Akcija Politika Saopštenje

Performans “Dosta je bilo lažnih obećanja”

Performans u organizaciji Foruma mladih pokreta “Dosta je bilo – Saša Radulović” održan je ispred Vlade Srbije, gde smo poručili da smo siti praznih obećanja koja izlaze iz vlade, a posebno obećanja njihovog vođe Aleksandra Vučića i njegovih bajki o boljem životu, koji tek što se nije desio.

Teškom mukom smo od stotitnu praznih priča izdvojili njih deset, uramili i vratili u zgradu Vlade. Nama ne trebaju. Pored toga što su neupotrebljiva, ovako uramljena mogu da krase zid u kabinetu Aleksandra Vučića i da mu budu stalni podsetnik na njegovu neodgovornost i nesposobnost. Da podsećaju Vladu Srbije da su odgovorni za ovako katastrofalno stanje u privredi i društvu. Za to da i dalje javnost ne zna detalje ugovora za Železaru i Etihad, za stanje u FAP-u i FIAT-u. Za to što i dalje ne postoji obećani zakon o poreklu imovine, što još nema radova na najvaljenoj pruzi Beograd – Budimpešta. Da ih podseti na oteti novac od plata i penzija. Neka im bude podsetnik da su direktno odgovorni za sumnjive funkcionere i ministre sa sumnjivim obrazovanjem.

 

Ovim performansom želimo da podstaknemo medije da postavljaju ova pitanja članovima Vlade u kampanji, a građane da pogledaju u svoje novčanike i da na predstojećim izborima glasaju za listu “Dosta je bilo – Saša Radulović”.

Pozivamo mlade da uzmu aktivno učešće u politici i da nam se priključe da zajedno kažemo dosta je bilo istrošenih političara i njihovih trulih koalicija.
Imamo snagu, imamo glasove kojih se kradljivci mladosti boje.

performans1

 

performans2

 

performans3

performans4

performans5

 

 

Nemanja Radojević
Predsednik Foruma mladih „Dosta je bilo – Saša Radulović“

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Vučić u obraćanju studentima FONa:
    “Nije trava manje zelena u Srbiji nego bilo gde drugde”… “u našoj zemlji nije lošije nego bilo gde”
    Dve notorne laži. Trave u Srbiji nema uopšte, iskorenio ju je. Go kamen na kamenu i pustinja gora od Gobi. Kao na Coraxovoj karikaturi.
    Jeste, u Srbiji jeste gore nego bilo gde drugde. I biće još gore ako ga ne skinemo sa leđa. Pod njegovim režimom je mnogo gore, beznadno. Deca to znaju i zato odlaze.

  • Stvorimo uslove da nam deca ne idu iz države i da se vrate ona koja su otišla. Biće teško. Zlo je uvek korak ispred jer može ono što dobro ne može. Dosta je bilo