VIDEO Politika

Šta će odlučiti ove izbore – glasanje po savesti ili pod pritiskom?

ON LINE tribina „Otvoreni razgovor“ sa Sašom Radulovićem tematski će biti posvećena pitanju o kome se mnogo raspravlja pred svake izbore – kako glasati, da li su promene uopšte moguće. Pritisak laži sa medija se povećava, režimski mediji nas uveravaju da ispred birališta ostavimo svaku nadu u promenu.

ON LINE tribina

Zašto pokret Dosta je bilo ima velike šanse da sa neukaljanim, potpuno novim ljudima od integriteta ostvari bolji rezultat nego što je „prelazak cenzusa“, da li je ostvariv sistem koji građanima nudi Saša Radulović i pokret?

Gost novinar koji će propitivati i diskutovati sa Sašom Radulovićem biće Slobodan Georgijev, urednik istraživačke mreže Birn i novinar nedeljnika Vreme.

Pridružite nam se u nedelju u 21 sat, postavljajte pitanja uživo. Pitanja sa najviše glasova imaće najviše šanse na odgovor, a trudićemo se da na sva odgovorimo. Link do On-line tribine.

U međuvremenu pogledajte snimke naših prethodnih ON-Line tribina.

Oznake
DJB Mladenovac

DJB Mladenovac

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

 • Dosao sam do zakljucka da kao visoko obrazovana osoba imam i moralnu obavezu da se aktivnije ukjlucim u politicki zivot. Do sada nisam bio clan ni jedne partije. Popunio sam online kandidaturu pokreta DJB za odbornika i na poziv lokalnog koordinatora iz Panceva prisustvovao sastanku lokalne podruznice. Verujem da je vecina prisutnih bila nova u politici i neukaljanog imena ali na sastanku nisam video vise od dve kredibilne osobe sa kojima bih pristao da se nadjem na zajednickoj listi. Odustao sam od kandidature. Pitanje: Da li smatrate da izlazak na lokalne izbore sa grupom ljudi iz lokala koja nije dovoljno kredibilna steti pokretu na duze staze?

  • Mislim da ne, jer ce se ta “grupa nekeredibilnih” vrlo brzo odvojiti od jezgra Pokreta (nece videti nikakvu korist) i bice izolovana. Bitno je da svi znamo da tu postoje problemi i hvala vam na informaciji.

 • PLATFORMU SAŠE RADULOVIĆA PRIHVATIO SAM KAO SVOJU, A VERUJEM DA JE TO OPREDELENJE I DRUGIH ČLANOVA POKRETA. NAŠA PLATFORMA IMA OGROMNE POTENCIJALE DA USPE, I TO U OGROMNOM PROCENTU. MEĐUTIM, SVAKO LJUDSKO DELO, PORED ONE MORALNE STRANE, PODRAZUMEVA I KOMPONENTU UMNOG DELOVANJA. ZATO, NE BUDIMO NAIVNI, NIJE DOVOLJNO SAMO POŠTENJE KOJE IZ SVAKOG NAŠEG NASTUPA PREPOZNAJE SVAKI GRAĐANIN, PA I NEPOŠTEN. NEOPHODNO NAM JE DA I ONU UMNU STRANU NAŠEG DELOVANJA OBOGATIMO. KAD TO KAŽEM PRE SVEGA MISLIM NA ONO NA ŠTA SAŠA STALNO UKAZUJE: UVEDIMO RED U DRUŠTVU. S TIM ŠTO MISLIM DA RED TREBA ODMAH USPOSTAVITI I U POKRETU. KAD TO KAŽEM MISLIM NA ORGANIZACIJU. NA TO MI JE UKAZALA DUGOGODIŠNJA KONSULTANTSKA AKTIVNOST. I NE SAMO ONA.
  SETIMO SE DA JE MAFIJA UVEK BILA EFIKASNIJA OD GRUPA KOJE SU SE BORILE ZA MORAL. I GRUBA ANALIZA ĆE UKAZATI DA JE TU NAJZNACAJNIJU ULOGU ODIGRALA ORGANIZACIJA.

 • da li vas program predvidja uvodjenje progreesivne stope oporezivanja kad u kom roku a takodje da li planirate uvodjenje elektronske uprave

 • Otvoreni razgovor:
  Srbija je prema računici DJB bacila uludo 3 000 000 000 e na subvencije….
  Da bi shvatili koliko je to novca daću primer:
  Kosovo celo ima tačno 10,908 km2, source wiki. Nije sve u vlasništvu Srbiji nelojalnih građana.
  1Ha košta u proseku 10 000 e (1000-Prokletije, Šara… – 10 000 000-Priština).
  Podelite gornju i donju sumu i uporedite sa srednjom.
  300 000 Ha je moglo biti u vlasništvu građana Srbije. To je 30 teritorija Kosova.
  Veliki zaštitnici naših interesa na Kosovu, potpisnici svakojakih papira su bacili 30 puta Kosovo u jednoj godini.