Najava Tribina

Saša Radulović večeras on lajn o fantomima u demokratiji

Proteklu nedelju obeležili su protest protiv nelegalnog rušenja u Savamali, nastavak Vučićevog glumatanja i vređanja građana i zdravog razuma i pokušaj da se nametanjem priče o nemirima u Banjaluci zataška državni kriminal u centru Beograda.

U opštini Stari grad je formirana jedna čudna vlast za koju je jasno da predstavlja nastavak partokratije. Ljudi koji sebe nazivaju demokratama sklopili su neprirodnu interesnu koaliciju da bi izbegli principe koje od njih zahteva Dosta je bilo. Videli smo i pokušaje spinovanja u medijima i nastojanja da se pokret Dosta je bilo ponovo strpa u isti koš sa partokratama. Nije im prošlo.

Istakli smo i javno svoje uveliko poznate crvene linije za formiranje bilo koje vlasti: nema saradnje sa SNS, kao ni sa strankama koje na republičkom nivou ulaze u koaliciju sa Vučićem, mora da se poštuje princip potpune transparentnosti, za novu politiku koju zastupa pokret Dosta je bilo, potrebni su novi, neukaljani ljudi.

O svemu tome razgovaramo večeras u 21 čas sa Sašom Radulovićem. Pridružite nam se, pitajte i komentarišite uživo.

 

tribina-operacija-stari

Link za aktivno učešće (postavljanje pitanja uživo i glasanja o odgovorima):
https://plus.google.com/events/c49vt5mbj4sgv7fqrubp08ou2ss

Link za pasivno gledanje (uživo):
http://www.youtube.com/watch?v=jUla0R_EcIo

Pogledajte prethodnu tribinu:

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Zanimljivo je da je crvenu liniju prvi prihvatio pokret Dveri:
    ~Pokret Dosta je bilo je u svom saopštenju iznelo dezinformaciju o ulasku Dveri u vlast. Iako je ”Dosta je bilo” objavio da će biti opozicija vlasti na Starom gradu, pitamo rukovdeće organe ovog pokreta da li su sigurni da njihovi odbornici sa ove opštine nisu dali glasove za formiranje vlasti? Odbornik Dveri sigurno nije.
    Bila bi nam čudna logika davanja podrške formiranju vlasti, a potom se izjasniti da pripadaš opoziciji. Formiranje vlasti na Starom gradu smatramo ishitrenim potezom. Dveri ostaju na poziciji političke doslednosti, a ne na poziciji partitokratske podele plena i ulaska na vlast po svaku cenu. To svakako ne znači da dajemo podršku delu opozicije iz SNS-a na ovoj opštini, jer su oni sigurno želeli samo da se dočepaju vlasti na opštini u kojoj nikad nisu vladali.
    Stranačke kombinacije su stvar prošlosti i razlog gađenja ogromnog dela javnosti. Vreme za nove ljude i za nov pristup politici. To vreme nesumnjivo dolazi. Dveri su deo tog vremena.
    Ja sam siguran da niko iz DJB nije glasao za Bastaća. Prijatno sam iznenađen stavom Dveri da oni postavljaju istu crvenu liniju koju i DJB. Bilo bi dobro kada bi to isto učinili i DS i DSS kao i Boris pošto dva Č očito nemaju principe kojih bi se držali.

  • Pitanje za uvazenog Sasu, kako gleda na stanje ratne i transportne avijacije nase drzave u ovom trenutku?

    Da li u pokretu postoje strucnjaci koji se bave sistemom odbrane?

    Naime pitanja postavljam iz razloga sto je urusavanje sistema odbrane prisutno od petooktobarskih promena.

    • Urušavanje sistema odbrane započeto je početkom devedesetih godina.

  • Saša je. kao i uvek, najbolji analitičar sadašnje situacije u Srbiji kao i prognostičar buduće situacije. Uvek koristi samo egzaktne podatke, a ne fraze. Razumem ga i zato mu verujem! Znam da je put sporiji jer je evolutivan ali je jedini mogući. Samo napred!

  • imam dosta godina i sve vreme cekam nekog ko hoce svojevoljno da se okane vlasti. Ovaj covek to javno kaze, te tako dobrovoljno stavlja sebe u kontekst javne kritike, ako to ne ostvari za sta se zalaze. Ja takodje zelim da javna licnost koja rukovodi odredjenim drzavnim poslovima bude samo odgovoran drzavni sluzbenik koji sa dostojanstvom predstavlja sebe, drzavu i narod. Razboleo sam se od fraza, demagogije i brutalnog koristoljublja. Vise ni televizor ne ukljucujem jer iz te kutije stalno iskace neki novi ‘estradni umetnik’. Ne zelim vise da cujem da neko sa politicke govornice vikne ;zivela Srbija’, a da pri tome narod zivi bedno izgubivsi dostojanstvo i veru. Nista drugo ovom narodu ne treba nego; sklonite se koristoljubivi politicari i dajte narodu da zivi od svog rada i znanja a da ga vi ne ogulite. Stvarno je dosta bilo !