Vojvodina Saopštenje

U Somboru SNS pokušava prekrajanje izbornih rezultata

Predsednik Gradske izborne komisije u Somboru podneo je ostavku na to mesto zbog pritisaka i zahteva SNS-a da se, bez zakonskog osnova, ponište izbori na tri biračka mesta. Na ovim biračkim mestima zabeležena je slaba izlaznost, ali nisu zabeležene nepravilnosti i svi članovi biračkih odbora uredno su potpisali zapisnike iz kojih je jasno da nepravilnosti nije bilo i da nema razloga za ponavljanje.

Izborna-groznica-14
Cilj nelegalnog obaranja izbora na ovim mestima je podizanje izlaznosti u Somboru, usled čega bi pokret Dosta je bilo pao ispod cenzusa, a od tri odbornička mandata koje smo osvojili, dva bi pripala najjačoj stranci.
Pritiske na GIK predvodi lično poverenik SNS-a u Somboru, Slobodan Stanić, inače prvostepeno osuđen na 20 godina zatvora zbog ratnog zločina i glavni akter snimka u kom protivzakonito deli poljoprivredno zemljište.
Brutalno prekrajanje izbora na lokalnim izborima SNS pokušava i u Nišu, gde namerava da ponovi glasanje na čak 20 biračkih mesta, bez zakonskih osnova. Borićemo se svim pravnim sredstvima protiv kriminalnih radnji SNS, za svaki glas i očuvanje demokratskih vrednosti i nećemo dozvoliti prekrajanje izborne volje građana Sombora.
Pokret „ Dosta je bilo – Saša Radulović“ je na izborima za Skupštinu grada Sombora dobio poverenje 2170 glasača i na osnovu tog broja glasova prešao cenzus, čime je ostvario pravo na 3 odbornička mandata. Iako nismo ni počeli još da delujemo u Skupštini Grada, već smo problem za 30 odbornika sa liste SNS-a , a to ćemo i ostati, usprotivićemo se svim radnjama koje štete interesu naših sugrađana i nećemo dozvoliti da Sombor postane ničije privatno vlasništvo.

 
Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović”, Sombor

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

 • Mozda gresim ali mi se sve cini da treba prihvatiti pa cak i pomoci da bude sto vise novih izbora. Pa to je samo plus za DJB.
  zahvaljujuci propagandi SNS na svim mogucim medijima DJB je postao ako nista vise bar poznat i onima koji nemaju ili neumeju da koriste
  drugi nacin informisanja sem onog koji je cenzuiran.

 • Bice uporni do iznemoglosti i nece birati sredstva. Ceo zivot se bave mahinacijama i zloupotrebama, i svesni su da u sistemu gde su njihove vestine nepozeljne nece imati beneficije koje im pruza trenutni sistem.

 • Podrška somborcima!
  Sada je važno pokazati čvrstinu i odlučnost. To su tipovi koji poznaju i priznaju samo silu volje i odlučnosti.
  Ne odstupajte ni minuta, stalno budite prisutni u OIK, ispred opštine … u javnosti. Smognite snage za još plakata, flajera, štandova …
  Sugrađani moraju znati šta se sprema u SNS “kuhinji”.
  Samo tako će odustati od paklenih zamisli – sledite obrazac “odbrane” izbornih rezultata kao u slučaju RIK-a.
  IZDRŽITE, hrabro, pravo i pravda su na vašoj strani !!!

 • Meni sve ovo liči na sukob reda i haosa. Nisam siguran da li će u državi kakva je Srbija, koja ne počiva na zakonu biti moguće odbraniti red jer prosto mehanizmi za to ne postoje. Činjenica ja je predsednik GIKa podneo ostavku pod pritiscima bahatih naprednjaka ne govori u prilog tome da državni organi imaju kapacitete da odbrane red. Događanja na pokrajinskom i republičkom nivou kao i u drugim gradovima jasno to potvrđuju. Maske su pale i diktatura se pojavila u svom najružnijem i najprimitivnijem obliku. Posle 26 godina Srbija se nalazi u za demokratiju goroj poziciji. Komunisti jesu zaveli diktaturu još 45 ali barem su imali nekakvih skrupula. Ova bagra sa tri razreda osnovne škole i krivičnim dosijeom nema skrupula nimalo, gola sila i psihologija rulje dominira Srbijom. Zato nam obrazovana deca odlaze. Oni sebe ne vide u rulji muljača u 21. veku. Ovakve izbore ni pas sa maslom ne bi pojeo kao regularne.
  Šta činiti? Dve su mogućnosti:
  1. Prihvatiti faktičko stanje
  2. Tražiti potpuno poništenje izbora
  Ovo drugo je malo verovatno jer Vučićev režim je očito Kvislinški i zarad kolaboracije i zapad i istok će ga podržati. U uslovima medijskog mraka logistika je u Vučićevim rukama. Opet građanski nemiri nikome nisu potrebni u ovom trenutku jer u ostrašćenoj situaciji i užasnoj socijalnoj situaciji ishod bi mogao biti veoma neželjen.
  Čini se da ćemo morati da progutamo izbornu krađu (kao što smo to uradili pre 20 godina već jednom, i skupo nas je koštalo, Kosovo, ekonomska propast, bomardovanje, žrtve, egzodus…) i nastojati da sve opozicione stranke (uključujući DSS i ČBČ) uđu u parlament i pustimo vremenu da opasulji glasače SNSa. SNSu se ne piše dobro. Dan nakon izbora, čak u ovako nestabilnoj situaciji kada postoji sumnja u regularnost izbora naprednjaci su morali da puste najavu povećanja cene struje za 15% kao i odpuštanja 25 000 zaposlenih iz administracije. Da je samo to, i gore je najavljuje se moguće dodatno smanjenje penzija umesto mizernog povećanja. Tako naprednjaci kažu hvala penzionerima koje uostalom nisu ni pitali da li se slažu da im protivzakonito smanje penzije. To opet ima svoju cenu. Gubitak vremena, pad broja zaposlenih, zatvaranje privatnih firmi, neotvaranje novih firmi, egzodus sledećih nekoliko desetina hiljada mladih ljudi.
  Sve u svemu Srbija je izabrala ili Srbija je prevarena – efekat je isti. Onaj ko dobije mandat posle Vučića dobiće pustinju!

  • Druze, komentar ti je vrhunski!

   Vise je nego ocigledno da imamo posao sa beskrupuloznim likovima, kojima nista nije sveto i koji su spremni na sve kako bi realizovalli svoje nezajazljive lopovske apetite. Ta bagra je spremna da nas jase u svakom smislu do bioloskog nestanka ovog naroda i to svima mora biti jasno!!! Hleba bez motike po svaku cenu je njihov zivotni moto. Toliko su mi se ogadili, da se prosto pitam ne bi li referendumsko pitanje – “Da li ste za uvodjenje smrtne kazne za one za koje se pravosnazno dokaze da su kroz razne mahinacije drzavu ostetili za 1.000.000 $ i vise?”, bio adekvatan odgovor izmrcvarenog naroda njegovim muciteljima, a po formiranju nove, postene i drustveno odgovorne vlasti?!!

 • Ovakva bahatost, samovolja i beskrupuloznost gazenja zakona od strane vladajuce stranke i njenih celnih ljudi su direktna potvrda da po dolasku na vlast i uvodjenju reda sila zakona i pravde MORA BITI ISPOSTOVANA! Sto znaci da svi akteri sveopste propasti Srbije i njenih zitelja od 90-te do danas MORAJU DOCI POD UDAR ZAKONA!!!
  Nevidjena pljacka drzave i naroda od preko 350 milijardi $, skoro pa potpuno unistenje privrede, besmisleni ratovi sa svima, a posebno sa NATO i desetinama tona Osiromasenog Uranijuma po Srbiji su ostavili i ostavljaju GENOCIDNE POSLEDICE po narode Srbije i akt su VELEIZDAJE zemlje!!! Ako akteri svega pobrojanog – politicari i sa njima spregnuti tajkuni, ne budu najstroze zakonski sankcionisani za sve pobrojano, prvo, elementarna pravda za kojom vape milioni unesrecenih nece biti ispunjena, a krivce onda nista nece spreciti da ponovo pokusaju da dodju na vlast i nastave zapoceto!!!!!

  Ovaj njihov pokusaj da kroz ponovno glasanje na odabranim lokacijama, strankama za dlaku iznad cenzusa skinu i tu dlaku i tako ih izbace iz Parlamenta Srbije i sebi obezbede jos par desetina poslanickim mesta treba shvatiti VRLO OZBILJNO!! To je NASILNO PREKRAJANJE NARODNE VOLJE, koja je vec debelo prekrojena u samom izbornom procesu (a i pre njega) kroz nevidjenu cenzuru medija, posebno TV sa nacionalnom frekfencijom, kao i mnogim drugim radnjama, a skoro izvesno i kroz mahinacije i kradju pri samim izborima, gde su izgleda ukrali ipak nedovoljno glasova, pa su doziveli ovaj gaf sa utrcavanjem nekoliko partija, tik iznad cenzusa, u parlament!!! Ovu, svima ociglednu drskost i bezocno gazenje izbornih zakona im treba pridodati u optuzni materijal ranije pomenut i za sve to im OBAVEZNO SUDITI!!!!

 • Poruka za naprednjake(pošto znam da čitaju sve a sajt DJB ih verovatno najviše i žulja): Quidquid agis, prudenter agas et respice finem! Sad, da li će razumeti nisam siguran ali ne želim da im olakšavam.
  U Srbiji postoje strukovna udruženja – komore. Struka ne sme da laže, a i da hoće ne može. Postaviti kratka i jasna pitanja strukovnim udruženjima:
  1. Advokatskoj komori: Da li se oni zalažu za ovakvo kršenje zakona i da li je normalno da ustavni sud ćuti po svim pitanjima koje se tiču kršenja zakona od strane režima?
  2. Društvu sudija: Da li smatraju da je ponašanje Ustavnog a i drugih sudova onakvo kakvo bi trebalo biti?
  3. Srpskom lekarskom društvu: Da li zdravstvo mora da funkcioniše ovoliko loše
  4. Društvu farmaceuta: Da li je normalno da kao nikada nigde na svetu propadaju farmaceutske kuće i fabrike?
  5. Akademiji nauka: Da li opravdavaju egzodus mladih diplomaca i naučnika?
  6. Privrednoj komori: Koliko članova očekuju za 10 godina 2 ili 3?
  7. NUNSu: da li je ovo Vučićevo novinarstvo ono što oni žele?
  ….
  Strukovna udruženja i postoje da bi zaštitila javni interes! Ne smeju ostati nema i posmatrati sopstvenu propast. 1000 mladih lekara odlazi svake godine. Da se ne lažemo, kad jednom krene – to se teško zaustavlja. I nije samo plata razlog. Razlog su i uslovi rada, i nemogućnost rada i nedostatak perspektive…a gde je sve ostalo…
  Neka se malo struka izjasni kako vidi svoju budućnost. Ko će se usuditi da kaže da je budućnost u naprednom muljanju.

  • Da prevedem za flamansko govorno podrucje,wat u doen,doe het verstandag en denk aan gevologen.Mnogo bre preturate,ovo vazi i za DJB.

 • IZBORNA KRADJA U TOKU !!!

  Utorak . 26. April – 23:57h Primecen je veliki zuti kamion na kome pise Posta Srbije i jedna mala jedva primetna nalepnica Izbori 2016 sa dvoja policijskih kola ispred i iza i upaljenim rotirajucim svetlima kako izlaze iz ulice Lazarevacki drum 2. red na Cukarickoj padini. Da napomenemo da se u toj ulici nalazi stamparija Sluzbeni glasnik !

  https://www.google.com/maps/@44.7745492,20.4085504,3a,75y,81.43h,96.93t/data=!3m6!1e1!3m4!1sPTyY3-nwJdv6Ck6JPsCQRw!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1?hl=en

  I pitanja za sve stranke, RIK i sudstvo kao i Ustavni Sud.

  Zar RIK nije imao sve listice vec u svojoj zgradi i objavio da je izbrojano 95% listica?
  Sta se to prevozilo ovim kamionom u kasne vecernje sate uz veliku zurbu i prolaske kroz crveno?
  Da li menjate listice i glasove gradjana novim flasifikovanim?

  UPOZORAVAMO NADLEZNE INSTITUCIJE DA UKOLIKO SE USKORO NE OBRATE JAVNOSTI SA OBJASNJENJEM STA ZNACI TAJ KAMION DA CE SNOSITI POSLEDICE U NAREDNIM MESECIMA !

  NARODNI PARLAMENT

 • GO SNS Sombor je dobio zadatak da ima 50% + cenzus.. Osvojili su nesto preko 40%.. Suska se po somborskom portalu soinfo (bez namere da reklamiram) da mozda dodje i do raspustanje GrO SNS-a.. Znaci, ponavljam, suska se! Nije 100% sigurno
  Inace, imate odlicnu ekipu u Somboru! Na nekim mestima ste bili i drugi po broju glasova! Sada, kad dobijete novca za mandate, ulozite u kampanju u Somboru i spasite ovaj nas predivan grad koji se pustosi vec 25 godina!
  Moj glas ste dobili!