Полиција Правосуђе Саопштењe

Уместо одговора о рушењу и фантомкама – претње Шабићу

Ни после више од недељу дана надлежни јавности не пружају никакву информацију о томе ко су људи са фантомкама који су малтретирали пролазнике и раднике, те рушили објекте на обали Саве. Повереник за информације Родољуб Шабић каже да су он, али и неки од сведока тог случаја, добили поруке претње.

Ко је одговоран за рушевине у Савамали и испод Газеле – за везивање чувара, отимање докумената и телефона свима који су били у близини? Уместо одговора – стижу претње.

 

Повереник за информације од јавног значаја је на Твитеру објавио поруку коју је добио од непознатих особа – “настави да се интересујеш за акцију људи под фантомкама и бићеш у прилици да се сретнеш са њима”.

“Ако већ говоримо о претњама, онда су свакако занимљивије претње које евентуално добијају грађани који су у догађај инволвирани, јер по ономе што сам од њих чуо – они добијају такве претње, а то не може да се потцени”, каже повереник Родољуб Шабић.

Први човек Владе Србије недавно је споро решавање случаја у Савамали упоредио са злочином у Борчи, који се догодио пре месец дана.

 

Па нисмо успели да установимо и да нађемо материјалне доказе за убиство Јелене Марјановић што је много већи злочин, него рушење бесправних објеката, тако да се трудимо да решимо све те случајеве”, рекао је премијер Александар Вучић.

Безбедносни стручњаци сматрају да су ови случајеви неупоредиви.

Ово једно је злочин из страсти, ово је класичан комунални проблем, диметријално различито, што би знали да кажемо мешање баба и жаба, нема никакве могућности да се та два проблема на било који начин пореде”, сматра Душан Томић са Института за безбедност.

Не могу да се пореде ни по односу који полиција има према њима. Како тврде власници објеката, полиција у Херцеговачкој и улици Браће Крсмановић није обавила ни увиђаје, иако је из једне од срушених зграда нестало и ватрено оружје.

Извор: Н1

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • NESTVARNO je sve ovo… 21.vek, Evropa, na ovakav način “ubrzavati” rešavanje imovinsko-pravnih odnosa koji možda koče Bg na vodi, šta li već… Fantomke… Nova HTZ oprema?

  • Pa šta se mi pravimo mutavi. Zna se da je za rušenje zainteresovan “Gospodar Vučić” i onaj mali gradonaćelnik. Pa i njegovih odgovora novinarima sve je jasno. Šta tražimo od ministra policije, pa on je zadužen da celu stvar zataška. Pitamo se ko preti Šabiću, pa SNS-ova “udarna brigada” i komunalna policija koju je mali gradonačelnik pretvorio u svoju privatnu vojsku.
    Na kraju njima koji prete Šabiću odgovor glasi: SVI SMO MI ŠABIĆI !!! AKO ŽELITE DA BATINATE POĐITE OD MENE. LAK ĆE VAM BITI POSAO IMAM “SAMO” 76 GODINA.

  • Moje misljenje je da se u ovom slucaju radi samo o ubrzanju sudskog procesa koji je u toku…. Izvrsna vlast je izvrsila a zakonodavna i sudska ce se vec nekako uklopiti u situaciju na terenu… Fantomke su deo uniforme najnovije policije koja radi uz ostale stranacke…

  • Bespravno rušenje bespravno podignutih objekata? Jel vi to mene zezate? Zamislite da u vašem dvorištu neko krene da zida kuću, vi je srušite, i onda svi brane tog nekog, umesto vas.

    • Dakle, ako neko bespravno gradi nešto u tvom dvorištu, ti staviš fantomku na glavu, vežeš neimara i svakoga ko se nađe u blizini? Ili pozoveš policiju? Da li je vama botovima jasno, da vaši pokušaji manipulacije ne prolaze kod posetilaca ovog sajta?

  • Ovo je divljastvo kakvo skoro odavno nije vidjeno! Sve zbog Beograda na vodi. Sramota, ovo samo dokazuje da mi DRZAVU NEMAMO kada MUP ne zna ko je divljacki porusio dve ulice u sred noci!!!

    DOSTA JE BILO!

    • mislim, MUP “ne zna” tj. nece da zna tj. kako i rece ona sluzbenica te noci – imaju naredbu da ne izlaze! KRIMINAL ljudi moji, kriminal!!! I to sa najviseg drzavnog vrha!