Istočna Srbija Politika

Rudinac: Bićemo oštra opozicija u Skupštini Grada

Izjava za Naše novine.

IMG_2613

Hteo bih najpre, u ime pokreta “Dosta je bilo” da se zahvalim svim sugrađanima koji su glasali i time dali svoj lini doprinos demokratiji, a naročito onima koji su glasali za nas i ukazali nam poverenje da ih zastupamo u gradskom parlamentu. Svakako da je to priznanje, ali i obaveza da i taj posao odgovorno uradimo, kao što smo radili i do sada.

Kao što smo i obećali, planiramo sastanke sa svim zainteresovanim građanima u našim prostorijama, koje su do kraja ovog meseca u TC “Danubius”. Očekujemo poziv za konstituisanje gradskog parlamenta, iako mislimo da će to uslediti posle konstituisanja republičkog parlamenta.

Naše aktivnosti posle izbora su usmerene ka organizovanju našeg Pokreta za prelazak sa izbornih na skupštinske aktivnosti. Primećujemo pojačan interes građana za naš rad i pokret, što je i očekivano posle rezultata na izborima.

Što se tiče prvih aktivnosti pokreta “Dosta je bilo” u gradskom parlamentu one će biti u skladu sa našim principima, poslovnikom o radu, aktuelnim problemima i već uočenim propustima dosadašnje gradske vlasti. Svaka pomoć drugih opozicionih grupa je dobrodošla, ali to nije cilj sam po sebi. Do sada je bilo samo formalnih kontakata sa predstavnicima opozicije, ali bez konkretnih dogovora. Još jednom naglašavamo da je moguć dogovor i saradnja sa svima koji se slažu sa našim osnovnim principima (transparentnost, odgovornost, stručnost…), osim sa SNS.

Očekujemo da će naš doprinos u opozicionom radu biti odlučujući u slabljenju vladajuće koalicije, što će se pokazati već na sledećim izborima, predsedničkim, a nadamo se i vanrednim parlamentarnim, tako da nećemo čekati četiri godine da aktuelnoj vlasti vidimo leđa.

DJB Mladi

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Poštovani,
    Kao prvo, čestitam vam na uslasku u gradski parlament. Pozdravljam inicijativu da održavate redovne sastanke sa zainteresovanim građanima. Želeo bih da predložim da tu inicijativu sa sastanaka uskog kruga prenesete na malo širi krug na internetu gde bi mogao širi krug zainteresovanih da učestvuje. Takođe bi građani mogli da se upoznaju sa aktima od javnog interesa, a mogli bi da čujete mišljenja i predloge građana koje zastupate o predlozima novih akata koje bi trebali na skupštini grada da izglasate. A čega sve nema na portalu grada, gde bi trebalo da ih bude.
    Elem, mislim da bi na taj način komunikacija bila mnogo svrsishodnija i uštedela bi svima vreme. Javne tribine bi svakako bile poželjne u nekom određenom vremenskom periodu. Ohrabrio bih vas da to radite u prostorima koji već služe za javnu upotrebu građana npr. centar za kulturu i slično.
    PS. izvinjavam se na prethodnom komentaru koji mi je pobegao zbog toga što sam umesto “predaj komentar” mislio da piše “pregledaj komentar”.
    Pozdrav