Војводина Државна управа Саопштењe

Блокиран изборни процес у Војводини

Данас у 14 часова Покрајинскоj изборној комисији поново се обратио Никола Штула, овлашћено лице за предају листе Доста је било – Саша Радуловић за покрајину. Он је апеловао на ову институцију да повуче своју одлуку о одбацивању листе и тако отклони настали проблем који је ескалирао ћутањем Управног суда. Нема правних разлога да се даље одуговлачи, а покрет трпи огромну политичку штету због онемогућавања предизборне кампање.

Protest 6

Изборни листићи за покрајину још не могу да се штампају јер се чека одлука Управног суда, односно да се листа за покрајину Доста је било – Саша Радуловић уврсти на изборну листу за Војводину. Овим се блокира нормалан изборни процес у Војводини.

Спречавање покрета Доста је било – Саша Радуловић да изађе на изборе у Војводини плод је политичких манипулација Покрајинском изборном комисијом. По свим истраживањима покрету Доста је било расте популарност, док графикони рејтинга других странака показују негативне трендове. Једини начин да зауставе полет ДЈБ-а је да га искључе из изборног процеса. То се, наравно, неће догодити јер не постоје правни услови за одбијање наше листе.

Да подсетимо, покрет Доста је било је већ предуго изложен игнорисању институција. 08. априла Покрајинској изборној комисији предата је изборна листа покрета, подржана са више од 6.300 потписа за учешће на изборима за АП Војводину. Листа је поднета благовремено и на основу споразума групе десет грађана, уредно потписаног и овереног, који и дан данас важи без икаквих промена. Након тога предат је правно невалидан анекс споразума који је ПИК искористила као формални разлог да листу Доста је било одбаци. Уместо да одбаци анекс и прихвати валидан основни споразум, Покрајинска изборна комисија је инсистирала баш на анексу и по кратком поступку одбацила листу покрета Доста је било.

Жалба Управном суду предата је 13. априла у 13.35 сати. Рок од 48 сати по коме је Управни суд требао да донесе одлуку о нашој листи и аргументима и доказима које смо поднели прошао је још у петак.

Свако даље одлагање проглашења листе Доста је било – Саша радуловић у Војводини наноси велику штету целом изборном поступку и доводи у питање регуларност избора. Покрет захтева да ПИК одмах омогући равноправно учешће Доста је било на изборима у Војводини.

Покрет Доста је било – Саша Радуловић
Служба за комуникације са јавношћу
за Војводину

ДЈБ Војводина

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар