Ауторски текст Војводина Државна управа

Тителске таксе као гарант пропадања

Најбољи подстицај за тителску привреду је да се смање порези и други намети и да се појефтини и убрза администрација. На тај начин ће грађани имати интерес да улажу у приватне послове и остану да живе у својим домовима. Развила би се јака средња класа, која мисли својом главом и храни породицу од свог рада.

Тителске таксе

Међутим, власт у нашој општини нема слуха, ради се све супротно и резулатити таквог рада су поражавајући. Тител је најнеразвијенија општина Јужнобачког округа. Као најнеразвијенији нормално је да имамо и најмање порезе и таксе. Али то није случај. Из малих намета привреди не би могла да се намири партијска машинерија запослена на измишљеним радним местима.

Када погледамо комуналне таксе у нашој општини, које су повећане крајем 2013. године, постаје јасно који је интерес наше власти. Законом о финансирању локалне самоуправе прописан је максимални износ комуналне таксе. Комуналне таксе за моторна и приључна возила у Тителу су само око 2% јефитинија од законског максимума, што је само неколико десетина динара. Становници развијених општина можда и могу да плаћају високе таксе, али није логично да једна мала и неразвијена општина има тако високе таксе.

Тителска табела у слици

Уместо да приликом регистрације возила и машина наши грађани и фирме плате пристојну и прихватљиву таксу, они плаћају високу таксу, која поред осталих намета демотивише људе да се баве приватним бизнисом.

Покрет “Доста је било – Саша Радуловћ” се залаже за подстицај привреди који не разликује страначку припадност, за подстицај који једнако утиче на све грађане. То је смањење пореза и других намета и смањење и појефтињење администације. Када грађани, привреда и власт имају исти интерес успех је загарантован.

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић”
Општински одбор Тител

ДЈБ Војводина

ДЈБ Војводина

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар