Istočna Srbija Politika

Rudinac: Bićemo iskreni zastupnici građana

Ulazak Pokreta u lokalni i republički parlament je bio potpuno očekivan. To je bio naš prvi korak ka uvođenju reda na našoj političkoj sceni, i zato smo u izbornu trku krenuli sami.

IMG_2613

I pored očekivanih otežavajućih okolnosti: nedostatak vremena i novca, opstrukcija od strane vlasti, ostvarili smo to što smo planirali. Za uspeh je verovatno bilo presudno to što smo novi na političkoj sceni i što smo pristojni i odgovorni ljudi. Ukazala se potreba za novim pristupom u politici.

Planiramo da dosledno sprovedemo to što smo u kampanji najavili, pre svega potpunu transparentnost u aktivnostima odbornika, stručnost i odgovornost. U našem radu biće nam neophodna podrška svih građana u definisanju i rešavanju konkretnih problema. Zato ćemo organizovati redovne sastanke sa sugrađanima na kojima će nam oni iznositi svoje probleme. Najbolja zahvalnost našim sugrađanima na datom poverenju je da budemo njihovi pravi zastupnici u gradskom parlamentu.


Na kafi sa odbornicima

Od momenta konstituisanja Skupštine Grada, svi građani Smedereva će moći svake subote da dođu u našu kancelariju na kafu i svojim odbornicima izlože probleme iz nadležnosti lokalne samouprave.

Kancelarija će, takođe, biti otvorena svakog radnog dana od 17 do 20 časova.


Ne plašimo se snage vladajuće koalicije jer smatramo da nije zasnovana na čvrstim temeljima. Dobrodošli su svi saveznici koji se slažu sa našim osnovnim principima, koji se nisu dosad kompromitovali i čiji je glavni interes prosperitet našeg grada. Iako smatramo da su postizborne koalicije opravdanije od predizbornih, još je rano govoriti o bilo kojoj konkretnoj saradnji, naročito za nas koji prvi put ulazimo u skupštine. Sve ostale političke opcije su već viđene i nesposobne da preuzmu liderstvo u radu opozicije. Ipak, nadamo se saradnji i novom profilisanju političke scene.

Verujemo da naš grad može da postane bolje mesto za život.

Izvor: Naše novine

Oznake

DJB Mladi

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Mozda bi pored kancelarije u centru okruga svakog radnog dana bilo pametno imati i po jednu obicnu tezgu u centrima okruznih opstina gde bi clanovi pricali sa svojim sugradjanima bar jednom sedmicno.