Најава Протест

Позив на протест због крађе гласова

Покрет Доста је било позива све своје чланове и симпатизере да нам се придруже на протесту због бруталне крађе гласова и манипулација бирачком вољом грађана коју је спровео Александар Вучић.

Вучић покушава да понављањем избора поправи своје катастрофалне резултате. Он је претрпео пораз на изборима одржаним 24. априла, јер је, упркос медијским манипулацијама, куповини гласова, уценама и застрашивању бирача освојио 37 мандата мање у Скупштини, него 2014. године. Сада је изгубио апсолутну власт и постао рањив за велике апетите својих коалиционих партнера из интереса.

Покрет ће учествовати на поновљеним изборима који ће бити одржани у среду. Пред поновљене изборе се озбиљно организујемо јер нећемо да дозволимо да нам се понови пљачка гласова коју Вучић припрема. Учинићемо све да спречићемо куповину гласова, застрашивање и уцењивање гласача, као и њихово организовано довожење на бирачка места која је Вучић организовао током избора.

Позивамо грађане да нам се придруже у контроли и да заједно спречимо прекрајање изборне воље.

Протест, заједно са другим опозиционим странкама, организујемо сутра у суботу 30. априла испред РИК-а, у 13 часова у Улици краља Милана 14 у Београду.

 

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Људи морате да позовете своје симпатизере (укључујући и мене) да у среду на републичким изборима гласају за дсс- двери.

  • Ana, poenta je u tome da se u ovom trenutku brani sloboda. U ovom trenutku glas za nas DJB je glas Vucicu, jer ako DSS ode ispod cenzusa, vecina mandata ide Vucicu. DJB niti dobija niti gubi.
   U sredu, glas koaliciji DSS-Dveri – nije glas koaliciji DSS-Dveri. To je glas odbrani osnovnih demokratskih nacela i slobode i to je glas protiv tiranije i ponizavanja!
   Odbranimo demokratiju!

  • Ovde se ne radi o odbrani Dveri, ovde se radi o odbrani demokratije i slobodnih izbora. . Naravno da bih na bilo kojim ponovljenim izborima glasao za Djb. .

  • Ovde se ne radi o odbrani Dveri, ovde se radi o odbrani demokratije i slobodnih izbora. . Naravno da bih na bilo kojim ponovljenim izborima glasao za Djb. . Ovo je zdrava prica koja raste!

  • Slažem se sa Vama Ivane. Ovu zemlju uništi nepoštovanje zakona. Najgore od svega i jeste to što oni najodgovorniji najviše krše zakone. Moramo da se oslobodimo svojih duboko ukorenjenih loših navika. Demokratsko pravo svakog građanina ove Zemlje jeste da glasa, po svojoj volji i bez bilo čijih pritisaka, bilo koje vrste. I tačka. Ko god da se drznuo da mi ograničava to moje pravo, bilo da ga uskraćuje ili prekraja moj izbor krši zakon i mora da odgovara.
   Jako puno je činjenica koje govore da se ustanovio čitav sistem koji je trebao da proizvede izborne rezultate koji će podići broj glasova vladajućim strankama, ne samo SNS-u.
   Očigledno je da su krali nezavisno jedni od drugih jer im je i metodologija drugačija ( Kosovo, Vojvodina npr. na jednoj , a Jagodina, Vranje… na drugoj strani).
   Gledajući šta se dešava oko mene u predizbornoj kampanji govorila sam da se Vučić žestoko uplašio izbornih rezultata jer je svo SNS članstvo bilo maksimalno angažovano danonoćno. Ništa se nije prepuštalo slučaju: agitacije, skupljanje sigurnih glasova uz prijetnje gubitka posla ukoliko ne donesu zadati broj potpisa, obaveza fotografisanja glasačkog listića, podela paketa, dovoženje glasača na izborna mesta, ucene. Novozaposleni aktivisti su ispočetka lagali da sa posla odsustvuju zbog bolesti ili nekih privatnih razloga, a kasnije se već nisu ni obazirali što svi drugi rade, a oni danima ne dolaze na posao, jer niko nije ni smeo da ih pita gde su i sa kojim pravom. Nas je pojeo STRAH. Ja sam objašnjavala ljudima da je najnormalnije da se sutra svi pokupimo i ne dođemo na posao. Cela ustanova, jer po istoj logici svi imamo pravo da se posvetimo “svojoj” stranci. Svi su me bledo gledali.
   Direktori i rukovodstva u javnom sektoru se ponašaju kao mali Vučići i drže zaposlene pod stalnim pretnjama otkazom i u strahu.

  • svaki glasac treba po svom nahodjenju da glasa a zato mi moramo da pojacamo kontrolu na birackim mestima ako zelimo demokratiju ciste racune , nepozivati birace svoje stranke da daju glas drugima .

 • Kakav je to glasač koji će u roku od 10 dana da jednom glasa za DJB, a drugi put za drugu stranku, a učestvuje DJB opet. Samo kalkulacija, ja to stvarno ne mogu da razumem i opravdam.

  • Да поновим мој коментар с друге вести:
   Да ситуација није овако ненормална, сложио бих се. Обзиром на околности – не слажем се. Чак и ако би свих 18 хиљада бирача изашло, и нико не дао глас ДЈБ-у (јер су глас дали коалицији ДСС – Двери или некоме другоме), ДЈБ би са 6,03% пао на 6,00%. То значи да се чак вероватно не би ни број мандата променио (у односу на ситуацију без крађе).

   Из мог угла, ДСС – Двери су сигурно покрадени, јер су мале шансе да нису узели више гласова на северу Косова и Метохије (прочитати нпр.како је 60 гласова Горана Богдановића и пријатеља у Лепосавићу за ЧБЧ завршило у врећи СНС-а – а то је оно што знамо јер је веома очигледно). Уз то, и на анулираним гласачким местима и овима где ће се поновити избори узели су прилично сигурно више него довољно гласова за цензус. Али, цица их је попапала. Да је судство независно, како није, оно би морало да спречи ову крађу. Али, сви знамо да неће. Због тога морају бирачи да преузму корективну улогу, на жалост. Не морам да подржавам ДСС – Двери (а нису по мом укусу) да бих бранио принципе на било који легалан начин.

   Ако грешим у анализи, реците ми.

   Срдачан поздрав,

   Златко

  • Možda ne grešite u analizi, premda se sa 6.00 u ovim našim nakaradnim uslovima volšebno može pasti na 5.99, a to onda nije isti broj poslanika. Ali grešite u nečem drugom: mi koji smo glasali za DJB nismo glasali zato što smo znali da će oni ući u parlament, nadali smo se, to je tačno, ali smo prvenstveno glasali jer duboko verujemo u njihove principe i želju da ostanu pri njima. Dakle, glasali smo iako smo se pribojavali da možda neće ući u parlament. Glasali smo iz ubeđenja. E pa onda me niko neće ubediti da protiv svog ubeđenja glasam za Sandu Rašković i Obradovića koje ne mogu da vidim očima, pa sve i da Vučić dobije više poslanika nego što bi dobio ulaskom DSS-a u parlament. To je jače od mene, ne bih nikada mogla da zaokružim S. Rašković i Obradovića koje mi je teško i da gledam i da slušam.

  • Колико се сећам Донтовог система за одређивање броја посланика на основу броја гласова, нисам сигуран да има икакве везе за број мандата да ли ће бити 6.00% или 5.99%, прилично сам сигуран да не (опет, можда грешим, исправите ми ако сте прорачунали).

   И ја сам гласао из убеђења за ДЈБ, и сад и пре 2 године, и био бели листић пре 4 (и пре 2 године безуспешно, а овај успешно, убеђивао скоро целу породицу да гласа за ДЈБ). Исто тако, не видим нормалне услове у којима бих гласао за ДСС – Двери…

   Али ипак ми се чини да је овде баш одбрана принципа у питању – а то је да би у демократији грађани требали имати право да изаберу своје представнике слободном вољом. Тај принцип је у старту нарушен тиме што СНС држи практично све медије и све ресурсе, а изборне преваре га само докрајчавају. Гласањем за ову коалицију грађани могу макар мало да коригују неправду и нарушавање принципа од стране СНС – а.

   Како с друге стране свако има право да гласа по својој савести, узимајући у обзир све разлоге за и против некога, слажем се да нема сврхе никога убеђивати (мада, да сам тако лако одустао од убеђивања своје породице, ДЈБ би имао 1 уместо барем 7 гласова).

  • Ne bih volela da se ovo pretvori u polemiku, ali moram da vam odgovorim. To što vi navodite su dve sasvim različite vrste ubeđivanja. I ja sam ubedila barem 3-4 ljudi da glasaju za DJB. Jedno je kada ubeđujete ljude na osnovu argumentacije koja vam je sasvim jasna i u koju bezrezervno verujete, a drugo kada to činite iz čisto racionalnih razloga i protiv svojih ubeđenja, a sve zbog određene kombinatorike koja bi u krajnjem ishodu trebalo da ima za rezultat da Vučić ostane bez nekih 5 do 8 mandata. Da li zaista mislite da treba da se odreknemo demokratskih tekovina, a jedna od njih je glasanje za kandidata za kog zapravo želimo da glasamo neovisno od kombinatorike da li prelazi ili ne prelazi cenzus, samo zato da bi Vućić imao nekoliko poslanika manje u parlamentu? I da li zaista, ali zaista mislite da su tih nekoliko poslanika toliko presudni sada kada vidimo da je on na silaznoj putanji sa koje se više nikada neće vratiti na prvobitnu poziciju?

  • Pa kako ne, iako je u takve dve procentualne varijante razlika u broju glasova mala ipak je bitan svaki glas, Postoji i primer raspodele na Vikipediji.
   https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%94%E2%80%99%D0%9E%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%B2_%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC
   Brojevi koji su dati u primeru su prilicno okrugli, ali bi sigurno moglo da se desi da se, prilikom proracuna kome ce pripasti i-ti mandat (u i-toj iteraciji), nakon deljenja sa (s+1) za svaku stranku u zavisnosti od toga koliko je mandata do tada dobila, dobije da neko svojim kolicnikom presisa DJB za neku naizgled malu, ali ocigledno dovoljnu razliku ako joj se sada smanji broj glasova, i otme mandat. U tako dok se svi ne raspodele.
   A ako je najvise moguce 16 koliko se cini, DJB-u je svaki bitan.

  • Ako ti je SNS draži ti si se onda svrstala na njihovu stranu a samim tim je i tvoja demokratičnost određena. Šta onda tražiš na ovim stranicama? Principi demokratije su iznad svake stranke iznad svakog od nas pojedinačno i moraju se odbraniti svim legalnim sredstvima !

  • To sam i ja pokusavala da objasnim, ali me nakrpise. Na lokalu glasate DJB i lepo imate svoje predstavnike, a za republicke za DSS-Dveri, jer to ne menja ni jedan mandat za DJB. Mada sada vec nije ni vazno, DS je vec pozvao svoje glasace da daju podrsku, pa ce oni ovo odraditi. Bitno je da je pokret ovde prisutan i da se bori za pravdu.

  • Apsolutno se slazem sa Pregragom i Vama, Zlatko.
   Ljudi, vi ste presli cenzus sigurno, a po vasim rezultatima, ako se dobro secam Raduloviceve izjave, koalicija DSS-Dveri je takodje sigurno presla cenzus. Podrzavanjem njih cete ovoga puta pokazati da ste principijelni, da vam nije bitna samo vasa fotelja, vec da treba poceti sa sprovodjenjem pravde – ovo sada je stvar morala, ispit na kome polazete gradivo da li zaista zastupate ono za sta nam govorite da se zalazete.
   P.S. Naglasavam ponovo: i vasi rezultati govore o tome da su Dveri iznad cenzusa. Ako je danas nepravda prema drugome za vas nebitna – vrlo je verovatno da ce sutra nepravda ucinjena prema vama biti drugima nebitna.
   P.P.S. Inace sam glasac Dveri. Ali sam na ovim izborima nekolicinu ljudi uspeo da ubedim da glasaju za DJB, jer i vas program smatram programom koji nas vraca na pravi put. Nebitno je, iz moje perspektive, ko ce biti na vlasti – bitno je samo da se jednoga dana vratim na pravi put, da nas vode ljudi koji su strucni, koji ‘znaju znanje’… da, mozda kroz neku deceniju, svet u globalu postane daleko bolje mesto za zivot, nego sto je to danas slucaj. Da o nasem ‘sutra’ ne odlucuju bahati neandretalci, vec da svaki sraf mehanizacije funkcionise najidealnije moguce za celokupnu zajednicu, a ne za pojedinca.

  • mislim da gresis sipatizere i glasace djb ne treba mesati u bilo kakve kalkulacije i ostaviti stranku da ostane cista kao do sada

  • Ne gresite Zlatko. Treba gledati siru perspektivu. Jel bese ono u Francuskoj u jednom trenutku zapretilo da pobedi Le Pen, pa su se demokratske snage ujedinile da im Zemlja ne bi skliznula u kaljugu. To moramo i mi da uradimo. Ponavljam, bitno je razmisljati strategijski i gledati is sire perspektive i dugorocno..a ja tako shvatam i DJB (kao grupaciju koja koristi pamet za planiranje i smislenu akciju).

  • Sada smo svi isti, svi smo protiv jednog, moramo protiv tiranije udruzeno, nema odvajanja i opravdano je da kalkulisemo da bi pomogli opoziciju, koja god opcija da je u pitanju. Svako ce glasati kako zeli, ali neka makar deo nasih glasaca da simbolicnu podrsku saborcima iz ugrozene opozicione partije i bice vajdica. Da ne pominjem sto krajnji cas da ove opozicione partije nadju kompromisni program i krenu zajedno u borbu i povedu sa sobom sav normalan narod. Mislim da je to mnogo trenutno bitnije od toga da svako isteruje svoj program i ideje, bice vremena i za to kada ponovo budemo slobodna drzava.

  • Ako DVERI-DSS ne uđe u Skupštinu Vučiću možemo, oprostite mi na slobodi, “da pljunemo pod prozor”. Zato treba razmisliti o delimičnoj (da podelimo glasove) ili potpunoj podršci toj listi. Iako se po mnogo čemu razlikujemo ekonomski programi suz nam vrlo bliski. U nekim stvarima njihova retorika je oštrija, u nekim detaljima mi imamo bolja rešenja. Ako bih ja birao između SNS-a i koalicije DVERI-DSS, uvek sam za DVERI-DSS. Siguran sam da vole svoju zemlju, što ne bih rekao začlanove vrha SNS-a koji su tu da očerupaju ovo malo državne imovine što je preostalo, uvedu nas u dužničko ropstvo i sve nas zajedno “puste niz vodu” (izuzimam veliko mnoštvo članova koji su ili ucenjeni ili neobavešteni o pravoj suštini SNS-a).

 • @Predrag
  Bas suprotno od toga. Nije ovo druga runda predsedničkih izbora pa da stranka, čiji je kandidat ispao iz trke, pozove svoje glasače da glasaju za jednu od ponuđenih opcija.
  Ukoliko do takvog poziva dođe, mislim da ćete sami sebi skočiti u stomak!
  Ne budite ovce, gospodo iz DJB, jer ovce služe sa šišanje 😉

 • Može li nešto konkretnijenda se čuje? Pristalice Pokreta DJB ne treba ubeđivati da je AV sklon i izbprnoj krađi ali treba činjenicama ubediti i sve ostale. Npr., da li je bilo prigovora i koliko i kada, od strane članova izbornih komisija i kontrolora DJB? Kakvi su njihovi podaci o rezultatima izbora? Da li su nepotpisani zapisnici sa izbornih mesta falsifikat? Itd itd

 • Nisam pri ruci, ali evo: svaki član na glasanju, neka lepo uslika mob. telefonom dok drugi potpisuju zapisnike, a i same zapisnike na kraju izbrojanih glasova. Nema više da oni “nestaju”, i da ih neko ili niko nije potpisao. Podrška i Dosta je bilo!

 • Прво да одам признање РИК, јер су успели да једног гласача обрачунају на другу децималу.
  Знате шта мени није никако јасно? Како то заокружују човека – гласача?
  Ако сам добро разумео, Дверима је било потребно 0.75% нечијег гласа.
  Народе, ЉУДЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАОКРУЖИТЕ!
  Дсс- Двери су на цензусу! Чекао сам да се РИК изјасни!
  Уколико мисле да је то исправно, логично је и да именом и презименом дефинишу гласача који вреди 0.75% просечног гласача!

 • Ovi izbori bili su neregularni. Od samog početka, blokade medija, forsiranja SNSa do iznemoglosti, mrtvih duša glasača, pa preko bugarskog i ostalih vozova i vozanja, do neispravnih zapisnika, ucena sa gubitkom posla, botovima, falsifikatima, kosovskih nepostojećih glasova, do poništavanja na izbornim mestima i protivzakonitog kašnjenja sa objavljivanjem rezultata. Dakle od A do Š sve je neregularno. Verujem da je trenutak da se zahteva potpuno poništenje celokupnog postupka, imenuje privremena vlada koja treba da obezbedi zakonitost izbornog procesa ili se zatraži pomoć OEBSA. Negde mora da se postavi linija. U protivnom obesmišljava se izborni proces i aboliraju kreatori prevare i prećutno daje saglasnost za uvođenje diktature. Kada ako ne sada, ko ako ne mi će se suprotstaviti diktaturi Vučića? Treba da budemo svesni da u ovim okolnostima sledi još intenzivniji egzodus mladih. Nemojte se zavaravati mladi neće da rede u Vučićevim robovskim fabrikama za 200 evra. Otići će tamo gde imaju budućnost. 40 ili 50 glasova u Skupštini malo znači jer svakoga dana Srbija tone sve dublje u dugove i beznađe.

 • Apsolutno se slazem sa Predragom. Ljudi, vi ste presli cenzus sigurno, a po vasim rezultatima, ako se dobro secam Raduloviceve izjave, koalicija DSS-Dveri je takodje sigurno presla cenzus. Podrzavanjem njih cete ovoga puta pokazati da ste principijelni, da vam nije bitna samo vasa fotelja, vec da treba poceti sa sprovodjenjem pravde – ovo sada je stvar morala, ispit na kome polazete gradivo da li zaista zastupate ono za sta nam govorite da se zalazete.
  P.S. Naglasavam ponovo: i vasi rezultati govore o tome da su Dveri presle cenzus. Ako je danas nepravda prema drugome za vas nebitna – vrlo je moguce da ce sutra nepravda ucinjena prema vama biti drugima nebitna.

  • Nemojte zamenjivati teze, molim vas. Na ivici sam da posumnjam da su se ovde umuvali neki simpatizeri DSS-a i Dveri koji bomabističnim izjavama poput ove žele da uvere glasače DJB da glasaju za DSS/Dveri. Ovde se ne radi o fotelji, radi se o poštovanju svojih birača i svojih principa, koji svakako nisu principi DSS-a i Dveri.

  • Ana,

   Isto tako neko može da posumnja da ste vi simpatizer SNS-a.
   Manite se takvih kvalifikacija.

   DJB treba da se drži principa koji se tiču uvođenja reda u zemlji, poštenja na izborima i sl.
   I treba da sarađuje sa svima koji su voljni da te principa prihvate.
   Najveći problem Srbije su upravo oni koji te principe narušavaju u svim oblastima života.

   Vidim da vatreno mrzite Dveri i DSS i to je vaše pravo.
   Ali sa tako rigidnim i isključivim stavom, možda je trebalo da glasate za neku drugu opciju.
   Možda DJB ipak nije zavas?

  • u prethodnom svom komentaru sam naveo sledece (samo ga administrator jos uvek nije odobrio)
   Inace sam glasac Dveri. Ali sam na ovim izborima nekolicinu ljudi uspeo da ubedim da glasaju za DJB, jer i vas program smatram programom koji nas vraca na pravi put. Nebitno je, iz moje perspektive, ko ce biti na vlasti – bitno je samo da se jednoga dana vratim na pravi put, da nas vode ljudi koji su strucni, koji ‘znaju znanje’… da, mozda kroz neku deceniju, svet u globalu postane daleko bolje mesto za zivot, nego sto je to danas slucaj. Da o nasem ‘sutra’ ne odlucuju bahati neandretalci, vec da svaki sraf mehanizacije funkcionise najidealnije moguce za celokupnu zajednicu, a ne za pojedinca.
   Moj komentar u sebi ne sadrzi ni delic zamena teza. To sto Vi, Ana, bez osnova smatrate Dveri profasistickom, ektremno nacionalistickom, a da pri tom nemate nijedan validan argument koji govori u prilog Vaso teoriji, zapitajte se koliko uopste dobro poznajete politiku Dveri (takodje se zapitajte kada su Dveri imale neki nasilan miting ili bilo koju reakciju pracenu sprovodjenjem sile – na kraju krajeva i Dveri su se same ogradile od svih pokreta koje zagovaraju nasilje: kao sto su Obraz, 1389, Zavetnici…). Kao sto sam ja bacio pogled na program pokreta DJB i shvatio da postoji mnogo stvari za koje se i mi i vi, kao pokret, zalazemo… mogli bi i vi malo da procesljate program onih o kojima imate u odredjenoj meri iskrivljeno misljenje. Ja licno jesam protivnik homoseksualnih brakova i usvajanja dece od strane homoseksualnih parova (pri tom nemam nista protiv homoseksualnih parova – samo mi legalizacija brakova i usvajanje dece bodu oci, iz meni znanih razloga), ali sam takodje i za raspisivanje referenduma o drzavno bitnim pitanjima, sto pokret DJB zagovara… pa ako me nadglasate – u redu, pobedili su stavovi vecine – prihvatam [napravio sam malo digresiju, ne zamerite].
   Da se sada vratim na temu: Ne radi se ovde o razlikama izmedju vas i nas… iako imamo dosta zajednickih pogleda na resavanje problema vezanih i za drustvo i za drzavu. Ovde je stvar vise matematicke prirode – na ponovljenim izborima pokret DJB bira izmedju eventualnog gubljenja jednog mandata (verujem da su sanse za to minimalne), sto bi se mozda desilo ako glasaci DJB podrze DSS-Dveri, i toga da SNS (trenutna diktatura Vucica) dobije dodatnih 7 mandata… sto znaci da ce i Radulovic daleko teze sprovesti u delo plan i program koji oboje podrzavamo (budite sigurni u to) – a mozda cak i nece uspeti.

  • Naravno, hvala nebesima imamo za koga da glasamo.
   Za dveri i dss ni kad bi mi čupali nokte i vadili zdrave zube.

 • Mene kao nekoga ko zaradjuje preko interneta i čija plata ne zavisi od Vučića najviše brine nasilje u budućnosti ove zemlje, jer ono će uskoro ekstremno da naraste. Mogu misliti kako je onima koji u tom nasilju još nemaju ni novca ni nade.

 • Свако има право да гласа по својој савести.
  Ако ће неко на поновљеним изборима да гласа за Доста је Било то је њена/његова ствар.
  Исто тако је њена/његова ствар ако ће, зарад исправљања последица изборне крађе, да гласа за Двери-ДСС како би се осигурали да водећа странка не добије доданте мандате и тако смањила зависност од “воље” својих коалиционих партнера.
  Али оно што се никако не сме дозволити, је да се гласовима и изборном вољом грађана манипулише на било који начин или да се остане нем на такве манипулације. А видели смо их на овим изборима и превише.

  Чињенице су да је покрет ДјБ сигурно у Парламенту, да више никаквим малверзацијама не могу да остану испод цензуса. Да ће, верујем, унети својску пометњу у, по мом виђењу, нелегална деловања криминалне групације окупљене око странке знане као СНС.

 • Postovani DJB,
  Molim Vas za neke konkretne podatke u vezi predmetne kradje glasova. O cemu se radi, tj. kakva je kradja u pitanju. Hvala unapred.
  Dobrivoje

 • Ови избори су већ фарса и паприкаш и бесмисени, тако да више није поента за ког гласамо. Већ смо сви гласали, и рекли смо шта имамо за рећи. Сад је у питању спречавање изборне крађе, јер ово понављање на пар места у среду није гласање, већ спровођење крађе. Тако да, у циљу њеног спречавања, треба заокружити ДСС Двери, из принципа. Што? Јер не знамо ни што се баш на тим местима понавља, и дал су баш то места на којима су они покрадени, опозиција није имала никакав увид у то што се баш ту понавља, чак су се и бунили. Знајући Вучића, ДССу су гласови скинути на потпуно другим бирачким местима, на којима је ДСС био јак, а понављање ће се обавити искључиво на местима на којима су ДССовци слабо прошли, па ће после поновних избора, и истих резултата на тим бирачким местима, ДСС пасти под цензус и све ће се дојмити регуларним и фер. Због тог је важно заокружити ДСС и осујетити његове покушаје. Гледајући ситуацију, овај ће пре расписати потпуно нове изборе но прихватити тренутну расподелу мандата. А тад ћемо бити спремнији и јачи и одувати га.

 • Nema potrebe da DJB poziva glasače da glasaju za drugu opciju, dovoljno je organizovati da ne bude krađe ponovo i DSS-Dveri će imati sasvim dovoljno glasova da pređu cenzus. A svako neka da glas po svojoj savesti i razumevanju, i to će biti dodvoljno.

 • Dosta je bilo treba da pozove svoje glasače da glasaju za DSS-Dveri. U pitanju je demokratija, a ne opredeljenje. Ja bih prvo to uradio, i ako sam glasao za Dosta je bilo, da imam priliku da glasam na ponovljenom biralištu, zaokružio bih DSS-Dveri. Sledite primer Pajtića, koga koliko god volim ili ne mogu samo da kažem SVAKA ČAST. Pozdrav i vidimo se sutra u 13 časova.

 • I kakva je,uopste,odgovornost clanova birackog odbora? Niti znanja,niti odgovornosti. Velika vecina clanova u biracki odbor udje zbog novca, a to je veoma odgovoran posao za koji se treba pripremiti. Novac,naravno, mogu da uzmu. Za sta?U velikom broju slucajeva za ponovno maltretiranje birackog tela. O drugim stetama da ne govorim,jer su visestruke.Naravno, tu su i clanovi radnih tela i gradskih izbornih komisija.Kakva bahatost i povrsnost u radu kada je rec o primopredaji materijala! Radi se o stetocinama koje ce,bez stida i srama, i u narednim izbornim procesima to isto da rade,jer ce primiti nadoknadu za to. KLJUCNA REC JE ODGOVORNOST! Sve dok neko ne bude istinski kaznjen za zuloupotrebe – nema radosti. I,naravno, polaganje ispita za clanstvo u birackom odboru. Ne salim se. To je ekonomicno i pristojno zahtevati u siromasnoj i nepismenoj Srbiji.

 • Ja cu da dodjem da budem protiv vas. Nisam dao glas za DJB da bi nasilno pokusavali da uguraju teske desnicare i ekstremiste u skupstinu. Dosta je bilo cirkusa!!!

 • Niposto da se poziva na Dveri. I ovaj poziv na zajednicki protest je vec na granici. Izbori jesu odraz kompletnog dilentantizma i upreganja drzave i svih resursa zarad interesa jedne stranke, ali razmislite i sta su Dveri. Stranka ciji je predizborni program na nivou osnovne skole, u kom cveta cvece samo od sebe i ciji lider ima izuzetno krute stavove tipa “zbraniti paradu ponosa u narednih 100 godina”. Pri tome, koliko god to ne zeleo da priznam, snimak iz RIK je stvarno izuzetno nasilnicki. Iako shvatam da se ovde radi o ocuvanju poslednje trunke demokratije, poziv za glasanje za Dveri (pa i Ceda-Boris-Canak) bi bio moje prvo razocarenje u DJB.

 • Prvo: pokradin je i Pokret Dosta je Bilo kao i Dveri-DSS i drugi.
  Drugo: Davanjem svojih glasova na mestima gde se izbori ponavljaju pomažete stranci DSS-DVERI da pređe cenzus i time svojih 5% mandata zadrži za sebe. To znači manji broj poslaničkih mesta za SNS dok ostali ne gube ništa.
  Treće; Izbori su pokradeni i pošten čovek treba krađu izbora da osudi.

 • Jel se proverava ko sedi u odborima ili je po principu, “Aj, moze…”? To nije prodavanje paprike na pijaci, vec jedan odgovoran posao koji, ako se ne radi odgovorno, moze da izrodi ovo sto se izrodilo.

 • Drugari, ne radi se o Dverima ili DJB za koju sam i sam glasao. Radi se o onemogućavanju bahatosti vodje i klike koji je seo na kičmu i biće ga teže oterati nego Slobu onomad.

  Zato bih ovaj put dao glas Dverima DSS ili ČBČ koaliciji koja je takođe na samoj granici i ima šanse da padne ispod cenzusa. Ovo je još veći problem jer sam uveren da će koruppirana mašinerija tek sad poslati gomilu botova i sendvičara na teren.

  Pozdrav

 • Moje misljenje je da glasaci DJB (oni koji ce imati priliku da glasaju) niposto ne treba da glasaju za DSS-Dveri. Razumem kontekst u kojima neki zastupaju suprotno stanoviste, ali mislim da nema potreba da se to radi, jer ce svakako biti dovoljno ako to urade demokrate, pa da ovi predju cenzus. Mi ne treba da se obelezavamo na taj nacin. Idite samo na sajt i pogledajte malo programske principi i videcete da i tu mora da se postavi crvena linija. To su ljudi koji su, izmedju ostalog, odlazili i na Krim i u Istocnu Ukrajinu i davali legitimitet ruskoj neokolonijalnoj politici, a to su veoma ozbiljne stvari, posebno kada svi znamo da treba drzati otklon ka toj strani ruske politike, jer je to u interesu nase drzave. Saradnja da, ali svrstavanje na takav nacin NE!

 • Кад сам ѕадњи пут морао да гласам за листу у којој је партиципирао ДСС (2000) седео сам на руци пед дана да поштено утрне. Ово играње са гласовима и мандатима, ништа ново, видели смо то 96. Да треба да подржимо ДСС, у њиховој борби за гласове које су већ узели,треба . Али нешто нисам сигуран да би они изашли на улицу због неког другог, 96 су само писали саопштења а нама су пандури одваљивали бубреге у Коларчевој.

 • DJB (Sasa Radulovic) mora nedvosmisleno I odlucno, da pozove svoje birace I simpatizere da glasaju za DSS DVERI, bez obzira sto se radi o maloj klaustrofobcnoj stranci, sa cijim programom se uopste ne slazem.
  Jasno je da se u ovom slucaju radi o izbornoj kradji, ali zbog odbrane Demokratije, ciji je jedan od osnovnih principa slobodni izbori, rukovodstvo DJB treba stati na stranu DSS-Dveri.

  • Bez obzira da li nas gospodin Radulović pozove ili ne, svi treba da izađemo i glasamo. Svako prema svojim ubeđenjima i savesti. Važno je da se svi pojave na glasačkim mestima i da se maksimalno obrati pažnja i kontroliše svaki potez na biralištima, jer ranjena zver je najopasnija, a oni su žestoko načeti.

  • Apsolutno se slazem da DJB POZOVE SVOJE PRISTALICE DA GLASAJU ZA DSS DVERI Itako sprece lopove da uzmu tudje mandate

  • Доста је било – гласачи, треба да гласају само за оно за шта су гласали и пре. Дакле, за ДЈБ! Каква је то глупост позивати своје чланство и симпатизере да гласају за опцију коју НЕ ОСЕЋАЈУ као своју, и која им је на НСПМ дала 4,2 посто (последње мерење јавног мњења НСПМ). НСПМ је ко није знао, ДСС гласило.
   Ни у лудилу не бих гласао за било кога осим за оно за шта ми срце куца!

   Потпуно је друго позив на протест против крађе и механизама застрашивања, приморавања, и осталих псина које СНС мафија сервира! Протест УВЕК! Али мој глас другој партији НИКАДА!

  • U igri su celih 18ooo glasova, tako da DJB neće izgubiti pola glasova sve i da izađe svih 18000 glasača i daju glas svima sem DJB.Republički izbori za DJB su završeni što se tiče rezultata.Lokalni izbori su bitni i trebali bi glasači DJB-a da za republičku skupštinu da glas Dverima-DSS,a za lokal da glasaju za DJB.
   Vidimo se sutra u 13h ispred RIK-a

  • Ostaće u budućnosti, u smislu da će se polovina jako razočarati. I to pre svega zato što mi mislimo svojom glavom, stranka nije vlasnik naših glasova! Neka se dveri i dss bore za nove i stare glasove, mi smo tu da izrazimo protest zbog nefer izbora, za to jedino mogu da me pozovu.
   I nervira me to ujedinjenje PROTIV nečega i nekoga. Takodje, glasanje U INAT nekome.
   Glasajte prema svojoj savesti i prema svojim ubedjenjima, principima, a ne radi nekakve kalkulacije.

  • Pogrešno razmišljanje. Izbacivanje (slučajno) konzervativaca načinjeno je iz razloga očuvanja absolutne vlasti. Sad ti razmisli, da li je bolje pustiti u Skupštinu nekoliko konzervativaca, koji posle ovoga sigurno neće podržavati maloga diktatora, ili tome istome mališi dati neograničenu vlast!

  • Тако је Бранко! Ко год хоће да се увери, може то већ сада ако оде на НСПМ сајт. Коментари које пуштају тако радо, су углавном: “Саша је амерички плаћеник” и слично! И зашто Саша “није осудио изборну крађу”! Ужасно је како лоше третирају ДЈБ!
   Управо су ми објавили коментар на НСПМ, али су као по обичају, скратили реченицу којом сам позвао Вукадиновића да напише неки текст и уразуми своје “коментаторе” који трлабабаланају све у 16 и увек исто! Пустили су само:”Вукадиновићу напиши неки текст!” – што није моја порука и губи смисао!!! Срам вас било НСПМ!
   ГЛАСАЧИ ДЈБ, ТРЕБА ДА ГЛАСАЈУ ЗА СВОЈУ ОПЦИЈУ, а нека ДСС/Двери скупе то снага што имају па позову своје симптазере да их подрже. Ја их ни у лудилу не бих подржао! Ни од кога не бих узео ништа, али подршку на изборима да траже од својих!!!!

 • Ja mislim da glasači DJB ne treba da glasaju za Dveri – DSS. Potpuno je u redu ovo što je data logistička podrška svih stranaka, jer je narušen princip demokratije, i u pitanju je očigledna krađa. Međutim, mislim da ima dovoljno glasača DSS-a i Dveri koji će ih vratiti iznad cenzusa. Koliko vidim, Saša Radulović nije pozvao svoje glasače da glasaju za druge, tako da sad ulaziti u kolektivnu empatiju, po meni, nema smisla. Posebno, jer su DJB i DSS-Dveri potpuno različite stranke, dijametralnih razlika. Bolje da animiraju apstinente, neka malo više ljudi izađe, ionako nisu znali za koga će, pa eto im prilike. Svako neka glasa za svoje. Zašto bi se ijedan član parlamenta izgubio u ovom ponovljenom glasanju. Drugo, mislim da u protestima treba svi da se podrže, i neka obični ljudi krenu na ulice. Ovo je režim koji će sve učiniti da ostane na vlasti, i zaista se pribojavam scenarija goreg nego pre 16 godina, ali ako je to cena boljeg života, slažem se da se ide do kraja.

  • Mesto izgubiti je veoma veoma tesko. Mislite o tome da ce SNS baciti kompletnu logistiku protiv nejakih DSS-Dveri. Cilj im je nadomak ruke i nece propustiit da ga ostvare. Racunajte da ako ova kolacija ne udje u skupstinu iako je imala iznad 5% gubi se smisao izbora. Sledece izbore ce rezim da gurne i Dosta je bilo i nece imati niko da ga zastiti. Tako da je na mom birackom mestu ponisteno ja kao glasac Dosta je bilo bih izasao i glasao za DSS-Dveri bez obzira sta mislio o njihovom programu. Vise volim kulurne i pristojen desnicare rusofile antievropski orijentisane od radikala i radikala light. Bosko i Sanda vs Seseljuga&Martinovic&Aca lopov-dramoser-lizacangelineguzice mislite o tome…ps.braniti pravdu nema veze sa politickim kalkulacijama slazete se?

  • Cilj je sprečiti SNS da dobjie još mandata a ne podržati DSS-Dveri. Ako odu niz vodu, Aca lopov ima 7-8 poslanika više a mi nemamo anti SNS potencijalnog saveznika u rušenju bagre. Ja Zveri i paćenike iz DSS ne podnosim ali mora im se dati glas zbog nas samih i Srbije.

