Трибина Шумадија

Крагујевац: Сваки потрошени динар мора да се зна

Колико партократија и партијско запошљавање кошта Србију, како изгледа механизам давања кредита из Фонда за развој, како се тргује у политици, зашто већина афера у којима су учествовали политичари није ваљано процесуирана су теме о којима је председник Покрета Доста је било Саша Радуловић разговарао са грађанима на трибини одржаној у Крагујевцу.

Tribina u Kragujevcu

На партократију и партијски запослене кадрове на измишљеним радним местима, из буџета Републике Србије троши се више од милијарду евра годишње. Исто толико се потроши на субвенције страним инвеститорима који и нису прави инвеститори јер им држава плаћа за свако отворено радно место. Уместо тога, смањити порезе домаћим малим и средњим предузећима, породичним фирмама које подносе сав терет прескупе државе. Уколико се уведе ред у овим областима, у Србији може да заживи систем универзалне социјалне заштите, па би социјалну помоћ добијале све породице без примања”, оценио је Саша Радуловић.

Реакције Крагујевчана на ову врсту чисте рачунице и разговора базираног, не на политичко-демагошким принципима, већ на једноставним, економским показатељима, као и представљање решења за нагомилане проблеме још једном су показали да грађани Крагујевца не губе наду. Ипак, њихова страховања су усмерена на то да ли ће покрет с обзиром на медијски мрак који у Србији влада успети да пређе цензус.

Председник Покрета Саша Радуловић тим поводом је недвосмислено истакао да Доста је било прелази цензус у Војводини, као и у свим већим градовима у Србији и да у то више нема сумње.

“Прелазимо цензус, а 2017. очекујем нове изборе на којима побеђујемо”, истакао је Саша Радуловић.

Да упркос медијском мраку, права и добра идеја нађе пут до људи доказ је управо трибина у Крагујевцу која је осим Крагујевчана окупила и људе из Смедеревске Паланке, Параћина, Јагодине. У Крагујевац их је довела жеља да се у Србији коначно уведе ред, да се упознају, а неки о д њих и прикључе политици која се разликује од других, по својим бескомпромисним принципима чијом применом нам једино свима може бити боље.

Ознаке