Vojvodina Državna uprava Saopštenje

Vrbaški obračun cene grejanja

Povodom iznenadne odluke JKP „Standard“ da koriguje cenu grejanja, odbor pokreta „Dosta je bilo – Saša Radulović“ u Vrbasu izražava sumnju u usklađenost obračuna cene toplotne energije formirane dana 01.09.2015. godine za tekuću grejnu sezonu sa Uredbom Vlade RS o utvrđivanju metodologije za određivanje cene snabdevanja krajnjeg kupca toplotnom energijom.

heating-463496_1280
Usled najavljenih tužbi i sve većeg negodovanja građana opštine Vrbas zbog prevelikih računa za isporučenu toplotnu energiju, JKP „Standard“ se pred sam kraj grejne sezone odlučio za korekciju naknade za toplotnu energiju i na sednici Nadzornog odbora 20.01.2016. doneo odluku o smanjenju varijabilnog dela naknade. Kada se uzme u obzir i izjava direktora JKP „Standard“ da je „cena grejanja, za tekuću grejnu sezonu, ostala nepromenjena jer je ranije preduzeće trpelo zbog nerealne cene grejanja“, postavlja se pitanje da li je JKP „Standard“ uskladio cenu grejanja sa obavezujućom Uredbom Vlade RS.
Opštinski odbor pokreta „Dosta je bilo“ Vrbas se obavezao da građanima Opštine Vrbas obezbedi informacije na osnovu kojih će se nedvosmisleno utvrditi da li je JKP „Standard“ postupio po Uredbi Vlade RS. U tom cilju dana 13.02.2016. godine predat je Zahtev Opštinskoj upravi i JKP „Standard“ za dostavu informacija od javnog značaja na osnovu kojih bi se zaključilo na koji način je JKP „Standard“ formirao cenu grejanja za tekuću grejnu sezonu i da li je obračun u skladu sa Uredbom Vlade RS koja je za sve toplane na teritoriji Srbije obavezujuća.
Ukoliko se utvrdi da je građanima Opštine Vrbas nanesena šteta prilikom određivanja cene grejanja za tekuću grejnu sezonu, OO Pokreta „Dosta je bilo-Saša Radulović“ Vrbas će preduzeti sve zakonske mere da se građani zbog ovog propusta primereno i obeštete. Stav pokreta „Dosta je bilo-Saša Radulović“ Vrbas je da se nestručnost i nerad vršilaca javnih funkcija nikako ne sme nadoknađivati preko džepova već osiromašenih građana Opštine Vrbas.
Ovim putem pozivamo sve vršioce javnih funkcija u čijoj nadležnosti se nalazi postupanje po našem Zahtevu da postupe u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i da na Zahtev odgovore u zakonskom roku i razbiju sve sumnje građana u vezi sa usklađenosti cene grejanja sa obavezujućim Aktima Vlade RS.
Opštinski odbor pokreta „Dosta je bilo“ Vrbas

DJB Vojvodina

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar