Vojvodina Državna uprava Saopštenje

Blokiran izborni proces u Vojvodini

Danas u 14 časova Pokrajinskoj izbornoj komisiji ponovo se obratio Nikola Štula, ovlašćeno lice za predaju liste Dosta je bilo – Saša Radulović za pokrajinu. On je apelovao na ovu instituciju da povuče svoju odluku o odbacivanju liste i tako otkloni nastali problem koji je eskalirao ćutanjem Upravnog suda. Nema pravnih razloga da se dalje odugovlači, a pokret trpi ogromnu političku štetu zbog onemogućavanja predizborne kampanje.

Protest 6

Izborni listići za pokrajinu još ne mogu da se štampaju jer se čeka odluka Upravnog suda, odnosno da se lista za pokrajinu Dosta je bilo – Saša Radulović uvrsti na izbornu listu za Vojvodinu. Ovim se blokira normalan izborni proces u Vojvodini.

Sprečavanje pokreta Dosta je bilo – Saša Radulović da izađe na izbore u Vojvodini plod je političkih manipulacija Pokrajinskom izbornom komisijom. Po svim istraživanjima pokretu Dosta je bilo raste popularnost, dok grafikoni rejtinga drugih stranaka pokazuju negativne trendove. Jedini način da zaustave polet DJB-a je da ga isključe iz izbornog procesa. To se, naravno, neće dogoditi jer ne postoje pravni uslovi za odbijanje naše liste.

Da podsetimo, pokret Dosta je bilo je već predugo izložen ignorisanju institucija. 08. aprila Pokrajinskoj izbornoj komisiji predata je izborna lista pokreta, podržana sa više od 6.300 potpisa za učešće na izborima za AP Vojvodinu. Lista je podneta blagovremeno i na osnovu sporazuma grupe deset građana, uredno potpisanog i overenog, koji i dan danas važi bez ikakvih promena. Nakon toga predat je pravno nevalidan aneks sporazuma koji je PIK iskoristila kao formalni razlog da listu Dosta je bilo odbaci. Umesto da odbaci aneks i prihvati validan osnovni sporazum, Pokrajinska izborna komisija je insistirala baš na aneksu i po kratkom postupku odbacila listu pokreta Dosta je bilo.

Žalba Upravnom sudu predata je 13. aprila u 13.35 sati. Rok od 48 sati po kome je Upravni sud trebao da donese odluku o našoj listi i argumentima i dokazima koje smo podneli prošao je još u petak.

Svako dalje odlaganje proglašenja liste Dosta je bilo – Saša radulović u Vojvodini nanosi veliku štetu celom izbornom postupku i dovodi u pitanje regularnost izbora. Pokret zahteva da PIK odmah omogući ravnopravno učešće Dosta je bilo na izborima u Vojvodini.

Pokret Dosta je bilo – Saša Radulović
Služba za komunikacije sa javnošću
za Vojvodinu

DJB Vojvodina

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar