Istočna Srbija Obrazovanje Saopštenje

Omladina “Dosta je bilo” protiv partijskog zapošljavanja i lažnih diploma

Smederevska omladina pokreta “Dosta je bilo” organizovala je na Trgu Republike povodom Prvog aprila akciju “Škola i struka, a ne partija i bruka” usmerenu protiv partijskog zapošljavanja i lažnih diploma.

 

Spisku SNS-ovih kadrova sa lažnim diplomama priključio se prošle godine i Petar Disić, zamenik direktora Čistoće, koji je toliko loše falsifikovao svoju diplomu, da se smejala cela zemlja. Progutana slova u nazivu škole i potpis dekana koji je odavno penzionisan, bila su dovoljna samo za uslovnu kaznu.

Tokom današnje akcije aktivisti su delili prolaznicima lažne diplome “srukovnih” studija, uz koje se automatski dobijaju i ugovor o radu u javnom sektoru i oslobađajuća presuda za korupciju i falsifikovanje diplome.

Aktivisti su sve vreme držali istaknute transparente sa natpisima: “Škola i struka, a ne partija i bruka”, “Rad i zanat, a ne Pecin falsifikat” i “Zakoni i institucije protiv jasne korupcije”.

 

Političku odgovornost za tu lažnu diplomu niko nije snosio. Takvi kadrovi čine listu SNS-a i vlast u Smederevu. Lažne diplome, korupcija, pritisci i ucene. To je njihov način vladanja – na momente komičan, kao u slučaju ovog “srukovnog menadžera”, ali u suštini duboko tragičan i poguban po obične, poštene građane.

Naše diplome su prave. Našu listu na lokalnim izborima predvode dr Dragan Rudinac i mr Milutin Vučković. Naravno, nije sramota nemati diplomu. Sramota je falsifikovati i biti nepošten. Kada se partijski i kumovski kadrovi bez kvalifikacija nameštaju na odgovorna mesta u javnim preduzećima i školama, tada partije isisavaju novac građana iz budžeta i potpuno razaraju institucije. Da bismo uveli red, prvo moramo da izaberemo poštene i dokazane ljude.

Oznake

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Dosta je bilo pocinje da prlja kampanju. Nahvatati nekoliko omladinaca i da im da drze transparente nije fazon.
    Svi moraju da budu jednaki. Prema svima se mora odnositi sa postovanjem i bez predrasuda. Ono sta sam primetio jeste da Sasa govori sve grublje i da polako gubi fokus i udara siroko.

    Voleo bi da dobijem odgovor na moje pitanje. Naime, kao sto ste rekli da lekara i profesora nema viska. Kako cete urediti problem nestrucnosti istih? U poslu lekara nema mesta za greske. I tu mora da postoji sistem i tacne procedure rada. Kako planirate to da postignete?

  • G. Milane, ako ste pročitali program pokreta, lako ste mogli uočiti kako mislimo da uredimo ceo javni sektor. Dve ključne stvari su sistematizacija radnih mesta i merenje radnog učinka. Pročitajte program, pa onda pitajte ako nešto nije jasno, ali, verujte, sve će vam biti jasno

  • Bravo! Radite isto što i svi drugi. Ne mislim na parole već ,gde i kome prikazujete za šta se zalažete.Da bi ste znali gde trebate da bijete sa kampanjom, morate da znate strukturu stanovništva određene lokacije.To Vam dođe kao, idem u zatvor da radim kampanju a zalažem se za strože kažnjavanje prestupnika.