Tribina Šumadija

Kragujevac: Svaki potrošeni dinar mora da se zna

Koliko partokratija i partijsko zapošljavanje košta Srbiju, kako izgleda mehanizam davanja kredita iz Fonda za razvoj, kako se trguje u politici, zašto većina afera u kojima su učestvovali političari nije valjano procesuirana su teme o kojima je predsednik Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović razgovarao sa građanima na tribini održanoj u Kragujevcu.

Tribina u Kragujevcu

Na partokratiju i partijski zaposlene kadrove na izmišljenim radnim mestima, iz budžeta Republike Srbije troši se više od milijardu evra godišnje. Isto toliko se potroši na subvencije stranim investitorima koji i nisu pravi investitori jer im država plaća za svako otvoreno radno mesto. Umesto toga, smanjiti poreze domaćim malim i srednjim preduzećima, porodičnim firmama koje podnose sav teret preskupe države. Ukoliko se uvede red u ovim oblastima, u Srbiji može da zaživi sistem univerzalne socijalne zaštite, pa bi socijalnu pomoć dobijale sve porodice bez primanja”, ocenio je Saša Radulović.

Reakcije Kragujevčana na ovu vrstu čiste računice i razgovora baziranog, ne na političko-demagoškim principima, već na jednostavnim, ekonomskim pokazateljima, kao i predstavljanje rešenja za nagomilane probleme još jednom su pokazali da građani Kragujevca ne gube nadu. Ipak, njihova strahovanja su usmerena na to da li će pokret s obzirom na medijski mrak koji u Srbiji vlada uspeti da pređe cenzus.

Predsednik Pokreta Saša Radulović tim povodom je nedvosmisleno istakao da Dosta je bilo prelazi cenzus u Vojvodini, kao i u svim većim gradovima u Srbiji i da u to više nema sumnje.

“Prelazimo cenzus, a 2017. očekujem nove izbore na kojima pobeđujemo”, istakao je Saša Radulović.

Da uprkos medijskom mraku, prava i dobra ideja nađe put do ljudi dokaz je upravo tribina u Kragujevcu koja je osim Kragujevčana okupila i ljude iz Smederevske Palanke, Paraćina, Jagodine. U Kragujevac ih je dovela želja da se u Srbiji konačno uvede red, da se upoznaju, a neki o d njih i priključe politici koja se razlikuje od drugih, po svojim beskompromisnim principima čijom primenom nam jedino svima može biti bolje.

Oznake
Dosta je bilo

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar