Autorski tekst Energetika

Na čelo EPS postavljen vlasnik pečenjare

Sa partokratijom koju sprovodi Vučić nema iznenađenja, pa je tako danas na čelo Elektroprivrede Srbije postavljen još jedan SNS neobrazovani, poslu nedorasli kadar. Obmana je da je tu odluku donela Vlada Srbije. Odluku je doneo SNS i Aleksandar Vučić, koji je našu zemlju pretvorio u svoj biro za zapošljavanje.


Foto: www.eps.rs

Za vršioca dužnosti direktora EPS-a, do završetka navodno konkursa za izbor “pravog” direktora, danas je postavljen Milorad Grčić (42), donedavni direktor Rudarskog basena Kolubara, koji je od decembra 2015. bio direktor kancelarije za društveno odgovorno poslovanje u Elektroprivredi Srbije. Član je i Upravnog odbora Privredne komore Srbije, predsednik Opštinskog odbora SNS u Obrenovcu i opštinski odbornik.

Milorad Grčić navodi da je po zanimanju ekonomista. O svom obrazovanju Grčić je 2012. godine za “Blic” kazao da je 1990. upisao jedan fakultet na Beogradskom univerzitetu, ali da ga je “zanemario zbog rata i sankcija”, te da se konačno ispisao 2005. Tada je, tvrdi on, upisao Fabus – Fakultet za uslužni menadžment na Univerzitetu “Educons” u Sremskoj Kamenici. Blic je pisao da je Grčić svojevremeno bio vlasnik kafića i pečenjare “Fantazija”, „po čemu je u Obrenovcu naročito poznat“.

Dosadašnji direktor EPS Aleksandar Obradović smenjen je nedavno u predizbornom triku Aleksandra Vučića, kojim je hteo da pokaže da u vreme navodne štednje neće tolerisati da direktori javnih preduzeća kupuju službene “audije”. Međutim, Obradovića je, policija proveravala još u decembru prošle godine zbog sumnji da je bilo nepravilnosti u vezi sa tenderima za nabavku električnih brojila i uglja iz Rumunije, a koji su vredni oko 57 miliona evra. Ostao je upamćen kao veliki ljubitelj skupo plaćenih savetnika i televizijskih starleta.

Obradoviću se do sada u javnosti na teret stavljao čitav niz egzotičnih poteza, poput odluka nabavke kompjuterskog sistema za 15 miliona evra, troška od 43 miliona evra za savetnike u 2015. i 42 miliona dinara za novi logo i promociju, odmora u luksuznom hotelu „Regent Porto Montenegro“, kao i kolekcija luksuznih satova vrednih 50.000 evra.

Partijsko zapošljavanje nesposobnih SNS poslušnika uništava Srbiju. Dok mi propadamo, oni se bogate. Na partokratiju se u Srbiji godišnje troši oko tri milijarde evra godišnje, ali se zato štedi na penzionerima i “uštedi” 210 miliona evra godišnje.

Neobrazovani i nesposobni SNS kadrovi nastaviće da vladaju i uništavaju Srbiju sve dok se ne uvede sistem transparentnog biranja najboljih, sve dok se ne demontira vladavina jednog čoveka – vođe, koji pod maskom modernizacije i približavanja Evropskoj uniji, u stvari cementira jednoumlje, pljačku, uništavanje institucija i sprečava svaki razvoj privrede.

 
Draginja Lukin,

članica pokreta “Dosta je bilo – Saša Radulović”, Beograd

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • vrlo komplexan sistem, ja se divim takvoj hrabrosti da sa takvim neznanjem upustati u ovakve izazove, imao bih i pitanje za doticnog da mi pojasni funkcionisanje power builder systems programa za optimizovanje rada elektricne mreze kao i melingerov dijagram za strujni merni transformator klase tacnosti 1% 5ampera na sekundaru za struje od 100ampera napona 110kv, unapred hvala.

    • Trebali ste da ga upitate koliko treba piva da se ispeče jedno prase, tu je stručnjak, a ne ovo, to on ne zna ni da pročita, mada ne znam ni ja šta to treba da znači, samo je razlika ja nisam direktor EP-sa a i nemam nameru, nisam za to dovoljno obrazovan. Za razliku od mene koji priznajem da ne znam, on se ‘vata i ne samo on, nego svi iz SNS-a, videli i glavnokomandujući radi posao o kome nema pojma.

    • Sposobni ljudi mogu da rade samo ono za šta su sposobni, a nesposobni mogu sve. Pa, čovek je drug član Srpske Nesposobne Stranke!

    • Jarane ovo su pitanja za tehnickog direktora. Bolje da odgovori kako glasi Omov zakon, ili kako glasi jedno od Kirhofova pravila ili bar koliko ih ima. Ako odgovori tacno bar na jedno, ja cu da pojedem caponjak pecenog praseta iz njegove pecenjare.

    • E, pa sad…pa nije “čovek” Tesla. On je samo jedan, obični, vlasnik pečenjare.

  • Nema to veze sa skolom koju je zavrsio, ako je on dobar politicar(a pokazalo se da jeste) zna najbolje kako da vodi eps, on ima strucne ekonomiste koji ce se baviti ekonomijom eps-a i drugi strucan kadar koji znaju sta kako treba da funkcionise. Po vama svaki ekonomista treba da vodi firmu, preduzece. Pa gde to ima?! Uzmite za primer Dragana Markovica Palmu, covek jedva ima zavrsenu srednju skolu ali je odlican politicar i oko sebe ima strucne ljude koji izvrsavaju njegove zadatke, pogledajte koliko se Jagodina razvija i kako dobro funkcionise i sve ce vam biti jasno.

    • pa stvarno nema veze dali ima skolu ali navescu ti primer neupuceni covece taj isti palma i njegov sin su najvece lopine na hiljade tona uglja iz basena kolubara oni su prodali na svojim stovaristima a nikad ni jedan dinar nisu uplatili u kolubaru osim nekima u dzep toliko da znas izvuci se iz zablude covece ovoga tvoga isto je predlozio tvoj lopov cuckovic e zbog takvih kao taj pecenjar,cuckovici,draskovici,mihajlovici i ostala bagra oborice vucica

    • Gde ima da političari vode firmu? Firme u svetu vode menadžeri, ali ne sa ”Megatrenda”, ”Fabusa” i sličnih instant fakulteta, dakle – sposobni ljudi. Ako EPS već ima te stručnjake koje navodiš, koji će im đavo pečenjar? Da sedi i prima debelu platu? Zato nam i jeste ovako, sve su upropastili.

    • Ajde čovek oladi malo. Otkad direktor EPS-a treba da bude političar?? Palma se bavi politikom ali se ne sećam da je direktor bilo čega.

  • FABUS kao smer je inace ugasen od ove skolske godine, jedini na privatnom univerzitetu “EDUCONS”, bas me zanima zasto su ugasili bas taj smer, jer je inace taj univerzitet prvo nastao kao fakultet sa tim smerom…

  • Nije strasno to sto vlasnik pecenjare postaje direktor EPS, ako mu je to sporedan posao a svojim strucnim znanjem i karijerom to mesto i zasluzuje. Problem je sto se radi o bivsem direktoru Kolubare. Tako je i Cuckovic “napredovao” na teret ovog drustva. STOP partokratiji.

  • Ako je Srbija na partokratskom “roštilju”, gde se sprže oko tri milijarde evra godišnje. “Roštiljanjem” penzionera “uštedi” se 210 miliona evra godišnje. Do sada je Milorad Grčić “roštiljao” prasiće, zatim “Kolubaru”, a sada će celu Srbiju na “elektroroštilju”. Tu će biti i ušteda i pečenje svake vrste, pa ko izdrži.