Tribina Šumadija

Kragujevac: Svaki potrošeni dinar mora da se zna

Koliko partokratija i partijsko zapošljavanje košta Srbiju, kako izgleda mehanizam davanja kredita iz Fonda za razvoj, kako se trguje u politici, zašto većina afera u kojima su učestvovali političari nije valjano procesuirana su teme o kojima je predsednik Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović razgovarao sa građanima na tribini održanoj u Kragujevcu.

Tribina u Kragujevcu

Na partokratiju i partijski zaposlene kadrove na izmišljenim radnim mestima, iz budžeta Republike Srbije troši se više od milijardu evra godišnje. Isto toliko se potroši na subvencije stranim investitorima koji i nisu pravi investitori jer im država plaća za svako otvoreno radno mesto. Umesto toga, smanjiti poreze domaćim malim i srednjim preduzećima, porodičnim firmama koje podnose sav teret preskupe države. Ukoliko se uvede red u ovim oblastima, u Srbiji može da zaživi sistem univerzalne socijalne zaštite, pa bi socijalnu pomoć dobijale sve porodice bez primanja”, ocenio je Saša Radulović.

Reakcije Kragujevčana na ovu vrstu čiste računice i razgovora baziranog, ne na političko-demagoškim principima, već na jednostavnim, ekonomskim pokazateljima, kao i predstavljanje rešenja za nagomilane probleme još jednom su pokazali da građani Kragujevca ne gube nadu. Ipak, njihova strahovanja su usmerena na to da li će pokret s obzirom na medijski mrak koji u Srbiji vlada uspeti da pređe cenzus.

Predsednik Pokreta Saša Radulović tim povodom je nedvosmisleno istakao da Dosta je bilo prelazi cenzus u Vojvodini, kao i u svim većim gradovima u Srbiji i da u to više nema sumnje.

“Prelazimo cenzus, a 2017. očekujem nove izbore na kojima pobeđujemo”, istakao je Saša Radulović.

Da uprkos medijskom mraku, prava i dobra ideja nađe put do ljudi dokaz je upravo tribina u Kragujevcu koja je osim Kragujevčana okupila i ljude iz Smederevske Palanke, Paraćina, Jagodine. U Kragujevac ih je dovela želja da se u Srbiji konačno uvede red, da se upoznaju, a neki o d njih i priključe politici koja se razlikuje od drugih, po svojim beskompromisnim principima čijom primenom nam jedino svima može biti bolje.

Oznake

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar