Војводина Саопштењe

Рума: Странцима милиони а нама минималац

Локална румска самоуправа помпезно најављује отварање фирме Хачинсон током јануара ове године. Обећано је да ће фирма Хачинсон у Руми отворити нових 200 радних места. Већ виђено, то ће већином бити радници на минималцу.

Према подацима са општинског сајта, општина ће у ову инвестицију уложити око 15 милиона динара нашег новца за прилазни пут, водовод и канализацију. Такође, Влада Републике Србије уложиће 926 хиљада евра за изградњу пречистача. Уз то, треба имати у виду и субвенцију од већ стандардних 9 хиљада евра по радном месту за стране инвеститоре, укупно милион и 800 хиљада евра. То су подаци који се могу пронаћи на интернету, а када (и ако) будемо имали увид у потписани уговор, моћи ћемо даље да коментаришемо.

Како стоје ствари, општина ће дати око 14 хиљада евра по радном месту, нашег новца страном инвеститору да би запослио 200 људи за минималац и то се представља као “велики успех локалне самоуправе”.

Ruma slika

Позивамо органе општине, ако је уговор толико добар, да га слободно објаве у целости на сајту општине. Нека се похвале својим успехом. И тај уговор и остале уговоре којима су довођени страни инвеститори да држе наше раднике на минималцу и за то добијају огромне своте новца од самих грађана Србије (непалски проивођач тестенине, кинеско-данска фабрика меморијске пене и остали).

Потпуна транспарентност је једини лек за корупцију. Уједно то је први и основни принцип Покрета “Доста је било”. Докле год постоје уговори који се склањају од очију јавности, докле год се родбина и партијска машинерија са купљеним дипломама гурају у јавна предузећа, а да се никоме не одговара, корупција ће цветати.

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић”, општински одбор Рума

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар