Vojvodina Saopštenje

Opštinski bioskop sa 3,7 ari placa „menjaju“ za lokal

Rumske lokalnevlasti nameravaju da, u postupku neposredne pogodbe, zameneopštinski bivši bioskop “Tehnika”, sa pripadajućim placem, za privatni lokal, sa podrumom. Obe nekretnine su u istoj ulici, bioskop na adresi JNA 106, a lokal u prizemlju zgrade u JNA135.

Ruma slika

Predsednik opštine namerava praktično da opštinsku imovinu pokloni jednom privatnom licu, na osnovu nerealne i nameštene procene vrednosti obe nekretnine. Pokret „Dosta je bilo“ u Rumi zahteva da se ovaj štetni dogovor stopira i da se ispita kako je moguće da se dve toliko različite nekretnine procene na približno istu vrednost.

Vrednost bivšeg bioskopa “Tehnika” koji je u vlasništvu opštine Ruma procenio je novosadski “Centar za veštačenja i procene” u svom izveštaju 29.5.2015. Procenjena vrednost nekretnine od 365 kvadrata i placa pored zgrade veličine 375 kvadrata je 86.000 evra.

Lokal na adresi JNA 135, koji je u vlasništvu privatnih lica, procenjen je od strane “Limis” D.O.O. iz Rume dana 27.1.2016. Vrednost lokala od 98 kvadrata i podruma od 68 kvadrata procenjena je na 79.411 evra.Već sledećeg dana 28.1.2016. predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić potpisao je predlog za zamenu nekretnina neposrednom pogodbom.

O ovom predlogu treba da se raspravlja 2. Februara, u utorak, na sednici Skupštine Opštine Ruma.

Pljačkašku pogodbu, koja vređa zdrav razum Rumljana, na zvaničnom portalu Opštine Ruma, predsednik opštine pravda time što će “investitor” zaposliti 20 ljudi, jer će otvoriti teretanu i fitnes centar. Ne postoji, međutim, čak ni ugovorna obaveza da “investitor” bilo šta otvori ili bilo koga zaposli. Takođe, se kaže da opština u zamenu dobija “lokale”. Nisu u pitanju lokali, nego samo jedan lokal, sa podrumom. Upozoravamo, nije u pitanju nikakva prodaja bivšeg bioskopa “Tehnika”, kako se kaže na opštinskom portalu, nego njegova zamena za pomenuti lokal.

Pokret zahteva da se princip potpune transparentnosti uvede u javnu upravu, jer je to jedini način da izbegnemo da lokalna samouprava pod plaštom poluistina i dogovora iza zatvorenih vrata, ugovara duboko štetan posao.

Opštinska imovina ne može i ne sme biti partijski plen, koji će služiti za namirenje partijske mašine i bogaćenje malog broja ljudi bliskih vlasti.

Pokret “Dosta je bilo” – Saša Radulović, Ruma

DJB Vojvodina

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar