Пољопривреда Саопштењe

Укинућемо “Тенисов закон”

Немачка компанија за производњу меса “Тенис” добродошла је у Србију, али само као компанија која ће својим новцем, а не субвенцијама и новцем наших пореских обвезника, развијати бизнис у Србији.

Покрет Доста је било – Саша Радуловић најоштрије се противи намери Александра Вучића да, у директном договору са немачким бизнисменом, преда десетине хиљада хектара најплодније војвођанске земље страној компанији, а да истовремено домаћи пољопривредници не могу да дођу до земље. Уместо да буду своји на свом, будућност коју је нашим пољопривредницима намерио Вучић је очигледно будућност јефтине најамне радне снаге.

Политика Александра Вучића своди се на то да коруптивним уговорима са страним бизнисменима, у тајности, склапа послове који најдиректније урушавају домаћу производњу и уништавају домаћа предузећа.

Вучић уз помоћ новца пореских обвезника Србије доводи нелојалну конкуренцију коју преко контролисаних медија представља као стране спасиоце. Домаћи паори су више него способни да сами узгајају животиње и обрађују своју земљу, поготово ако их држава не буде спотицала на сваком кораку. Домаћу земљу треба да обрађују домаћа пољопривредна газдинства.

Покрет ће, кад дође на власт, укинути штетан “Тенисов Зaкон о пољопривредном земљишту” који омогућава корупцију и давање плодне земље страним бизнисменима испод цене и на дуг временски период. Укинућемо све субвенције страним и домаћим компанијама, јер је за све најбоље утврдити здраве услове пословања и развоја на тржишту.

 

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Nece da objave u Politici,Tonnies je (17-2-2016) kupijo u Danskoj klanicu Ticon za 400 miliona eura bez subcidija.U Srbiji ne kupije nista samo dobija.Kad se izracunaju razlike u platama Danska-Srbija on mesecno stedi na radnicima(1000)1800000 eura.Plus 10000 eura p.r. od Vucica, plus 30000 hektara p.z.

  • Ne radi se samo o subvencijama. I prodaji zemlje strancima. Radi se o unistavanju plodne zemlje, koja se moze iskoristiti za odgajanje biljaka. Biljke i njihova prodaja,prerada, garantuju troduplo vise jeftinijih proteina za ishranu naroda, a i za izvoz.Ovako, ako se zemlja trosi za postavljanja megalomanskih fabrika farmi, stoka se hrani zitaricama, kojima mogu da se hrane ljudi, meso se izvozi, otpad truje zemlju na kojoj se stoka nalazi(nemoguce je da se zbog kolicine absorbuje), truje vodu. Rezultat je da profitira samo vlasnik firme, a posledice na prirodu su dugotrajne i pogubne. Pri svemu tome se muce zivotinje, sto je bespotrebno. Ono sto se ukida u celoj Evropi, sada nalazi put ka Srbiji, koja se pretvara u zemlju otpada, zemlju III sveta, jer nema domacina koji ce njome da upravlja. Pretvara se u septicku jamu Evrope. O Fabrikama farmama mozete vise da procitate u Oslobadjanje zivotinja Peter Singer. Data je cela sema trovanja zemlje. Molim vas, pogledajte i ovo, tu je sve dato. Dubina ponora. Klanicari, farme, sve je pokriveno perfidno u nacrtu Izmena zakona o dobrobiti zivotinja, koji nije prosao, sto ne znaci, da se nece progurati na mala vrata, kako je i bilo predvidjeno. Za sada nije.Tu je bila planirana i dozvola gajenja krznasica (trovanje zemlje), smanjenje obaveznih uslova u klanicama(posle sledi slucaj krv u Dunavu, pa drama oko mesa…. sve jasno,ko zna da misli.)Ocigledan uticaj lopovskih lobija.
    https://www.facebook.com/notes/koalicija-za-zivot-srbija-no-kill-coalition/ne-fabrike-farme-i-u-srbiji-no-to-factory-farms-in-serbia/880439795405470