Војводина Пољопривреда Саопштењe

Пољопривредници су изиграни, "Тенисов закон" је у процедури

Закон о пољопривредном земљишту је данас у процедури Скупштине. Дневни ред скупштинског заседања је креиран у суботу, а на сајт Скупштине је постављен у задњем моменту да се пољопривредницима не би дало довољно времена да се организују и поново крену ка Београду.

ne_damo_zemlju_ispod_zita

Како би доношење овог закона, као и доношење великог броја штетних аката, било што мање видљиво за медије и јавност, на данашњем заседању је преко 70 тачака дневног реда. Лов у мутном са циљем да се на брзину, поред измена Закона о пољопривредном земљишту, изврши и избор тужилалаца и покрије 200 милиона евра дуга Србијагаса који се пребацује на државну касу.

И поред великог противљења војвођаниских паора, премијер и његова скупштинска већина одлучили су да усвоје штетне измене Закона о пољопривредном земљишту. Хоће да направе “Тенисов” закон, по коме ће готово трећину најбоље државне земље у Војводини Влада дати крупном капиталу, углавном странцима, у закуп на 30 година, директном погодбом и тајним уговорима.

Тенис треба да добије 15.000 хектара најбоље банатске земље. Наши паори данас обрађују ту земљу, а Банат је тек први на удару, јер ће закон омогућити овакав поступак на територији читаве Србије. План владе је да наши земљорадници и породична газдинства постану јефтина најамна радна снага. Стране корпорације, поред јефтине земље, за то „запошљавање“ треба додатно да добију и огромне субвенције од државе по „радном месту“.

Покрет позива сва породична газдинства, њихова удружења, све грађане и сва удружења грађана на протестну шетњу против штетних измена закона. Покрет је контактирао и све релевантне политичке странке и организације које су се јавно успротивиле „Тенисовом закону“ и које не кокетирају са премијером, да заједно организујемо протестну шетњу.

Ово није позив на коалицију, већ позив у одбрану најважнијег друштвеног ресурса: земље. Око овога се морамо сложити.

Поручимо Вучићевом СНС-у, Дачићевом СПС-у, СДПС-у Расима Љајића, ПУПС-у Милана Кркобабића и Палминој ЈС да могу да изгласају овај дубоко штетан закон, али да ће, уколико то учине, платити цену на предстојећим изборима. Овај дубоко штетан закон по интересе свих грађана Србије ће бити укинут одмах након избора.
Протестна шетња је глас упозорења партијским паразитима на власти да ће платити цену неодговорности. Грађани морају да кажњавају неодговорну партократију. То се ради на изборима. Успели смо у случају Телекома. Јер партократија се једино боји твог гласа.