Saopštenje

Pismo NUNS-u i UNS-u povodom medijskih manipulacija

 

Poštovani,

 

U toku je brutalna manipulacija medija, koji su se nedozvoljeno uključili u predizbornu kampanju vlasti falsifikovanjem i zloupotrebom autorskog teksta člana pokreta Dosta je bilo, profesora Ivana Kljajića.

Facebook-Link-Photo

Način na koji su televizija Pink i Informer zloupotrebili autorski tekst pod nazivom „Pismo bivšeg belog listića“ i izvlačenjem delova teksta ili pripisivanjem tuđih reči Saši Raduloviću, izvrnuli njegovu suštinu, pokazuje da se ovi mediji sinhronizovani i stavljeni direktno pod kontrolu predizbornog štaba Aleksandra Vučića.

 

U pitanju je novi „kvalitet“ manipulacije jer se falsifikovanjem stranačkog teksta insinuira napad na druge opozicione stranke i istovremeno pokušava diskreditacija stavova pokreta Dosta je bilo.

 

Sinhronizovano falsifikovanje stavova pokreta Dosta je bilo pokazuje da uređivanje ovih medija nema baš nikakve veze sa novinarstvom i obaveštavanjem javnosti o aktivnostima i stavovima stranaka. Ima, naprotiv, direktne veze sa potrebom vlasti da opoziciju prikaže u lošem svetlu. Tekst profesora Ivana Kljajića, koji je kritika bivših i sadašnjih vlasti i pljačkaškog sistema koji su razvili, pretvoren je na manipulatorski način u poruku o nepostojećem sukobu opozicionih stranaka.

 

Građani imaju puno pravo da budu jasno obavešteni o stavovima političkih partija. U konkretnom slučaju građani su izmanipulisani jer je pokret Dosta je bilo predstavljen kao kritičar jedne opozicione stranke, što je suprotno istini. Pokret Dosta je bilo najoštrije kritikuje pljačkaški sistem i korupciju koji je vlast Aleksandra Vučića razvila do razmera koje prete da potpuno unište državu.

 

Pozivamo vas da upotrebite sve mehanizme koji vam stoje na raspolaganju da zaustavite najbrutalniju zloupotrebu medija i da pokušate da pomognete da se obaveštavanje o stranački aktivnostima odvija na profesionalan, a ne gebelsovski način.

 

U prilogu link na autorski tekst koji je manipulacijom predstavljen suprotno od njegove izvorne poruke http://dostajebilo.rs/pismo-bivseg-belog-listica

 

Pres služba pokreta

„Dosta je bilo – Saša Radulović“

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Ovo je još jedan dokaz da je vlast u panici, videvši da je Pokret ”Dosta je bilo” Saša Radulović svakim danom sve jači I da ima sve veću podršku građana Srbije, jer oni više ne veruju lažljivom Vučiću I njegovoj nepismenoj bolumenti hijena!! Ćeraćemo se još! Dosta je bilo! Restart!

    • Mislim da dugujete izvinjenje hijenama, sirote životinjice nisu zaslužile poređenje sa onako nečim… gadnim.

      Ovo ostalo se ne odnosi na komentar, nego na tekst pogotovo na ovaj deo – “Građani imaju puno pravo da budu jasno obavešteni”.
      Pominje se dakle u tekstu i neki Gebelsovski način, tu se verovatno misli na konstantno manipulisanje javnošću. A vezano za manipulaciju, Pokret koji je načisto protiv pljačkaškog sistema i korupcije, neće (preko godinu dana od kako im je dostavljena dokumentacija) da obelodani pljačkaške kombinacije Ministarstva kulture koje se dalje brane u Tužilaštvu. Pokret koji kuka na mrkli medijski mrak, po sopstvenim rečima, nema vremena ni da objavi ono što im je doneto na noge. O preduzimanju nekih konkretnijih poteza, na tu temu, neću ni da fantaziram.

      Link ka tekstu o mrklom medijskom mraku, sadržajima koji formom liče na knjige ali to nisu i ostala uopštena kukanja:
      http://dostajebilo.rs/otadzbina-se-brani-kulturom

      Dalje se u komentarima stiže i do nemanja vremena. I do nećemo da širimo priču. I do uvređeni smo. Itd.
      Da li su i to Gebelsovske fore?
      Zna li ko?

  • Zašto se ne potrude kompetentni ljudi iz pokreta i prouče materijala koje je Bane dostavio, a nakon toga i objave nepobitne činjenice. Time bi se skinula svaka sumnja da se nešto namerno gura pod tepih. Svako ko jer iskreno pristupio pokretu mora prvo njegove principe da primeni na sebe. Sve mora biti javno, bez bilo kavih sumnji. U tome će biti naša snaga!

  • Čim sam video u Informeru pomenuti tekst jasno mi je bilo da nije u pitanju osvešćivanje medija, već neka mućka pomenutog lista…samo napred DOSTA JE BILO!!!

  • O zloupotrebama…Mislim da su botovi dobili novu scenu, bilo koje javno okupljanje. Pre par dana u redu za obnovu bus-plus kartice, dve penzionerke su upadljivo i u formi dijaloga, ali ocigledno namenjenog svima komentarisali svoje odusevljenje smanjenim penzijama i prilikom da pomognu svojoj zemlji “…ja bih dala i jos vise kada znam da sam pomogla…” 🙂

    Botovi na terenu, tragi-komedija sledeci cin

    • „…ja bih dala i jos vise kada znam da sam pomogla…“
      Možda bi trebalo predložiti da penzioneri a i zaposleni koji veruju Vučiću daju celu penziju, podignu kredit pa i to daju, prodaju stanove pa i to daju a za uzvrat će imati saznanje da su pomogli. Nadam se da će ih to saznanje grejati do kraja zime, i sakriti od kiše na proleće, i utišati zvuk pobune praznog stomaka.