Autorski tekst Vojvodina Državna uprava

Titelske takse kao garant propadanja

Najbolji podsticaj za titelsku privredu je da se smanje porezi i drugi nameti i da se pojeftini i ubrza administracija. Na taj način će građani imati interes da ulažu u privatne poslove i ostanu da žive u svojim domovima. Razvila bi se jaka srednja klasa, koja misli svojom glavom i hrani porodicu od svog rada.

Titelske takse

Međutim, vlast u našoj opštini nema sluha, radi se sve suprotno i rezulatiti takvog rada su poražavajući. Titel je najnerazvijenija opština Južnobačkog okruga. Kao najnerazvijeniji normalno je da imamo i najmanje poreze i takse. Ali to nije slučaj. Iz malih nameta privredi ne bi mogla da se namiri partijska mašinerija zaposlena na izmišljenim radnim mestima.

Kada pogledamo komunalne takse u našoj opštini, koje su povećane krajem 2013. godine, postaje jasno koji je interes naše vlasti. Zakonom o finansiranju lokalne samouprave propisan je maksimalni iznos komunalne takse. Komunalne takse za motorna i priljučna vozila u Titelu su samo oko 2% jefitinija od zakonskog maksimuma, što je samo nekoliko desetina dinara. Stanovnici razvijenih opština možda i mogu da plaćaju visoke takse, ali nije logično da jedna mala i nerazvijena opština ima tako visoke takse.

Titelska tabela u slici

Umesto da prilikom registracije vozila i mašina naši građani i firme plate pristojnu i prihvatljivu taksu, oni plaćaju visoku taksu, koja pored ostalih nameta demotiviše ljude da se bave privatnim biznisom.

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulovć” se zalaže za podsticaj privredi koji ne razlikuje stranačku pripadnost, za podsticaj koji jednako utiče na sve građane. To je smanjenje poreza i drugih nameta i smanjenje i pojeftinjenje administacije. Kada građani, privreda i vlast imaju isti interes uspeh je zagarantovan.

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović”
Opštinski odbor Titel

DJB Vojvodina

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar