Источна Србија Образовање Саопштењe

Омладина “Доста је било” против партијског запошљавања и лажних диплома

Смедеревска омладина покрета “Доста је било” организовала је на Тргу Републике поводом Првог априла акцију “Школа и струка, а не партија и брука” усмерену против партијског запошљавања и лажних диплома.

 

Списку СНС-ових кадрова са лажним дипломама прикључио се прошле године и Петар Дисић, заменик директора Чистоће, који је толико лоше фалсификовао своју диплому, да се смејала цела земља. Прогутана слова у називу школе и потпис декана који је одавно пензионисан, била су довољна само за условну казну.

Током данашње акције активисти су делили пролазницима лажне дипломе “сруковних” студија, уз које се аутоматски добијају и уговор о раду у јавном сектору и ослобађајућа пресуда за корупцију и фалсификовање дипломе.

Активисти су све време држали истакнуте транспаренте са натписима: “Школа и струка, а не партија и брука”, “Рад и занат, а не Пецин фалсификат” и “Закони и институције против јасне корупције”.

 

Политичку одговорност за ту лажну диплому нико није сносио. Такви кадрови чине листу СНС-а и власт у Смедереву. Лажне дипломе, корупција, притисци и уцене. То је њихов начин владања – на моменте комичан, као у случају овог “сруковног менаџера”, али у суштини дубоко трагичан и погубан по обичне, поштене грађане.

Наше дипломе су праве. Нашу листу на локалним изборима предводе др Драган Рудинац и мр Милутин Вучковић. Наравно, није срамота немати диплому. Срамота је фалсификовати и бити непоштен. Када се партијски и кумовски кадрови без квалификација намештају на одговорна места у јавним предузећима и школама, тада партије исисавају новац грађана из буџета и потпуно разарају институције. Да бисмо увели ред, прво морамо да изаберемо поштене и доказане људе.

Ознаке

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Dosta je bilo pocinje da prlja kampanju. Nahvatati nekoliko omladinaca i da im da drze transparente nije fazon.
    Svi moraju da budu jednaki. Prema svima se mora odnositi sa postovanjem i bez predrasuda. Ono sta sam primetio jeste da Sasa govori sve grublje i da polako gubi fokus i udara siroko.

    Voleo bi da dobijem odgovor na moje pitanje. Naime, kao sto ste rekli da lekara i profesora nema viska. Kako cete urediti problem nestrucnosti istih? U poslu lekara nema mesta za greske. I tu mora da postoji sistem i tacne procedure rada. Kako planirate to da postignete?

  • G. Milane, ako ste pročitali program pokreta, lako ste mogli uočiti kako mislimo da uredimo ceo javni sektor. Dve ključne stvari su sistematizacija radnih mesta i merenje radnog učinka. Pročitajte program, pa onda pitajte ako nešto nije jasno, ali, verujte, sve će vam biti jasno

  • Браво! Радите исто што и сви други. Не мислим на пароле већ ,где и коме приказујете за шта се залажете.Да би сте знали где требате да бијете са кампањом, морате да знате структуру становништва одређене локације.То Вам дође као, идем у затвор да радим кампању а залажем се за строже кажњавање преступника.