Медији Пољопривреда Преносимо

Боље добар глас, него златан пас! или, "Добра земља" мора бити боља

Када сам био дете постојала је нека едиција књига „Дечије свезнање“. Можда се неко тога сећа а можда је понека књига и остала заборављена у понекој дечијој соби. Једна од ствари која ми се урезала у памћење, нисам имао више од осам година, из једне од књига је било објашњење појма „Боље добар глас – него златан пас!“. Објашњење које је тамо стајало је : у Средњем веку златан пас, или појас , додељиван је како би се одликовао неки великаш и тај „златан пас“ означава формалне титуле које се додељују, а добар глас је углед који нека особа ужива.

 

orah velika
После свега што ми се догађало у протекле две недеље, могу само да закључим колико и како је то само ТАЧНО !

Када су хтели да ми се наругају обично би ми говорили „Да се нешто деси, да ли мислиш да ће пољопривреднике да буде брига за тебе!?“.

Можда, сам имао мало сумњи и такве ствари бих обично прећутао.

Али ДАНАС могу да кажем : „О, да !“ . Стало им је. Ти људи , пољопривредници, су ме још пре купили својом искреношћу, гостољубивошћу, знањем, срдачношћу , међутим, после овога што ми се догодило, могу само да кажем да не постоји ништа драгоценије тих пријатељства која сам склапао на брзину, између два снимања, кроз телефонске разговоре, у трку.

Ти људи су ми истински пријатељи и урадили су за мене оно што би урадили за правог пријатеља а ја многе, већину , чак лично ни не познајем.

Наравно, свашта сам доживео ових недеља али ако ми је нешто дало снагу то је оно што сам чуо и доживео од пољопривредника. Не постоји важнија ствар од обавезе које осећам према тим људима. Поруке које сам добио, су све супротно онога што у овим исквареним и чудним временима можете да чујете. Поруке које сам добио су, поштење, напоран рад, и поштовање других, се исплате. Добро се добрим враћа. Људи су несебични , добри и бринуће о другима. Ако се трудиш да будеш добар, нећеш остати остављен и сам.

И на крају „Боље добар глас него златан пас!“. Није капитал у новцу, није капитал у зградама, камерама, компјутерима и аутомобилима. Капитал је у ономе што си добро направио ! Капитал је у ономе што знамо да радимо и у томе какви смо људи.

Што се тиче ТВ Б92, о бившим девојкама и бившим послодавцима, не причам или причам све најбоље.

А, у осталом, многи мени драги људи су и даље тамо запослени. То су сасвим обични, дивни људи, који морају да се из месеца у месец боре да плате рачуне, кредите, одшколују децу и да имају од чега да живе. Телевизији Б92 желим све најбоље, пуно успеха у раду, добру гледаности и да узимају огроман новац од спонзора. Јутрос сам формално, ја дао отказ њима, а не они мени , али то је искључиво из практичних разлога, нема ту ни трунке ликовања.

Пар речи и о политици. У емисији Добра земља су гостовали и долазили а и гостоваће и долазиће људи из свих политичких странака. И из СНС, СПС, СНП,ДСС, СВМ, ДС, ЛСВ итд. Најскупља ствар на свету, а уједно и најдрагоценија је СЛОБОДА. Ја је имам. Јер, ја, сам независтан. Нисам члан ниједне странке и могу да мислим шта год желим. Могу да гласам за кога год желим – и имам тај луксуз у животу да причам истину. Остаћу слободан и независтан из једног разлога, осим очигледног, у који дубоко верујем, а то је да НИСУ НОВИНАРИ А НИ МЕДИЈИ ти који ће да одредјују шта ће народ да мисли и како ће да гласа.

Опасно је такве ствари и препустити новинарима , натоварити им то тешко бреме, испод кога се чак и чврсти карактери ломе а камоли они мало мање одлучни да истрају. КАДА будем одлучио да се бавим ПОЛИТИКОМ – тог момента ће мој ангажман као НОВИНАРА ПРЕСТАТИ. То је по мом дубоком уверењу , једини поштен приступ према гледаоцима.

Што се мене лично тиче, после овога што ми се догодило , у емисији , ТЕК САМ ПОЧЕО !

Све оно што сам изградио заједно са мојом колегиницом, наставиће да живи, направићу нову емсију, нова издања, нове , још боље ствари … ОВА ЗЕМЉА МОРА БИТИ БОЉА !

Управо, захваљујући ономе са чиме сам започео овај текст, и са духовном снагом коју сам добио захваљујући гледаоцима, постоји и практична „тежина“ реакције јавности , захваљујући чему очекујем да убрзо пронађем нови посао .

На крају, овај текст завршићу са два цитата из Библије …

Не одговарај безумнику по безумљу његову, да не будеш ти као и он.

Одговори безумнику према безумљу његову , да не мисли да је мудар.

Изр. 26 , 4,5

И уз то …

Боље је име него велико богатство, и милост је боља него сребро и злато.

Проп. 7 , 1

 

Аутор: Давидовић Урош

Преузето са: http://www.urosdavidovic.com/

 

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Au brate mili…
  Pa gde ovo ide… Pa sta misli taj covek (AV)? On ce ljudi da izvede tenkove na ulice kad izgubi vlast! Totalno je izgubio kompas… Zabranjuje emisiju o poljoprivredi!!! Pocece i vremensku prognozu da cenzurise!
  Nema nam druge do da ga potucemo na izborima totalno…
  Do pobede! DJB u skupstini!!!

 • Tuzno i zalosno kako sada izgleda TV B92,u rangu Pinka i Happya!!Sve sto je bilo vredno(mislim na vrsne novinare i njihove autorse emisije)bukvalno je razjureno.Slika i prilika ove razvaljene zemlje!!
  Lepo je cuti da ONI PRVI (pre svega posteni profesionalci u svom poslu) imaju snage da nastave dalje,bez povijene glave ili klecanja.
  Bravo za sve novinare koji ne klece!!!!!!!