Војводина Саопштењe

Општински биоскоп са 3,7 ари плаца „мењају“ за локал

Румске локалне власти намеравају да, у поступку непосредне погодбе, замене општински бивши биоскоп “Техника”, са припадајућим плацем, за приватни локал, са подрумом. Обе некретнине су у истој улици, биоскоп на адреси ЈНА 106, а локал у приземљу зграде у ЈНА 135.

Ruma slika

Председник општине намерава практично да општинску имовину поклони једном приватном лицу, на основу нереалне и намештене процене вредности обе некретнине. Покрет „Доста је било“ у Руми захтева да се овај штетни договор стопира и да се испита како је могуће да се две толико различите некретнине процене на приближно исту вредност.

Вредност бившег биоскопа “Техника” који је у власништву општине Рума проценио је новосадски “Центар за вештачења и процене” у свом извештају 29.5.2015. Процењена вредност некретнине од 365 квадрата и плаца поред зграде величине 375 квадрата је 86.000 евра.

Локал на адреси ЈНА 135, који је у власништву приватних лица, процењен је од стране “Лимис” Д.О.О. из Руме дана 27.1.2016. Вредност локала од 98 квадрата и подрума од 68 квадрата процењена је на 79.411 евра. Већ следећег дана 28.1.2016. председник Општине Рума Слађан Манчић потписао је предлог за замену некретнина непосредном погодбом.

О овом предлогу треба да се расправља 2. Фебруара, у уторак, на седници Скупштине Општине Рума.

Пљачкашку погодбу, која вређа здрав разум Румљана, на званичном порталу Општине Рума, председник општине правда тиме што ће “инвеститор” запослити 20 људи, јер ће отворити теретану и фитнес центар. Не постоји, међутим, чак ни уговорна обавеза да “инвеститор” било шта отвори или било кога запосли. Такође, се каже да општина у замену добија “локале”. Нису у питању локали, него само један локал, са подрумом. Упозоравамо, није у питању никаква продаја бившег биоскопа “Техника”, како се каже на општинском порталу, него његова замена за поменути локал.

Покрет захтева да се принцип потпуне транспарентности уведе у јавну управу, јер је то једини начин да избегнемо да локална самоуправа под плаштом полуистина и договора иза затворених врата, уговара дубоко штетан посао.

Општинска имовина не може и не сме бити партијски плен, који ће служити за намирење партијске машине и богаћење малог броја људи блиских власти.

Покрет “Доста је било” – Саша Радуловић, Рума

ДЈБ Војводина

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар