Војводина Саопштењe

Напредњаци масовно кршили изборна правила у Кљајићеву

На изборима за Савет Месне заједнице Кљајићево, мало место од 5.000 становника на територији Сомбора, Српска напредна странка је застрашивала, манпулисала и поткупљивала бираче. На дан избора, у недељу 31. јануара, Кљајићево је било под окупацијом напредњака које је предводио Андреј Вучић, брат премијера.

Prevara karte

Покрет Доста је било поднеће кривичне пријаве за све нелегалне радње за које имамо доказе. Покрет није учествовао на изборима, али је наш координатор за Сомбор Драган Никодијевић остварио фантастичан резултат у немогућим предизборним условима. Никодијевић се пласирао на 12. место, одмах иза кандидата СНС, са 533 освојена гласа, испред свих осталих иза којих стоје „велике“ странке.

Атмосфера на дан гласања изгледала је овако: брат Александра Вучића Андреј провео је цео дан у Кљајићеву и надгледао акцију СНС-а; њихових 20 страначких aутомобилa кружило је по месту и развозило гласаче; активисти СНС су стално телефоном позивали грађане да изађу на гласање, делили су пaкете хумaнитaрне помоћи у којима је било по 5 пaштетa, 2 кг брaшнa, прaшак зa веш, двa меснa нaрескa и литар уљa; aктивисти СНС су стaјaли и испред сaмих бирaчких местa и делили „пушкице“ сa бројевимa од 1 до 11 и нaзивом групе грaђaнa коју подржaвa СНС. Данима пред гласање СНС је организовао бесплатне лекарске прегледе и делио бесплaтне нaочaре. Премa проценaмa из сaме СНС, нa изборе зa Сaвет МЗ Кљaјићево, странка је потрошила око 1,7 милиона динaрa!

Координатор покрета Драган Никодијевић, користио је у предизборној кампањи само Фејсбук, а једини материјални трошак било је штампање 1.500 комада промотивних флајера. Оваквом кампањом освојио је више од 20 одсто гласова од укупно 2.635 изашлих бирача (2.510 важећих листића) који су гласали за укупно 58 кандидата.

Избори у Кљајићеву су симболично важни јер су још једном показали да СНС јуриша на власт небирајући средства и нежалећи огроман новац, али и да поред свега не може да уплаши, уцени и поткупи све грађане. СНС је водио најагресивнију кампању коју је ово мало место икада видело. Резултат је свих 11 освојених мандата, тако да ће први пут, од кад је уведено вишестраначје, Кљајићево имати једнопартијски Савет.

Снага покрета Доста је било су некомпромитовaни људи, сa јaсном визијом, јaсним циљевимa, људи који „кaмпaњу“ воде цео свој живот, a не сaмо пред изборе и који живе у склaду сa вредностимa Доста је било.

ДЈБ Војводина

ДЈБ Војводина

3
Оставите коментар

avatar
2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MilepoznavalacSvetlana Recent comment authors
најновији најстарији
Svetlana
Гост
Svetlana

Važećih listića 2510 a glasalo se za 58 kandidata. DJB ima 533 glasa. SAVRŠENO. Ima nade. Bude se ljudi.

poznavalac
Гост
poznavalac

Greska: U tekstu treba da pise da je 2.mesto a ne 12.

Mile
Гост
Mile

Терористичко понашање издајничке багре. Који ће нам к**** вуцибатинов брат. Тај непотребни нема никаква права да нас у Кљајићеву терорише……