Најава Политика

Саша Радуловић код Љубице Гојгић, Прави угао, уторак у 17.20 сати

Прилика за интервју на националној или регионалној телевизији није било већ две године, од чувеног гостовања код Оље Бећковић у Утиску недеље, у марту 2014. године. Аутократа се плаши Саше Радуловића. Зато не сме у тв дуел са њим, али не сме ни да га пусти ни на једну од телевизија које контролише.

Очекујемо одличну емисију на РТВ Војводина, права питања и компетентне одговоре.

Поделите са пријатељима и гледајте.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

    • Sa ovakvim nepismenim komentarima možeš samo da odmogneš DJB.
      Kultura pisanja govori dosta o ljudima.

      Velika slova, čas ima čas nema dijakritika, sumljam…

    • Ljubiša, u potpunosti se slažem sa Vama da njegovo odgovor sve kaže i dodao bih da je pun agresije i besa. Ali treba istaći da velika slova znače vikanje, i da je mnogo čitiljivije kad se piše malim slovima a velikim po pravopisu.

    • Gorane hvala na savetu i slažem se sa Vama. Kao što sami kažete velika slova znače vikanje. Zar nije vreme za viku. Ovo je vreme kad nam je svima dosta. Zbog Vas sam u ovom, i to samo u ovom, odgovoru pisao malim slovima.

  • Гледам Ваша обраћања сваке недеље на интернету, а Ваш сваки видео сам већ погледао. Имате моју 100% -тну подршку, и трудим се да на сваком сајту на коме оставим коментар, покушам да људима скренем пажњу на Вас и Наш покрет. Да не мислим да сте поштен и пристојан човек, и да не мислим да ћете бити исти и кад једном освојите власт, никад не бих овако писао.
    Конкретно, спомињете канадски и аустралијски модел пензија, и само бих желео да Вам скренем пажњу на већ постојеће, суперефикасне европске моделе. Пошто живим дуго времена у Данској, мислим да би требало да погледате и да се угледате на дански систем, суперефикасну администрацију, децентрализовану власт, пензиони систем, систем социјалне заштите., БНП у самом светском врху (првих 5-6), лидер зелених технологија (ветар, сунце)…
    Надам се да вам је познато да је Данска већ дуго година најнекорумпиранија земља на свету, најбоља земља за бизнис, земља најсрећнијих људи (истраживања у последњих 30 година), земља са најбољом социјалном мрежом итд. Неће бити Потпуно сам сигуран да када би се обратили Данцима због било чега, помогли би. Знам да сте паметан човек и уочио сам ону Вашу да се топла вода не треба измишљати :-), користимо туђа, успешна решења. Основна ствар је поштење и интегритет, а ту сте се доказали (имали сте прилику да се обогатите за време док сте били министар, а нисте)
    Добићете 5-6 гласова које раније нисте имали (упознао сам са ДЈБ неке људе који раније нису знали за Вас и који су се одушевили, баш као и ја). Само напред и не посустајте. Какви год да буду резултати 2016, нека буду, будућност је ваша! И само још ово: рекли сте у трећем (недељном) обраћању да ћете одустати ако не пређете цензус. НИПОШТО! Ви сте млад покрет, млада странка, и ТРЕБА ДА НАСТАВИТИ БОРБУ! Једва чекам интервју на РТВ 🙂

  • Odustajanje, znači pobeda ovih štetočona. Voleo bih da poslušate savet moje majke” Sine nemoj nikada dozvoliti da dušmani pobede” Saša pa zar sada, narodu ste dali nadu da možemo postati pravna država.

  • Totalno sam razocaran vodjenjem emisije Ljubice Gojgic. Pokazala je totalnu neobavestenost (ustavni sud) kao i lazno sugerisala na odbijanja plana od 20 tacaka svih ekonomista Srbije, koji te tacke smatraju neizvodljivim. Vidi se da nije bila dovoljno pripremljena. Ona se ne pita koji su to *ekonomisti* i ko ih placa. Takodje je bilo vidljivo da je imala nalog da prekida Radulovica i da mu ne dozvoli da briljira na nacin koji mu je inace svojstven. Ali ipak – krenulo je!

  • Na stranu sama novinarska nekorektnost i zadatak koji je imala, mogao je to biti bilo ko od režimskih novinara, ali mene zastrašuje neskriveno kameleonstvo. Juče jedno, danas drugo, i takva je većina. Očigledno da se pronalazi u onih sto hiljada, jer kako treba da postoje merila za sudije tako i za novinare u smislu objektivnog informisanja, jer je iznela bezbroj rekla-kazala informacija, sasvim ciljano.

  • U jednom trenutku se potpuno izgubila i jedva uhvatila nit za nastavak razgovora. Bila je ostra i insistirala na otpustanju partijskih kadrova. Pokusala je da taj deo izvuce iz konteksta celog programa ali Sasa nije upao u tu zamku, svaka cast. Sve u svemu novinarka ocekivano agresivna u granicama pristojnog, a Sasa dosledan i naravno ubedljiv. Dobro je da se konacno pojavio.

  • Mislim da Saša mora da radi više na otklanjanju straha kod partijskih viškova od otpuštanja. Ljubica Gojgić, koju sam do sada smatrao jako korektnom novinarkom, me je jako neprijatno iznenadila. Nije dozvolila Saši da objasni da taj partijski višak ne bi otišao na ulicu, već bi bio socijalno zbrinut preko sistema univerzalne zaštite. To je nekako otišlo u drugi plan i bojim se da je ovaj deo prošao jako loše. Morao je da je tu zaustavi i da objasni tu stvar malo podrobnije. Ovako se bojim da je ostavljen pogrešan utisak, da je ovaj gori od Vučića, jer hoće više da otpusti.

    • Slazem se potpuno za voditeljku. Vrlo napadna, neinformisana, postavlja isto pitanje pet puta iako svaki put dobije odgovor, upada u rec… katastrofa… Sve vreme je potencirala otpustanje radnika, pri tom ne dozvoljavajuci mu da objasni sta ce sa njima biti i kako ce biti zbrinuti.
      Mislim da je Sasa ipak uspeo koliko toliko da upozna ljude i sa univerzalnom socijalnom zastitom. Odlicno je reagovao pod pritiskom. Vrlo smiren, strpljiv nastup sa vidljivom namerom da se gledaocima sto bolje priblizi program stranke, ciljevi koje treba postici, kao i konkretna resenja predlozenih mera. Pored ovakve voditeljke, bolje nije moglo.

    • To je tacno. Ja bih joj postavio protupitanje: dali ona misli da gradjani -koji placaju tih 100hiljada koji nista ne rade,- treba da pognu glave i da misle da je nemoralno te ljude skinuti sa radnog mesta koje ne postoji.
      Jer u ovom slucaju kako je danas, samo ti privilegovani na platnoj listi drzave, bez da ista rade imaju koristi. I vladajuca stranka. Tako ili slicno se na buducim nastupima treba uzeti vetar iz jedra onog ko postavlja pitanje, samo iz razloga da bi doveo Radulovica u moralno losu poziciju.

  • U ovom gostovanju, ima se izvuci pouka i nauciti za svaki naredni put gde se gostuje:

    A) Jos jasniji i kraci odgovori, a koje moze (u ovom slucaju i lala i sosa u fotelji i Vojvodjanski paor, i radnik i inzenjer da razume). To znaci manje brojki i uplitanja u novinarske zamke.

    B) Sve ovo jos malo opustenije, sporije izlagati sa ponekim osmehom i optimizmom,,,, ne moraju svi podaci da se “izbombarduju” u 15-tak minuta intervjua.
    Birati lagano teme na kojima poentirate. Setite se kako je Tadic izgubio u finalnom direktnom suceljavanju sa Nikolicem na RTS-u na proslim predsdnickim izborima. Toma diploma je tacno znao gde da zastane, nasmeje se, a gde da pusti Tadica da se zanese i nervozno uplete u mrezu svoga izlaganja.

    C) Prilikom svakog odgovora, u glavi uvek imati sta je neposredni cilj cemu se tezi, a to je u ovom slucaju pobeda i Narod (gradjani), za koji se ovaj pokret bori i zalaze. Hvala

  • Генерално, прилично непрофесионалан наступ госпође Гојгић, што је велико разочарење јер је сматрам добром новинарком. Свађалачки став, непровјерене информације, нетачне тврдње, а тек ово “убјеђивање” како је покрет итекако медијски покривен, малтене као и сам Вучић, је просто било мучно за гледање. А како је повезала то што се покрет залаже за финансирање јавног сервиса из буџета са гашењем истог, то вјероватно ни она не зна да објасни.

    У сваком случају, најважније је да је Саша имао прилику да се појави на јавном сервису и надамо се да ће их бити још више у наредним седмицама.

  • Ocigledno da je radila po nalogu, ali sve u svemu ko razume shvatice da je on jedini i pravi izbor za nas, iskren, odmeren, uvek ista prica nema razmisljanja puno, jer covek jako dobro poznaje stvari i cela situacija mu je kao na dlanu. Bravo samo napred.

  • Naši eminentni novinari ne znaju razliku između subvencija i kredita! Ali zato imaju potrebu da upadaju sagovorniku u reč svakih 5 sekundi… U svakom slučaju, Ljubica je danas nešto novo naučila!

  • Svojstveno svim novinarima B-92: drsko, bezobrazno, bahato, nekulturno… Ali,

    Dana 09.02.2015. godine na ovom sajtu objavili ste tekst: Pokret ”Dosta je bilo – Saša Radulović” predao Ustavnom sudu inicijativu za ocenu ustavnosti i zakonitosti smanjenja penzija.

    U prilogu teksta dostavili ste i (PDF) Inicijative – integralni tekst Inicijate za pokretanje postupka za ocenu ustavnosti i zakonitosti Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija, upućenog Ustavnom sudu na odlučivanje, koji istovremeno predstavalja DOKAZ Vašeg delanja.

    Izvinjavam se što ne mogu da pronađem ”sporni” odgovor Ustavnog suda na inicijativu, koji je inače danas bio predmet rasprave između gospodina Radulovića i gospođe Gojgić.

    Bilo bi dobro da administratori pronađu ovaj dokument i okače ga u prilogu današnjeg teksta, kako bi svaki posetilac bio u prilici da se odmah, po gledanju snimka, uveri u istinu. Transparentno!

    Zbog medijskog mraka, širenja laži i dezinformacija u medijima, Pokret mora biti jako na oprezu i na takve stvari reagovati brzo dokazivanjem istine! Na ovom sajtu posetioci moraju dobiti samo istinu, jer oni su potencijalni glasači za DJB!

  • Slazem se sa predhodnim komentarima, Ljubica Gojgic je bila neprepoznatljivo drska, napadna, u trenutcim bezobrazna. Ne zelim da poverujem da je instruirana, ali….
    Ipak, vaznije od toga je da je g-in Radulovic dobio priliku da se vidi i cuje na teritiriji veceg dela Srbije ( u Vranju nema RTV, ali sam prilog odgledao na internetu), sto nije cest slucaj. Stekao sam utisak da je bio kao zbunjen (ili kako da to nazovem), verovatno zbog neke, nadam se, pozitivne treme sto se obreo na javnom servisu posle toliko vremena. Nije briljirao, ali je bio cisto solidan. Vazno je da odlicno barata matrijom i da to kristalno cisto prenosi obicnom coveku.
    Pozdrav za DJB i Sasu, samo napred, verujem u Vas i u vaš prelazak cenzusa.

  • Nece ni komentar da objave na Rtv-u! Uplasila se voditeljka za svoje dozivotno uposlenje pa napala iz svih oruzja! Pa smesna je sa ovim laznim informacijama! Ni jedan ekonomista! Pa koji ni jedan ekonomista! Potpuno je podlegla opstoj medijskoj histeriji koju kreira genijalni vodja! Prosto ne moze samoj sebi da dozvoli da poveruje da moze drugacije! E Ljubice,Ljubice… Drzi se ti ipak ovih tema- moz`da bude ali ne mora da znaci- jer sa nasim politicarima samo takve teme i mogu da se pricaju! Probleme koje mi imamo kao sto su beda,glad,obespravljenost,kradja itd. ne dotici jer ti ionako ne znash sta je to… O ekonomiji bolje cuti jedno dva,tri meseca da ljudi probaju da zaborave koliko ne znash!!!
    Bravo Sasa, dosta nam je svega!!! Do pobede!!!

    • Mogu da potvrdim da postoji cenzura i na RTV-u. Meni su prihvatili komentar, ali je izbrisan deo, gde sam napisao da je voditeljka polutacnim informacijama pokusala da diskredituje pokret i gospodina Radulovica. Nikoga nisam vredjao, vec sam izneo svoj stav. To nije demokratija i javni servis

  • Jedno pitanje. Na sajtu http://www.paragraf.rs/ piše da je prosečna godišnja plata u Srbiji 733.740 dinara. Kad se prebaci u evre po kursu 23. 2. 2016. dobije se 6.000,54 evra. Kad se to pomnoži sa 100.000 viška zaposlenih, dobije se 6.000,54*100.000=600.054.000 evra, što je daleko manje od jedne milijarde evra, koliko vi očekujete da ćete dobiti. Ne razumem gde sam pogrešio prilikom računanja?

    • Добра Вам је рачуница господине Стево, али су Вам лоши улазни подаци.
      Радуловић рачуна просечне плате на административним радним местима у јавном сектору, а ту су просечне плате веће од 733.000 на годишњем нивоу.
      Тако нпр.. “саветници” директора у општинским јавним предузећима, који су типични партијски постављени кадрови” имају годишње бруто плате за 30-40% више од износа од којег сте ви полазили.
      Да не буде неспоразума, не мислим да сте били злонамерни.

  • Znate za onaj osecaj kda vas izneveri neko u koga ste verovali?Ljubica Gojgic mi je danas priredila to iskustvo.Vec satima razmisljam sta joj bi?Na srecu, Radulovic se nije dao zbuniti.

  • Saša Radulović je svojim gostovanjem pokazao da je pristojan čovek. Dobro je da je jedna od televizija pozvala pokret “Dosta je bilo” da predstavi deo programa. Voditeljka Ljubica Gojgić je dobar deo pitanja postavlajla po instrukcijama vladajuće partokratije. npr. u Gostovanju Saše Jankovića 10.06.2015. je navela da se Ustavni sud oglasio ne nadležnim da raspravlja o ustavnosti ukidanja penzija. Prilikom postavljanja istog pitanja Saši Raduloviću navodi da su svi mediji objavili da je Ustavni sud odgovorio da smanjenje penzija nije protiv ustavno. . Kako to da je u junu 2015. znala da se ustavni sud oglasio ne nadležnim a u februaru 2016.
    tvrdi da je sud odgovorio da smanjenje penzija nije protivustavno. Matematika joj na makroekonomskom planu ne ide baš najbolje.
    Steva Cvet je dobro izračunao samo na tu cifru od 600.054.000 treba dodati 63% poreze i doprinose na lična primanja jer ovaj namet ide takođe na zaposlene i u javnom sektoru ne samo za one u privatnom sektoru. Iznenađuje me činjenica da voditeljka nezna da su subvencije poklonjene pare a da se krediti moraju vratiti, ukoliko niste zaštićeni od partokratije na vlasti . Pomozimo da nam pokret dosta je bilo sredi stanje u Srbiji tako što ćemo pričati komšijama i rođacima o programu koji imaju i šta nameravaju da urade. Građani Srbije 25. godina gledaju i slušaju laži političara koji ih pljackaju pomozimo sebi tako što ćemo dati glas pristojnim ljudima.

    • Добро, ако ћемо поштено, Уставни суд је тек у септембру 2015. донео одлуку – тако да водитељка у јуну свакако још није могла знати каква ће та одлука бити. Водитељка на 05:39 дотичне емисије са Сашом Јанковићем каже да се суд још увек није изјаснио, што је у том тренутку било тачно. To наравно не оправдава њена подметања у овој емисији, укључујући и ово око одлуке Уставног суда. Проверимо најпре чињенице, како се не бисмо спуштали на ниво новинара који се (желим да верујем) нису баш најбоље припремили за разговор. Поздрав свим добрим људима!

  • Погледао сам снимак. Стравично антиновинарство. Очигледно је радила за некога (или СНС или ДС који се изгледа плаше непланираног губитка гласова). Безобразно прекидање, тако су само радили на Б92 у “славна” времена самопосипањем пепелом. Можда се препознала у оних 100.000, ко зна? Издржи Саша!

    • Ljubica Gogić u čije novinarsko umeće i dobre namere (bar ja) ne sumnjam, niti mora, niti može biti ekspert za sve teme o kojima se u njenim emisijama raspravlja. Zato se ona za svaku svoju emisiju, reklo bi se, dobro priprema. Međutim, za razgovor sa g-dinom Sašom Radulovićem očigledno nije bila dobro pripremljena. Jasno se videlo da, ili nije dobro pročitala ekonomski deo programa DJB, ili nije dobro razumela stručnjake – ekonomiste koje je konsultovala, ili su joj konsultanti bili ljudi koji nisu u stanju da stručno i argumentovano ospore ekonomski deo programa DJB.

      Zato predlažem da DJB inicira sučeljavanje u kojem bi sa jedne strane bili g-din Aleksandar Stevanović i g-din Saša Radulović, sa druge strane Gojgićkini savetnici – ekonomisti čije stavove interpretira, a ona da u tom sučeljavanju bude medijator.
      predvod@orion.rs

  • Nisam mogao iscekati da vidim tu emisiju. Bas sam ocekivao od Gojgicke da pruzi priliku Sasi ( i pokretu DJB) da dodje u priliku da upozna javnost o svom programu. Nisam je mogao prepoznati, pa ona kao da je Vucicevic (ono dj**** informerovsko) ucio. Ne da coveku da zavrsi recenicu, oci da iskopa… Uzas.
    Jedva cekam novi NIN, najavljuje se Oljin intervju sa Sasom. Nadam se da ce Olja biti ona “stara” iz Utiska (koji mi mnogo nedostaje) pa da ce Sasa biti predstavljen kako zasluzuje.
    Ali ko jos cita NIN, a i kakav je sad?