Војводина Државна управа Саопштењe

Врбашки обрачун цене грејања

Поводом изненадне одлуке ЈКП „Стандард“ да коригује цену грејања, одбор покрета „Доста је било – Саша Радуловић“ у Врбасу изражава сумњу у усклађеност обрачуна цене топлотне енергије формиране дана 01.09.2015. године за текућу грејну сезону са Уредбом Владе РС о утврђивању методологије за одређивање цене снабдевања крајњег купца топлотном енергијом.

heating-463496_1280
Услед најављених тужби и све већег негодовања грађана општине Врбас због превеликих рачуна за испоручену топлотну енергију, ЈКП „Стандард“ се пред сам крај грејне сезоне одлучио за корекцију накнаде за топлотну енергију и на седници Надзорног одбора 20.01.2016. донео одлуку о смањењу варијабилног дела накнаде. Када се узме у обзир и изјава директора ЈКП „Стандард“ да је „цена грејања, за текућу грејну сезону, остала непромењена јер је раније предузеће трпело због нереалне цене грејања“, поставља се питање да ли је ЈКП „Стандард“ ускладио цену грејања са обавезујућом Уредбом Владе РС.
Општински одбор покрета „Доста је било“ Врбас се обавезао да грађанима Општине Врбас обезбеди информације на основу којих ће се недвосмислено утврдити да ли је ЈКП „Стандард“ поступио по Уредби Владе РС. У том циљу дана 13.02.2016. године предат је Захтев Општинској управи и ЈКП „Стандард“ за доставу информација од јавног значаја на основу којих би се закључило на који начин је ЈКП „Стандард“ формирао цену грејања за текућу грејну сезону и да ли је обрачун у складу са Уредбом Владе РС која је за све топлане на територији Србије обавезујућа.
Уколико се утврди да је грађанима Општине Врбас нанесена штета приликом одређивања цене грејања за текућу грејну сезону, ОО Покрета „Доста је било-Саша Радуловић“ Врбас ће предузети све законске мере да се грађани због овог пропуста примерено и обештете. Став покрета „Доста је било-Саша Радуловић“ Врбас је да се нестручност и нерад вршилаца јавних функција никако не сме надокнађивати преко џепова већ осиромашених грађана Општине Врбас.
Овим путем позивамо све вршиоце јавних функција у чијој надлежности се налази поступање по нашем Захтеву да поступе у складу са Законом о слободном приступу информацијама од јавног значаја и да на Захтев одговоре у законском року и разбију све сумње грађана у вези са усклађености цене грејања са обавезујућим Актима Владе РС.
Општински одбор покрета „Доста је било“ Врбас

ДЈБ Војводина

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар