Pravosuđe Saopštenje

Još jedna sudska pobeda nad Vladom

Koordinator SNS botova Mario Maletić mora javno da objavi svoju poslovnu biografiju da bismo znali na osnovu kojih kriterijuma ga je Vlada Srbije imenovala za člana Odbora urednika pravno-informacionog sistema Republike Srbije. Upravni sud poništio je rešenje Vlade Srbije [PDF] kojim je odbijen zahtev pokreta “Dosta je bilo” za dostavljanje biografije i presudio u našu korist.

Da li je Maletić imenovan samo zahvaljujući “podvigu” u cenzurisanju Tvitera, na kome je, kako se sam hvalio, uklanjao podsmešljive snimke o Vučićevoj Feketić avanturi spašavanja iz smetova? Da li je i u njegovom slučaju, kao sa Vučićevim kumom Nikolim Petrovićem, prekršen zakon o minimalnim kvalifikacijama za zapošljavanje?

Biografije na Sunce

Upravni sud je presudio i da Vlada mora da objavi biografije članova Upravnog i Nadzornog odbora JP Jugoimport SDPR [PDF] kao i biografija direktora tog preduzeća Jugoslava Petkovića, koji je izabran bez konkursa. Petković je član SNS i bio je suvlasnik Vučićevog privatnog lista “Pravda”, a poznat je po bizarnim ogromnim donacijama, na primer, lokalnom fudbalskom klubu Zemun, koje su više ličile na masku finansiranja predizbornih aktivnosti stranke, nego na brigu za sport i kulturu u opštini.

Doneta je i presuda Upravnog suda [PDF] da se objavi biografija članova Skupštine “Topionice i rafinerije bakara Bor”, da javnost sazna po kojim kriterijumima je Vlada Srbije prošle godine na funkciju člana Skupštine imenovala studenta Marka Nikolovskog (1991), člana SNS-a.

Partokratija uništava Srbiju. Armija nekvalifikovanih Vučićevih poslušnika košta nas više od milijardu evra godišnje. To ne bi mogle da izdrže ni mnogo bogatije zemlje i zato se nalazimo na ivici bankrota, zato nam se javni dug uvećava 225.000 evra na sat, zato smo po najvažnijim privrednim pokazateljima poslednji u region, zato svi živimo mnogo lošije iz godine u godinu.

Pokret Dosta je bilo zalaže se za potpunu transparentnost javnih finansija i obavljanja javnog posla. Sve poslovne biografije funkcionera i rukovodilaca u javnom sektoru moraju biti dostupne javnosti. Zato smo u avgustu prošle godine pokrenuli akciju Biografije na sunce u kojoj tražimo objavljivanje biografija 160 funkcionera. Upravnom sudu smo podneli tužbe protiv Vlade zbog odbijanja da nam ih dostavi i dobijamo jednu po jednu presudu. Podneli smo i krivičnu prijavu protiv premijera i generalnog sekretara Vlade zbog nepostupanja po presudama Upravnog suda.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • I ovde bih zamolio pravnike da protumače odluku prostim jezikom. Koliko vidim, sud je samo poništio rešenje Vlade i vratio im predmet na ponovno odlučivanje. Tako da ne moraju da objave biografije, već mogu da izmisle novi razlog i tako u krug

    • princip je da nakon ove odluke suda, vlada “mora” da postupi u skladu sa njom. ako ne postupi, kao što neće, sud zamenjuje rešenje vlade svojom odlukom, i kaže joj : pokažite biografiju.
      ako vlada ni tad ne postupi po zahtevu, kao što neće, pokreće se krivični postupak zbog krivičnog dela nepoštovanja pravnosnažne sudkse odluke.
      mislim da je Pokret već podneo ovakve krivične prijave protiv vlade.

  • Marija Maletica je u Ministarstvo pravde doveo Selakovic zajedno sa ostalim drugarima iz kafica. To je sve drustvanjce u stilu “carstvo u kome caruje drugarstvo”. To je sve lepilo plakate jos u vreme radikala. Skola- ko zna kakva-znanje ko zna kakvo. U ministarstvu je bi zaduzen za tzv. Brze odgovore, informacije i td. Ocigledno se i pre toga bavio denunciranjem i to je posao koji je u ministarstvu pravde najbolje obavljao. To su ti Vucicevi kadrovi. Interesantno je samo u kojoj meri su ti mladi ljudi uspeli tako brzo da se pokvare. Koordinator za botove je ipak prava kvalifikacija.

  • Gospodin Mario Maletić potiče iz ugledne porodice. Njegova majka Ljiljana Đokić duguje za porez Republici Srbiji više stotina hiljada dinara , još iz vreme dok je držala svoj kiosk brze hrane u Barajevu. Takođe , u istom tom periodu je zaboravila da radnicima isplaćuje zarade. Tu je takođe njen suprug policajac koji se fizički obračunava sa neistomišljenicima.