Источна Србија Политика

Рудинац: Бићемо оштра опозиција у Скупштини Града

Изјава за Наше новине.

IMG_2613

Хтео бих најпре, у име покрета “Доста је било” да се захвалим свим суграђанима који су гласали и тиме дали свој лини допринос демократији, а нарочито онима који су гласали за нас и указали нам поверење да их заступамо у градском парламенту. Свакако да је то признање, али и обавеза да и тај посао одговорно урадимо, као што смо радили и до сада.

Као што смо и обећали, планирамо састанке са свим заинтересованим грађанима у нашим просторијама, које су до краја овог месеца у ТЦ “Данубиус”. Очекујемо позив за конституисање градског парламента, иако мислимо да ће то уследити после конституисања републичког парламента.

Наше активности после избора су усмерене ка организовању нашег Покрета за прелазак са изборних на скупштинске активности. Примећујемо појачан интерес грађана за наш рад и покрет, што је и очекивано после резултата на изборима.

Што се тиче првих активности покрета “Доста је било” у градском парламенту оне ће бити у складу са нашим принципима, пословником о раду, актуелним проблемима и већ уоченим пропустима досадашње градске власти. Свака помоћ других опозиционих група је добродошла, али то није циљ сам по себи. До сада је било само формалних контаката са представницима опозиције, али без конкретних договора. Још једном наглашавамо да је могућ договор и сарадња са свима који се слажу са нашим основним принципима (транспарентност, одговорност, стручност…), осим са СНС.

Очекујемо да ће наш допринос у опозиционом раду бити одлучујући у слабљењу владајуће коалиције, што ће се показати већ на следећим изборима, председничким, а надамо се и ванредним парламентарним, тако да нећемо чекати четири године да актуелној власти видимо леђа.

ДЈБ Млади

ДЈБ Млади

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Poštovani,
    Kao prvo, čestitam vam na uslasku u gradski parlament. Pozdravljam inicijativu da održavate redovne sastanke sa zainteresovanim građanima. Želeo bih da predložim da tu inicijativu sa sastanaka uskog kruga prenesete na malo širi krug na internetu gde bi mogao širi krug zainteresovanih da učestvuje. Takođe bi građani mogli da se upoznaju sa aktima od javnog interesa, a mogli bi da čujete mišljenja i predloge građana koje zastupate o predlozima novih akata koje bi trebali na skupštini grada da izglasate. A čega sve nema na portalu grada, gde bi trebalo da ih bude.
    Elem, mislim da bi na taj način komunikacija bila mnogo svrsishodnija i uštedela bi svima vreme. Javne tribine bi svakako bile poželjne u nekom određenom vremenskom periodu. Ohrabrio bih vas da to radite u prostorima koji već služe za javnu upotrebu građana npr. centar za kulturu i slično.
    PS. izvinjavam se na prethodnom komentaru koji mi je pobegao zbog toga što sam umesto “predaj komentar” mislio da piše “pregledaj komentar”.
    Pozdrav