Istočna Srbija Politika Saopštenje

Program od 12 tačaka za Smederevo

Da bismo uveli red u Smederevo, prvo moramo da demontiramo partokratsko-kumovski sistem koji nas sve drži zatočenim. To postojeće partije ne mogu da postignu, jer bi tako isekle granu na kojoj sede. Naš plan od 12 tačaka će to promeniti.

1. Transparentan budžet
Za svaki potrošeni dinar iz budžeta ćemo mesečno objavljivati gde je i po kom osnovu završio. Da poreski obveznici znaju gde ide njihov novac.

2. Konkursi i stručnost
Uvešćemo efikasniju sistematizaciju, raspisaćemo konkurse, objavićemo biografije, uvešćemo jasne kriterijume. Da nas vode najbolji, a ne partijski vojnici sa falsifikovanim diplomama.

3. Domaćinsko trošenje
Ukinućemo rasipanje novca na nepotrebne projekte i ugovore sa beskorisnim, a preskupim konsultantima. Da ulažemo u škole, a ne partijsko-kumovske veze.

4. Poštovanje reči i zakona
Radićemo po zakonu i obeštetićemo prevarene roditelja koji su vrtiće plaćali skuplje od zakonske cene. Da vratimo poverenje u institucije.

5. Popis imovine i urbanistički planovi
Popisaćemo svu imovinu Grada i donećemo detaljne urbanističke planove da bi prestao haos u kojem Grad nelegalno gradi. Da se zna gde se grade fabrike, a gde se sadi povrće.

6. Smanjenje opterećenja
Smanjićemo poreska, parafiskalna i birokratska opterećenja preduzetnicima. Da zapošljavaju ljude, a ne da izdržavaju političare.

7. Grad Dunava, grožđa i tvrđave
Izradićemo međunarodni investicioni plan za male porodične firme koje će razviti turističku ponudu. Da budemo veliki bez megalomanskih projekata.

8. Grad mladih preduzetnika i IT industrije
Obezbedićemo povoljan radni prostor i biznis inkubator za sve mlade koji započinju i razvijaju svoj posao sa novim tehnologijama. Da gradimo budućnost.

9. Zadruge
Pomoći ćemo osnivanje seoskih zadruga koje će biti stub razvoja lokalne poljoprivrede. Da ulažemo u mala porodična gazdinstva, a ne u multinacionalne korporacije.

10. Protivgradna zaštita
Kupićemo protivgradnu zaštitu za sela. Da prioritet bude stabilnost i sigurnost svih, a ne kićenje jednih i zapostavljanje drugih.

11. Čista životna sredina
Tražićemo od republičkih vlasti da strogo sprovode svoje propise nad zagađivačima u Smederevu. Da ne žrtvujemo svoju sredinu zarad interesa partijskih centrala u Beogradu.

12. Bezbednost ljudi i životinja
Strogo ćemo kažnjavati nesavesne vlasnike koji svoje ljubimce izbace na ulicu, a ne one koji nahrane životinju. Da posledice snose odgovorni.

Pogledajte listu naših kandidata za odbornike.

Oznake

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Poštovani,
    Čitajući Vaš program od 12 tačaka, nisam video bilo kakav osvrt na sport i fizičku kulturu našeg Smedereva. Zanima me Vaš stav o istom, i moguće aktivnosti na tu temu!
    Pozdrav

    • Zdravo, Aleksandre! Hvala na dobrom pitanju. Na našoj listi se nalazi nekoliko kandidata iz oblasti sporta i fizičke kulture. Dimitrije Radić je dugo igrao fudbal, a Sandra Papić je profesorka fizičke kulture u Gimnaziji. Njihova pažnja će svakako biti usmerena na tu temu.

      Kada se u budžetu naprave uštede, na primer, nakon ukidanja besmislenih projekata i ugovora sa nepotrebnim konsultantima, biće moguće više pažnje posvetiti i terenima i programima rekreativnog sporta za mlade.