Војводина Саопштењe

Кикинда: Бахато бачен новац у кампањи

У време штедње, коју је СНС сама прогласила, када су смањене плате и пензије, људи добијају масовно отказе и наши суграђани одлазе трбухом за крухом и до Словачке, где раде као робови за мали новац далеко од кућа у напору да некако склопе крај са крајем, из СНС-а се хвале како су за три и по сата прикупили преко две хиљаде потписа.

euro-427533_1280 (1)

Прво: Предато је преко две хиљаде потписа?! Ако израчунамо да је за 39 одборничких места потребно укупно 1.170 потписа, долази се простом математиком да је СНС оверила око 1.000 потписа више. Даље се да израчунати: ако се за сваки потпис плаћа 50 динара, на оверу потписа је бачено приближно 50.000 динара. Заиста бахато. Толико пара дати за нешто што уопште није потребно говори доста само за себе. Сматрамо да СНС-овци оволико пара никада не би бацили да се понашају домаћински.
Покрет Доста је било се у потпуности финансира од чланарина и малих донација самих чланова и симпатизера. Ми сами из џепа плаћамо оверу потписа које прикупљамо и зато нас је ово понашање СНС-оваца посебно шокирало.

Друго: У СНС-у кажу да су преко 2.000 потписа прикупили за три и по сата? Опет ћемо користити најпростију математику: 3,5 сата = 210 минута = 12.600 секунди. Што би било максимално 6,3 секунде за обраду једног потписа (фотокопирање личне карте, потпис, провера, овера…). Да је власт у Кикинди била овако ефикасна и експедитивна у решавању проблема својих суграђана, где би нам био крај?

Покрет „Доста је било“ позива грађане да не наседају на маркетинг, него да погледају свој новчаник и гласају према њему. За успешну Кикинду пре свега је потребна одговорна, транспарентна и домаћинска политика за коју се покрет Доста је било залаже. Код нас су се окупили људи који од политике неће имати личног материјалног интереса и који су ту зато што им је доста свега, као што је доста и осталим грађанима.

Одбор Покрета „Доста је било“ у Кикинди