 • Kako je moguce da niko ne pominje elektronsko organizovanje izbora, zasto da ne vec na sledecim predsednickim izborima? Onda nema brojanja, prekrajanja, kradje i svega ostalog. U 8 se zavrse izbori u 8:01 se znaju rezultati U GLAS. pri tome ne mislim na glasanje preko interneta vec da dodjes na biracko mjesto, skeniras licnu kartu ili pasos i na elektronskoj tabli zaokruzis kandidata ili kliknes da ponistis svoj glas. Ako odes na drugo mjesto da drugi put glasas, dodje ti policija i uhapsi te. Nije to toliko komplikovano.

  • U redu je da smo civilizovana zemlja,ali je ovo tamni vilajet. Mogli bi da prate ko je za koga glasa na taj nacin. To znaci pretnje ucene i sve ono sto rade i sada.

  • Ne Petre, ne bi znali. Ja radim u firmi koja pravi opisane sisteme. Glasacki listic se ubacuje u skener, koji belezi glasove, listic je sacuvan (za slucaj kontrole), a informacija o glasanju je ucesljava u postojece nasumicno. NI najveci hakeri angazovani od izbornih komisija nisu uspeli da manipulisu masinama, procesom glasanja, i objavom rezultata.

  • Ne bi mogli da prate ko je za koga glasao jer bi sistem prepoznavo ko je iskoristi pravo da glasa ,ali ne i za koga.
   Ali to je utopija.

  • Znate li vi koliko treba novca da se na svim biračkim mestma u Srbiji obezbedi oprema za tako nešto? Pa to ne mogu ni bogatije zemlje od Srbije.

  • 5-10 miliona EUR jednokratno, a ako se sistem dobro napravi, mnogi drugi troskovi bi mogli znacajno da se srezu.

  • Verujem da će u budućnosti zaista izbori biti organizovani na takav način, ali tek nakon što se svuda u svetu ustali ta praksa.

   Da bi se primenio takav sistem, neko mora da pristane na to – znači onaj ko je na vlasti. Da li je to njima u interesu? Ako im nije u interesu zašto bi pristali na to?

   Ostaje i pitanje bezbednosti, odnosno da ne može da bude manipulacije i prevare.
   Ni jedan elektronski sistem nije bezbedan, čak i u uslovima kad svi učesnici na izborima pristanu da budu pošteni.
   Nemojte se zanositi da hakeri ne mogu da provale. Kad je neko motivisan (na ovaj ili onaj način) uvek su uspevali.
   A pogotovo ako im neko obezbedi fizički pristup sistemu.

   Kad bi se to sad kod nas primenilo, mislim da bi izgledalo ovako: neko bi doneo neke uređaje i držao ih zaključane (što nije bez logike) ali ne bi dozvolio opoziciji da pristupi i to kao proveri. Opozicija znači ne bi imala kontrolu nad uređajima, isto kao što u kazinima niko sa strane ne može da čačka i pregleeda poker i slične aparate. A jasno vam je zašto kazina to ne dozvoljavaju.
   To bi onda izazvalo sumnju da je nešto namešteno (čak i da nije, a ko može da bude siguran?)
   Listići koji se čuvaju bi opet bili popakovani u neke vreće, neki poliveni kafom, pivom i drugim tečnostima…

   Dalje, zamislite kako tehnički opslužiti i održavati u funkcionalnom stanju 10.000 aparata na toliko biračkih mesta. Zamislite da se neki pokvari, zaglavi, počne da se resetuje i sl. To bi sve neko morao da sređuje malte ne u realnom vremenu, jer izbori teku. Pa je tu još i pitanje ko sme da čačka po tako osetljivoj opremi (mislim politički osetljivoj) – i to bi ostavilo sumnju kod onih koji izgube.

   I na kraju, to bi sve trebali da kontrolišu ljudi na biračkim mestima. A setimo se profila tih ljudi. Oni su vrlo često pismeni tek toliko da umeju da se potpišu, ali bi im posle toga bio problem da pročitaju svoj potpis (dobro, malo karikiram, ali znate na šta mislim).

   Cena – nisam baš siguran da bi mogla da se posmatra kao jednokratna, jer postoje veliki troškovi održavanja svega toga.

 • Glasao sam za SRS. Nisam clan stranke, samo simatizer, ali niciji bot, trol ili ostrasceni gradjanin.
  Iznad svake politike je moje uverenje i dostojanstvo.

  Stoga, podrska Dverima, a Pajticu duboki respekt na ovom potezu.

  DS i Pajtic ulaskom Sranke Dveri gubi njihove mandate, ali je pozvao narod da koliko toliko ublazi ovu izbornu kradju od strane Vlasti. To je za svako postovanje.

  Ocekujem i Radulovica, da se oglasi, jer bi dugorocno gledano imao vecu korist da nacini Pajticev gest, nego par svojih ljudi vise u skupstini. A bio bi i principijelno.

  Vredi i za Tadica i njegovu koaliciju.

 • Pozdrav SVIMA
  Istrajati na podacima o stanju i promenama birackih spiskova, koje ste trazilili. Javiti koliko dugo se ocekuje odgovor na te zahteve.
  Temeljno pripremiti krivicne prijave za falsifikate i manipulacije.
  Sutra se vidimo na protestu.
  Ovo vezano za DJB.
  Odvijaju se neke situacije i van DJB-a.
  Nova predlaze trazi nove izbore. Prvo argumentovano, pa kasnije malo ostrije.
  Moje misljenje. DSS-Dveri da podstaknu svoje i neopredeljene glasace da glasaju za tu koaliciju, kao i svi ostali.
  S postovanjem Zika

 • LJUDI AKO JE VEC PROTEST, NEMOJMO DA BUDEMO DECA KOJA PLACU ZBOG CENZUSA

  VEC PRVO
  NAPRAVIMO POLITICKI SKUP O MEDIJSKOM TERORU KOJI VUCIC SPROVODI PREKO SVIH TV BASYILJA
  DRUGO
  O SVIM BRLJIVOSTIMA IZBORNOG PROCESA , OD GLUPOG ZAKONA I PROPORCIONALNOG SISTEMA GDE NE ZNAMO KOGA GLASAMO, BEDNIH I ALJKAVIH BIRACKIH SPISKOVA, CITANJA BUKVALNIH PRIMERA KRADJE, KUPOVINE, PAKETICA, PRETNJI , MANIPULACIJE KOSOVSKIM GLASOVIMA i MRTVIMA
  TRECE
  DA AKO JE NESTO PRINCIP TREBA PONISTITI CELE IZBORE ZBOG TESKIH GRESAKA NA 185 MESTA A NE 15
  CETVRTO
  DA RIK MORA DA ODGOVARA, KAO I MANIPULANTI ANKETAMA
  PA TEK PETO
  GOVORITI O PRISTAJANJU NA SOLIDARNOST GLASANJA NA TIM IZNUDJENIM PONOVLJENIM IZBORIMA

  SAMO NE BUDIMO SITNI DILETANTI, JER ONI MOBILISU SILEDZIJE I SPREMNI SU NA SVE

  NE BUDITE NAIVNI DA MISLITE DA BI NEKI RIK MILADIN I RIK DEJAN SMEO BEZ SAGLASMOSTI VUCICA,
  A OVAJ BEZ SAGLASNOSTI BIAe I VBA

  OVO NIJE IGRA KOJA TREBA DA SE STISA STO JEDNOSTAVNIJE, JER SLEDECI CE BITI SVAKI GRADJANIN SRBIJE.

  DOSTA SLUGANSKOG MENTALITETA NASEG NARODA KOJI DA SE NE LAZEMO IMAMO I KOJI SE KROZ KUKAVICLUK JOS JEDNOM POKAZAO NA OVIM IZBORIMA , UZ SVU NEMUSTOST POLITICKIH ODGOVORA NA POLITICKA I EKONOMSKA PITANJA KOJE DAJE ALTERNATIVA SESELJEVSKO MILOSEVICEVOM UCENIKU RADIKALU I BIVSEM MINISTRU INFORMISANJA VUCICU

  POGLEDAJTE MALO BIOGRAFIJE TIH LJUDI PA CE VAM BITI JASNO KADA SU REGRUTOVANI I KAKAV IM JE POLITICKO KOMUNISTICKI PEDIGRE

  SAMO HRABRO I DOSTA NAIVNOSTI JER ONI ZA SADA BIJU PO LOKALNIM SREDINAMA I SAMO FALI DA KAO MILOSEVIC KRENU DA NALAZE SVOJE DJINDJICE , CURUVIJE…………

 • Ево прве препреке на којој ДЈБ пада.
  Замку је поставио лично нечастиви.
  ДЈБ није још ни сео у скупштинске клупе а већ показује своју политичку наивност.
  Чему све ово.
  Где су ови људи до сада били?
  Где је ова енергија годинама чамила?
  Зар се то по ко зна који пут отвара Пандорина кутија?
  Ако је тај по вама један глас за Србију спас ја га се одричем!
  Срби чувајте се самих себе !!!

  • Vi evidentno niste gledali tu javnu sednicu RIK.
   Jer da jeste, videli bi ste gomilu odluka u potpunosti sa Izbornim zakonom za narodne poslanike.
   Da koordinatori RIK dobiju pravo da sačine Zapisnike !?
   Da se priznaju rezultati u vrećama bez Zapisnika i bez kontrolnog broja ?
   Da se priznaju rezultati na BM u čijoj je vreći nadjeno više listića od broja glasača ?
   Da se polemiše o “Surdulici 31” u kojoj je u zapisniku legalizovana kradja 60 glasova /kome god da su otišli/ pa da glavonja RIKa izjavi “dajte meni donesite tu vreću da je ja pregledam!”
   Ivane, brate slatki: pa ono nije sinoć bio državni organ. Ono sinoć nije bila ni pijaca, već BUVLJAK I VAŠARIŠTE. Samo su falile igračice na šipki uz pola kile masnog pečenja….

  • Срђан Богосављевић из Ипсос Стратеџик маркетинга каже:
   „То тако изгледа од како се броји код нас”, и наводи да од десетак хиљада бирачких места увек постоји пар стотина, до 300, на којима је „нешто забрљано”.
   „Постоји један број места на којима има приговора, и, ако су оправдани, гласање се понавља. Али, постоји гомила места, где нико није приговорио, али се ‘просула кафа’, ‘пао је бурек’ преко записника, записник је писан нечитким рукописом, преписивали су, потписивао један уместо свих осталих, иако су сви били за столом…и то је сваки пут било тако”, каже Богосављевић, позивајући се на изборну хронологију.
   Истиче, међутим, да никад тих 150 до 200 спорних бирачких места од 10-так хиљада никад није ништа значило, осим, као што је сада случај, када једна странка улази или испада за један глас.
   „Онда то постаје велики проблем и добије огромну пажњу као сада”, наводи Богосављевић.
   Он подсећа на то колико је на претходним америчким изборима трајало пребројавање гласова на Флориди.
   „Три месеца су се због тог једног гласа ломила копља. Дакле, када се ломи резултат, а сада је то случај код нас, онда је тако”, каже Богосављевић и оцењује да никаквог проблема не би било, нити би се било ко тиме бавио да су ДС С – Двери на 4,8 или на 5,2 одсто.

  • Nije problem u masnom burekunego utome da u zapisniku piše jedan rezultat glasanja, a u džaku nema glasova koji bi to upisano posržalo.E u tome je problem,ne slušaj te fućumare iz raznih agencija ,njihov ciloj je da se ne zamere vlastima ,a da koliko toliko ostanu realni.

 • Da li će neko glasati za DJB ili Dveri odluka je GLASAČA. Pokret podržavaju uglavnom pristojni ljudi koji umeju da misle svojom glavom. Poziv Radulovića da se glasa za ovog ili onog bi naljutio mnoge, mene recimo, jer nije on vlasnik mog glasa. To ne znači da bi pokret izgubio moje simpatije.
  U izbornoj jedinici kojoj ja pripadam ne ponavlja se glasanje pa nemam ličnu dilemu šta da uradim .Ali stav da sam malouman pa da mi treba tutor u vidu bilo koje partije da me usmeri…..kao što sam već naveo, iznerviralo bi me.
  Moja dilema je da li da se svađam sa suprugom jer je za sutra napravila planove a ja bih da idem na protest. Bio sam učesnik svih protesta od ’92, SVIH, izneveren sam, učinili su da se osećam kao budala, kada su DOS-ovci krenuli da privatizuju i pune đepove ali…..ufff….ALI želim da mi deca žive u boljoj zemlji, ne smem zbog njih da odustanem…….zasuziše mi oči 🙂
  Ne želim da polemišem samo sam napisao svoje mišljenje.

  • Peđa, nepoznati prijatelju – što bi se u žargonu reklo “svaka ti je ka Njegoševa” !
   Sve što si rekao POTPISUJEM !!!

  • Peđa svaka ti čast na komentaru. Vidim da te dalje gura briga za ono sto je svakom najsvetije, njegova deca. Razočaran sam i ja, ali prosto ne smem da odustanem kako ti zbog svoje dece tako ja zbog svog sina. Možda i neću uspeti, ko zna, ali ne bih bio čovek i roditelj kada ne bi pokušao. Do ovih izbora bio sam pristalica DS-a iz prostog razloga jer je to bila jedina opcija koja je imala viziju normalne Srbije barem u tragovima. Znam ni da ovaj DS nije onaj DS iz oktobra 2000, ali sve druge opcije su bile gore, a smatram da je neizlazak na glasanje velika neodgovornost. Od kad sam se upoznao sa programom i stavovima DJB za mene nije bilo dileme za koga glasam na ovim izborima. Sad
   dilema da li pozvati svoje simpatizere da glasaju za Dveri DSS jeste teška. Prvo kako glasati za neku opciju koja je skoro suprotna onome sto je tvoja vizija. Drugo gde je garancija da ti za koje sad glasaš nece sutra ući u kombinacije sa SNS-om. Znam da to sad zvuči nemoguce ali… . Sa druge strane kad bi dao glas za Dveri DSS to ne znači glas njima vec glas za principe, pravo, pravdu, pravo na drugačije mišljenje, glas protiv krađe i mogao bih do sutra da nabrajam. Na kraju krajeva ako ne živimo u različitosti mišljenja onda živimo u jednoumlju, a to je ono u šta nas gura SNS sa Vučićem na celu. Po meni neka DJB svojim simpatizerima na biračkim mestima gde se ponavlja glasanje iznese sve ove činjenica, a kako je DJB pokret pristojnih i slobodnomislećih ljudi neka svako po svojoj savesti uradi što smatra za najbolje. Na kraju želim ti sve najbolje i da kroz koju godinu i ti i ja, i tvoja i moja porodica žive u Srbiji, normalnoj i uređemoj državi koja ide napred.
   Pozdrav.

 • Kradje na Opštini Rakovica, koliko smo mi uporedili i prebrojali nije bilo, ali nam je jasno zapto je tako: BILI SMO ISPOD RADARA.
  Na osnovu glupe predpostavke Miličkovića (Bog i batina u Rakovici i MUP) jednostavno nije računao da je DJB respektabilna snaga. Ali Repuiblički iizbori ? Sa tog stola nam niti jedan rezultat nije stigao. Bacali su Zapisnike sa biračkih mesta na kojima smo bili od 2 do 4 mesta a gde nismo imali svog kontrolora. Kada smo Milica i ja tražili uvid u Zapisnike sa BM pozvali su policiju da interveniše i izbaci nas iz Opštine pod izgovorom “da ugrožavamo javni red i mir”!?

 • Da li rukovodstvo DJB treba da pozove svoje birace da glasaju za Dveri-DSS je pitanje na mestu i svakako treba imati argumente za bilo koji od dva moguca izbora. Verujem da ce se to pitanje postavljati predsedniku pokreta narednih dana i da obavezno treba dobro razmisliti kako postupiti. Po mom misljenju, ako bi se pokret DJB kao i DS odlucio da pozove svoje birace da podrze ovu koaliciju, jedino opravdanje za to bilo bi da je to gotovo jedini moguci nacin da se “hakerski” doskoci neverovatnoj bahatosti SNS-a i na taj nacin donekle spreci prekrajanje volje gradjana. Dakle, to apsolutno nema nikave veze sa programima pokreta DJB i ove koalcije, da li su i po cemu bliske ili se razlikuju. To je ovde potpuno nevazno pitanje. Ono sto je vazno jeste da li pokret DJB smatra da je ova koalicija nelegitimno spustena ispod cenzusa i da li smatra da je ovakav vid podrske legitiman u ovakvim okolnostima neregularnih izbora i svega sto se desavalo prethodnih dana. Mislim da ovo pitanje nije sasvim nevazno i bezazleno, naprotiv, i da pokret treba da se odredi po ovom pitanju uz jasno obrazlozenje. Kao simpatizer i neko ko je i na ovim i na proslim izborima podrzao pokret DJB na svim nivoima, moram da priznam da nisam sasvim sigurna sta je ispravnije uraditi u ovom konkretnom slucaju koji se nekako sam nametnuo. Licno mi je ideologija Dveri i DSS-a vrlo, vrlo daleka, ali kao sto rekoh na pocetku, to je u ovom slucaju nebitna stavr. Bitno je da li bi na ovakav nacin tj. pozivanjem svojih biraca na podrsku drugoj stranci pokret DJB postupio moralno i politicki ispravno i prema sebi i svojim vrednostima i prema svojim biracima… Kako ce glasaci pokreta postupiti to je, naravno, licna stavr, ali kako ce se pokret prema tome odrediti jeste pitanje za njih i trazi jasnu argumentaciju koju mnogi njihovi biraci i simpatizeri ocekuju…

 • Smatram da nismo Francuska, zemlja demokratije DVESTOTINJAK godina, da bi jedni pozvali birače da glasaju za druge a da spreče treće da osvoje vlast.(bilo je nedavno). PRERANO JE,(u ovoj zemlji žabokrečine, lopovluka, nemanja institucija i elementarnih demokratskih uslova kao i bahate vlasti….) ZA TAKO SUPTILNE POLITIČKE POTEZE…..

 • Razlicitosti postoje i u svakom civilizovanom drustvu ai treba da postoje. To znaci da treba podrzati DSS Dveri jer je ovde u pitanju princip. Neka bolji pobedi kasnije,kada su pravila jasna i ista za sve. Ovo je vracanje u tamna vremena i bezzakonje. Zar vec nije dovoljno daleko otislo sa batinasima, korupcijom,rusenjem u toku noci…oni se nece zaustaviti jer su to takvi mozgovi i tu pomoci nema. Mislim da je bolje resiti ovo na pravi civilizivan nacin nego da se otme kontroli, a u tom pravcu evidentno ide i svaki diktator uvek uradi isto bez obzira na posledice po gradjane.

 • Svi na protest, pokazimo solidarnost sa Dverima i DSS, ukoliko sada pustimo ovu pravu stihiju ocigledne kradje, nece se zaustaviti na bacanju Dveri ispod cenzusa. No pasaran

 • Nisam član ni jedne stranke.Pratim politiku i simpatišem gradjansku opciju.DSS i crkvenjaci mi nisu bliski iako pravim razliku izmedju njih i folklornih nacionalista .
  Mislim da postoji jedan razlog da Radulović pozove ljude da glasaju za DSS-Dveri koji se tiče demokratskih principa koji ne samo da su narušeni nego planoraju da ih ponovo grubo krše (mislite li da će se zaustaviti?).
  Ostala dva razloga su strateške prirode (tzv.strateško glasanje).
  Prvo ,SNS sada ima 98 poslanika.Ako tako ostane ne samo da će biti ranjiv od strane koalicionih partmera i jače opozicije već će i iznutra početi da puca zbog nezadovoljnih kadrova.
  Drugo,više je nego očigledna strategija SNS da nacionalisti u Srbiji budu pod šapom Šešelja koji bi igrao ulogu strašila .Pored alavosti za mandatima to je još jedan razlog zašto SNS mašinerija uništava DSS .U toj priči Šešelj bi bio bedem ispred SNS koji gradjanske stranke nikako ne bi mogle da preskoče a SNS večito manje zlo.
  Ne znam šta će Radulović da uradi (mada je ono što je pričao moglo da se protumači i kao poziv na glasanje ) ali kao gradjanin mislim da je gladanje za DSS -Dveri (bilo koga) u ovoj situaciji i moralna i razumna odluka.

 • Тек кад човек види какве ставове појединци имају, схвати зашто диктатар влада и зашто ће да влада још дуго. Честитам свима вама што бисте поклонили мандате које су двери дсс освојиле. Живела демократија. Браво. Мржња (уовом случају према дверима) је очигледно јача у односу на љубав према правди и поштењу. Саша ти си паметан човек,сети се само како ти је целу породицу увалио у блато pinka и informera. Не дозволите му да победи.

 • Поштујем то што је Пајтић позвао бираче ДС-а да гласају за ДСС-Двери на поновљеним изборима али не мислим да то сад морају да раде и остале опозиционе странке. Сви смо слободни људи који могу да мисле својом главом и не треба нам вођа да нам говори шта треба да се ради. Да сам учесник тих поновљених избора, вјероватно бих гласао за ДСС-Двери на републичкој листи без обзира да ли ме ДЈБ на то позвао или не. Вјерујем да има и оних који никада не би гласали за ДСС-Двери па чак и да их Саша лично замоли тако да је то у суштини контра-продуктиван потез, по мени.

 • Pozdrav,
  Saša će svakako biti sutra ispred RIK-a, tamo će i govoriti. Samo napred Saša!
  Ne znam dal bi glasao za DSS-Dveri i da me pozove, ne verujem. Mislim da Saša to neće uraditi i mislim da to nije pravi način za podržati ih. Zar nije važnije sve iskontrolisati i onda sa Izveštajem, dokazima, krivičnim prijavama u javnost, kao što mi i očekujemo. Protest!!!

 • Molim ljude da ohlade glavu i ukljuce mozak. Izborni rezultati se nece promeniti iz dva razloga. Prvi razlog je taj, da ne postoji dovoljno energije u narodu za proteste, kao devedesetih. Drugi, i mnogo bitniji razlog je taj, da su evropski zvanicnici vec ove izbore ocenili kao fer i dovoljno demokratske, a bez njihovog pritiska ni Milosevic ne bi doneo ,,Lex Specialis”. Izborni zakon ne predvidja nikakav pravni lek, kada protekne vise od 24h od zavrsetka glasanja. Budu li se celnici pokreta ujedinili sa onima, koji im ne misle nista dobro, izgubice podrsku dobrog dela simpatizera a nece postici cilj. Ovaj rezim je trenutno prejak i prosli bismo kao opozicija u Crnoj Gori, ciji protesti nisu slomili mnogo slabiji Djukanovicev rezim, nego sto je ovaj.

  • ~@Bojan– Nije tacno da narod nista ne moze.Ne mogu oni nista narodu.Ako upotrebe silu prema narodu trenutno mou pobediti, ali ce se dmaskirati do kraja i njihove lazi ce biti otkrivene.Bilo protestima ili demisrtifikacijom u Skupstini, grupacija manipulatora i prevaranata ce biti pobedjena.Kada se promeni odnos snaga, na videlo cde izaci svi oni koji su nas zamantravali i odovarace pred narodom.Videli smo kako su prolazili diktartori.Policija i vojska su narodni i moraju biti po strani.Sluzbe bezbednosti duzne su da budu uz narod i da stite drzavu.Kada se radi o nezakonitosti i prevarama, duzne su da postuju zakone koji su jasni,Oni ce prvi odgovarati zasto nisu stitilu zakone i demokratiju.Demokratija je posteno funckionisanje drzave i zastita svih i razvoj zemlje.Ovde to nije slucaj i nece se stati na tome.Buducnost pripada postenju, zamonistostima i redu a ne lazovima, manilpulatorima i prevarantima.,Dok dobri ljudi sede skrstenih ruku , lopovi i prev prevaranti caruju.HOCEMO CISTE IZBORE I SVE NMA VIDELO, NECEMO DA SE BACAJU NASI GLASOVI I SPISKOVI KAO U RAKOVICI I DA SE POZIVA ;POLICIJA DA RASTERA GRADJANE KOJI SU TRAZILI DA VIDE SVOJE GLASOVE, A DRUGA STRANA POZIVA ;POLICIJU TRAZI DA SE LOPOVI NE UZNEMIRAVAJU, POLICIJA NA ODGOVORNOS I RAPORT!!!

 • Kada citam sve sta se radi i pise, onda shvatam da zivimo u diktaturi obojenoj i dekorisanoj laznoj demokratiji koja je kao slagvort postavljena da nas zavarava.Zasto te jedna ista grupacija ljudi uporno manipulise i drzi vlast?Nece u NATO ( sto niko ne podrzava) ali nece ni u pakt sa Rusijom.Zasto?Zato sto im najvise odgovara da tako vladaju, kradu i raubuju nas do kraja nasih zivota.Penzioneri su otupeli i izumiru, i navikli su na jad i bedu i crkavicu.U socijalizmu su malo ziveli i dobro zaradjivali. a sada pod starost im i ne treba mnogo.Oni su najveci porblem u glasackoj masineriji plus izbelice koje se se preselile ovde i od kojih vecina radi i donela je veliki novac i dobila veliku podrsku i prednost Srbije.To je namerno ucinjeno da se obezbede njihovi glasovi i podrska.Ko ostaje?Ostaju seljaci, radnici, deca radnika i sluzbenici.Ostaje velika armija nezaposenih koja odlazi sa tugom da se nikada ne vrati.Drzavnim strukturama je odlicno, dobijaju dobre plate i briga ih za Srbiju.Ostali koji se snadju udomljavaju se oko vodece partije i kada ona nstaje utapaju se u novu( slucaj velikog broja radikala koji su presli u SNS i zauzimaju celne pozicije)Veliki broj zaposlnih nista je radi, i neki dan sam u prolazu cuo dvojucu kako pricaju.Jedan kaze “” taj itaj ima posao , prima platu i nista ne radi>!! To je ta partokrartija koja se mora skunuti sa grbace naroda p- MILOM ILI SILOM. Ukoliko se to ne uradi sutra nastavirti dokraja danima i mesecima,Dug je dan za hrvanje.Ne bojmo se, svi smo ljudi i volimo ovu zemlju.Ne prodajmo se sa saku dukata kao Jude!!

  • Moram da te ispravim. Ja sam bio izbeglo lice, ali nikad nisam glasao za SPS i SNS. Moja supruga radi u javnom preduzeću ali nije glasala za SNS. Mama mi je penzioner, ali nije glasala za SNS. Nije dobro generalizovati.

  • @Bosko- Podatak sam izneo na osnovu analize koju je jedna od politickih partija-stranaka objavila.Mislim da su ljudi koji su izbegli is Krajine i Bosne ipak ta grupacija koja podrzava Seselja,Ko mu je dao skoro 9%, a ranije je SRS bio ispod cenzusa>?Koja je to grupacija- a ja mogu iz licnog iskustva i primera uoci izbora da to potvrdim jer sam imao “susret bliske vrste: sa jednim od takvih glasca koji je mesao vino i rakiju i busao se u prsa da je za Seselja.Koliko je takvih kod nas??Koliko je nezadovoljno time sto je izbegao sa svog ognjista i sto zeli da se vrati, i trazi vodju koji ce ga vratiti na rodno ognjiste?

 • Oduvek me je nerviralo kad političari zovu svoje pristalice da glasaju za nekog drugog… kao da su oni vlasnici svojih glasača a ovi nemaju mozak, pa sve njih slepo slušaju šta da rade. Taj obrnuti koncept, gde političari ne razumeju, da njihova moć ili nemoć zavisi isključivo od volje svakog pojedinca koji im daje glas, i da ja kao građanin na njih prenosim svoju suverenost i ovlašćujem ih da me predstavljaju u parlamentu, a ovako ispada da političari predstavljaju suverene vladare koji svoju vlast prenose na narod, kome eto kazu kako da glasa… Naravno da podržavam sve akcije pokreta u smislu podrške koju daju dverima-dss za ovu strahotu koja im se dešava… ali DJB nije pokret botova, već pokret pristojnih ljudi koji misle svojom glavom, i “poziv” pristalicama da glasaju za dveri bi po meni bio samo destruktivan i u suprotnosti sa osnovnom idejom pokreta. A građani će naravno svako za sebe već odlučiti kako da glasaju…

 • Odluku o tome da li će te na ponvljenim izborima glasati za DSS i DVER ili za DJB morate doneti SAMI. Ako smatrate da je sa MORALNOG i LEGITIMNOG gledišrata oporavdano glasati za političku opciju sa kojom se realno ne slažete, onda glasajte za NJIH mirne svesti. Nećete pogrešiti.
  Ako ne možete da glasate za NJIH, jer je to suprotno vašim principima i političkim ubeđenjima, nemojte da galasate za DSS i DVERI. Nećete pogrešiti.
  Bilo kako da odlučite, ne može vam niko zameritii na odluci, kao što ni vi nemojte zameriti SEBI.

 • Ljudi pa vi niste normalni i zasto NIKO da kaze da ne samo da su problem pokradeni glasovi Dveri i DSS vec da su pokradeni i drugi glasovi na svim birackim mjestima a sto se trebalo i moralo provjeravati pregledom svog izbornog materijala i dzakova u izbornoj komisiji i sigurno bi se utvrdilo jos strasnije otimanje i laziranje glasanja prebrojavajuci glasove i uporedjujuci spiskove kao i zapisnike sa birackih mjesta i one rezultate koje su saopstavali i saopstili lazovi u RIK-u.Ja cujem da je prosao rok ali postavljam pitanje zasto se nebi dogovorili svi u drzavi da se provjere ovi izbori na nacin kako sam naveo da se sve iskontrolise ,prebroji i uporedi pa da se onda kaze istina .Ja sam siguran da je Vucic pokrao izbore i 17 aprila sam se obratio na svom fb profilu prijateljima i svim ostalim da je Vucic ”pobjedio ”tj pokrao izbore te da ne treba izlaziti na ove izbore i pod ovakvim uslovima i pod ovakvim izbornim zakonom .Niko me nije cuo a niti je iko bio da se bojkotuju ovi i ovakvi i pod ovim uslovima organizovani izboriu u totalnoj medijskoj blokadi i zloupotrebom od strane Vucica i svih vlasti kao i zlikovaca novinara lazova i gotovo svih medija koji su prdili Vucicu i njegovim banditima nestrucnjacima za bilo sta ,u dupe ,kao i ustanova i svih dogadjaja koje su koristili u izborniu kampanju tj reklamu na najgori i uzasan i ocito primitivno zao nacin .Ne znam st se dobija time da se izlazi na ponovne izbore i na tih nekoliko birackih mjesta ko da su samo na tim birackim mjestima kradeni glasovi .Ovo je sve neka zajebancija sa zivotima gradjana i sa demokratijom i pravima pa i ljudskim .Ovdje se radi o kradji za koju treba neko da ide u zatvor pa i najodgovorniji u sadasnjoj vlasti bna celu sa Vucicem i Nikolicem .Uzas i sramota da ste toliko glupi i da mislite da je u pitanju samo karadja glasova Dveri i DSS-a te otimanje njihovih mandata ili poslanika u korist SNS-a.Nece se pun o dobiti i ne znam sta ce se uopste dobiti osim da opet bude prevara od strane sviju na vlasti i u parlamentu te kurvanja i pravljenja koalicija .Buducoj tzv opoziciji gdje bi bile Dveri i DSS trebaju ti mandati da zajedno sa lopovskom vecinom nastave zajedno krasti i lagati narod umjesto da odmah sad sruse te lopove s vlasti jer su pokrali izbore a sto se moglo dokazati provjerom zapisnika kao i brojanja glasova i provjere birackih spiskova a sto niko nije trazio a niti trazi osim za ova mjesta koja spominju Dveri .Dakle utvrditi cijelokupnu kradju izbora i srusiti te zlikovce i strpati u zatvore

 • Sačekajmo prvo da vidimo kako će proći današnji protest!? Kao čovek građanske opcije, ne bih nikada dao svoj glas desničarima ali imaju moju moralnu podršku da pređu cenzus, ukoliko dobiju dovoljan broj glasova SVOJIH birača!

 • Bezobrazluku nikad kraja ! Ko će da mi objasni kada su se u Srbiji izbori održavali radnim danom? Svaki građanin koji treba ponovo da glasa ima legitimno pravo da izađe sa posla i izvrši svoju građansku dužnost. Nemojte da vas nasamare ovom podvalom. Kažite u firmi da ćete glasati za SNS. Tako ćete biti pošteđeni svih problema, a glasajte SLOBODNO! Velika većina građana u ovoj zemlji nepogrešivo oseća šta je pravo i pravda. Da, i demokratija.

 • Glasanje u sred srede je presedan! Ne treba dozvoliti ovo sto se desava DSS-Dveri, jer njihovim guranjem ispod cenzusa samo dobija SNS najvise mandata! Pokret DJB bi dobio 1 mandat. Podrzite ih iz principa na tim ponovljenim izborima!

 • Sa žaljenjem moram priznati da Vučić igra maestralno, celokupnu opozicijuje doveo u zugzwang. Šta god da odigraju u ovoj situaciju, na duge staze im to škodi, a Vučiću je win-win situacija. Dakle Vučićev cilj sa mahinacijama je da sve jabuke, i trule i zdrave, budu u jednoj korpi i sve protiv njega, što će medijski vešto propratiti. Da se DJB nije priključio protestu bio bi prokazan kao Vučićev, a ovako će dosta ljudi prvi kontak sa DJB imati gledajući ih rame uz rame sa ljudima koji im se gade, pa će zaključivati slični su sa sličnima. Prerano je za bilo kakve proteste ili demonstracije, a Vučić ih indukuje da bi pokazao kako je u stvari opozicja mizerna čak i kada se svi ujedine.

 • Život je čudo.Pun je nepredvidivih,ponekad i predvidivih dogadjaja.Posle velikog uspeha DJB i pokušaja kradje SNS na upravo održanim i još ne završenim izborima došlo je do skoro nezamislive situacije.Došlo je dotle da neke opozicione stranke i DJB zajedno brane regularnost izbornog procesa.Neke to čine iz svojih demokratskih ubedjenja, a neke iz interesa.Došlo je dotle da će na protestu u subotu zajedno nastupiti stranke demokratske orjentacije i stranke klero nacionalističke orjentacije (da te upotrebeim neku težu reč),pošto je jedna od njih blizu fašističke ideologije.Bojan Pajtić je već uleteo u “zamku” demokratije i pozvao svoje simpatizere da glasaju za stranke krajnje desnice.Mislim da DJB ne bi trebalo da uleće u slične “zamke” koje je vreme donelo,već da bi trebalo da dosledno ostane na svojim programskim načelima.Jedno je borba za demokratiju i fer i poštene izbore, a nešto sasvi drugo je nastupati zajedno u toj borbi sa DSS Dvreri. Nisam siguran da bi se te stranke isto ponašale
  da nisu ugroženi njihovi interesi, već da je u pitanju DJB i demokratija.

 • izbori su verovatno u subotu zato što Av AV………sa svojim “biznismenima ” putuje za. New Yuork promotivnim letom ,pa mora kraja da kontroliše izbore.

 • Za početak bih vas molila da u medijima koji su vam doatupni izdate TAČNA saopštenja KADA, NA KOJIM BIRAČKIM MESTIMA I ZA KOJI NIVO se ponavljaju izbori, a ne da trošim vreme i snagu da idem do svog biračkog mesta pa da tamo saznam da za mene ne važi ponavljanje izbora… Vaš simpatizer iz Niša, sa opštine Medijana

 • Posto niko ne obraca paznju na upozorenja pred izbore da ce biti falsifikovanja, kradja i posto niko ne sme da prenese da je 1 ceo kamion sa laznim listicima naknadno dopremljen u RIK nekoliko dana kasnije i da za to postoje dokazi i snimci na kamerama po gradu ali i ocevidci.

  NARODNI PARLAMENT poziva sve gradjane Srbije na TOTALNU OPSTRUKCIJU DRZAVE. Blokade rada svih institucija. Izadjimo u Beogradu i blokirajmo funkcionisanje celog grada. Pozivamo sindikate na masovni strajk u svim granama!

  Nasi mediji ne smeju da izvestavaju realno o demonstracijama u Francuskoj i grdovima sirom sveta. Pogledajte na nekim inostranim kanalima DW i sl. koji izvestavaju o pravoj slici iz Pariza i gradova sirom Francuske ! Tamo se ljudi bore za sebe i svoja prava. Vreme je da i mi uzmemo SVE ono sto je nase a lopovima kazemo STOP !

  Nema vise odstupanja!

  IZBORI SE MORAJU PONOVITI !

  ILI CETE SVI IMATI HAOS OD STRANE NASIH CLANOVA KOJIH IMA U SVIM PORAMA DRUSTVA !

  Od danas otvoreno zagovaramo napade na sve clanove vladajucih POLITICKIH PARTIJA i njihovu imovinu !

  VIDECEMO KO CE VISE MOCI DA IZDRZI TORTURU !

  MI NEMAMO NISTA PA NEMAMO STA NI DA IZGUBIMO A ONI CE SADA IZGUBITI SVE !

  NARODNI PARLAMENT !