Ауторски текст Државна управа Западна Србија

Директорка Националне службе за запошљавање у Лозници запослила СЕБЕ

Бахати локални функционери у Лозници троше градски новац супротно закону и то чак и не крију, а локална власт им служи за бруталну злоупотребу буџета. На плату Милене Манојловић-Кнежевић, која је противно закону запослена за стално као заменица председника Скупштине Лознице, потрошено је шест милиона динара из локалног буџета. Ово је равно трећини новца за подстицај запошљавања у Лозници.

 

partijsko-zaposljavanje

 

Права је иронија да је Милена Манојловић – Кнежевић била директорка Националне службе за запошљавање кад се запослила на месту заменице председника Скупштине. Очигледно је најспособнија да запосли саму себе и то на функцију која, по Закону о локалној самоуправи, не може бити стално запослење. Лозница незаконито расипа новац на плате локалних функционера.

 

Формирањем коалиције у Лозници 2012. године (УРС-СНС-СПС) Милена Манојловић-Кнежевић у партијској прерасподели постизборног колача, постављена је за заменицу председника Скупштине Града Лозница на сталном раду решењем које је потписао председник Скупштине – Јован Тодоровић позивајући се на члан 50. Статута Града Лозница. Плаћени посао добила је у тренутку када је вршила функцију директора Националне службе за запошљавање – филијале у Лозници. Милена Манојловић – Кнежевић је замрзла директорску функцију да би је заменила плаћеном функцијом у локалној власти и да би могла да јој се врати.

 

ODLUKA o postavljenju Milene Manojlović-Knežević Loznica

 

Годину дана касније, Државна ревизорска институција (ДРИ) констатовала је да је Статут града Лозница у члану 50. супротан Одлукама Уставног суда и Закона о локалној самоуправи. ДРИ је оспорио Одлуку локалне Скупштине да заменица председника Скупштине буде запослена на сталном раду.

 

IZVEŠTAJ REVIZORA - Loznica

 

Налаз ДРИ очигледно није био довољан разлог локалним властима и надлежним институцијама да реагују, па је то учинио Градски одбор покрета „Доста је било“ из Лознице, што је резултирало Решењем управног инспектора од 04.12.2015. године којим се налаже председнику Скупштине града Лозница да обезбеди да заменик председника Скупштине ову функцију не обавља на сталном раду, јер је то у супротности са Законом о локалној самоуправи. Градским властима у Лозници је наложено и да Скупштина града усклади спорну одредбу члана 50. Статута града са Законом о локалној самоуправи. То се ипак, ни до дан данас није десило.

 

Дакле, у тренутку када је незапосленост у лозничком крају досегла епидемијске размере, високи функционер некада УРС-а, а сада СНС-а у Лозници – Милена Манојловић-Кнежевић, „баштини“ два радна места, односно две функције, заменик је председника Скупштине града на сталном раду, док јој је у Националној служби за запошљавање-филијала Лозница замрзнуто место директора.

 

На основу одлуке управног инспектора може се закључити да је на плату овог функционера, од како је ступила на дужност заменика председника скупштине града Лозница на сталном раду, потрошено око 6.000.000 динара, што је равно трећини средстава које општина годишње издвоји за програме подстицаја запошљавања.

 

Гомилање функција и политичког утицаја на терет пореских обвезника Града Лозница је све оно против чега се покрет „Доста је било-Саша Радуловић“ бори. Паразитски партијски систем успоставили су у Лозници, пре више од 10 година Г17 плус, потом УРС, а наследио и развио СНС. Систем је попримио форму пандемије, обилато потпомогнут режимским локалним медијима и апсолутним медијским мраком. Једино је по томе Лозница лидер Западне Србије.

 

Демонтажа овако успостављеног паразитског партијског система почеће кад се мандат пред изборе врати у руке грађана Лознице. Градски одбор Покрета „Доста је било“ у Лозници нуди демонтажу оваквог политичког система, политику потпуно јавних рачуна о трошењу јавних пара, транспарентних јавних набавки и буџета који ће стриктно бити прилагођен потребама грађана и приоритетним пројектима за развој локалне средине.

 

 

Далибор Лозница, координатор покрета „ДОСТА ЈЕ БИЛО“ – Лозница

 

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар