VIDEO Политика Саопштењe

Две године покрета Доста је било

После само две године постојања покрет Доста је било – Саша Радуловић је на прагу да уђе у републичку скупштину.

Уводимо нове стандарде и нове моделе понашања: пристојност, доследност, непоткупљивост, принципијелност, самофинансирање, транспарентност и велики ентузијазам и посвећеност увођењу реда у Србију.

 

Погледајте кратак филм о историји покрета:

 

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Доста је било! Заиста, чега је то све доста било? Доста је било једног вође, партијског запошљавања, паразитског система, медијског мрака итд. Свако од нас би могао да дода још много одговора, али мени лично најважнији би био: доста је било рајинског, слугерањског, послушничког менталитета! Доста је било срамног, тупоумног кукавичлука који тај менталитет безмерно храни. Народ који се „сагињати неће“ делује ми као најсагнутији народ на свету. Толико сагнут да је својевремено један историчар тврдио да је због вишевековног робовања под Турцима тај менталитет постао и генетски уграђен у Србе. Све што је од Срба ваљало, тврдио је, било је у бунама и устанцима побијено, преживели су само бескичмењаци, љигавци и подлаци, људи без карактера и образа чији је пород наследио њихове негативне особине које су се додатно увећале под комунизмом. Наравно да је оваква теорија више него спорна, али она пружа бар неки изговор за наше масовно повијене главе.
    Највеће достигнуће Покрета „Доста је било – Саша Радуловић“, уколико на власт дође, неће бити само у успостављању нормалне и праведне практичне политике, већ и у разарању једне устаљене, поданичке, лоше матрице која нас је спречавала да прогледамо, да самостално расуђујемо, да живимо као достојанствени људи. Нама је, нажалост, у овом тренутку опет потребан Доситеј, потребна нам је просветитељска и просветљујућа култура – неопходан услов да закорачимо у 21. век.