Саопштењe

Вучићева “пачија школа”

Неистине и извртање чињеница у вези са стечајним поступцима које је водио Саша Радуловић постале су омиљени параван иза кога Вучић и његове марионете покушавају да сакрију своју корупцију, кршење закона, политичку трговину на рачун грађана и коруптивне тајне дилове. Кад их питају за крађу гласова, уместо одговора добијемо “Радуловић стечајни управник”, кад их питају за корумпирано Вучићево најуже окружење и њихов рекет опет “згодно” потуре “стечајног управника”, а зашто запошљавају неспособне партијске кадрове – они кажу “стечајни управник”, покажите тајне уговоре због којих постајемо земља јефтине најамне снаге – одговор је “стечајни управник”. Свамала, урушавање правосуђа, медијски мрак -“стечајни управник”.

Неинвентивна плејада Вучићевих послушника научила је лекцију – за какву год крађу или злоупотребу да их питају треба да изрецитују песмицу о “стечајном управнику” или “Вучићевом министру”, послушнички медији то пренесу и лупежи се кобајаги извуку. У “пачијој школи” посебно су активни ђаци Александар Вулин. У хору се ових дана истакао и глас Чедомира Јовановића у интервјуу “Блицу”.

У покушају да избегне одговор на питања новинара о кредиту за његову приватну фирму из Фонда за развој, Чедомир Јовановић је потегао “Вучићевог министра”, мада је за сваки случај додао и Караџића, Шешеља са којим је прошле недеље ушао у коалицију у Старог граду, Русију и Европу, па и уштеђевину породице Саше Радуловића. Истина је, наравно, иза овог паравана.

Саша Радуловић је много пута објашњавао како се финансира партократија и паразитски систем који годишње грађане Србије коштају преко три милијарде евра. Као један од примера наводио је управо Фонд за развој и кредите који су из поменутог фонда исплаћивани људима блиским властима. Поразна је и поучна анегдота о томе како је лично Александар Вучић од Саше Радуловића тражио да се Чедомиру Јовановићу, односно његовој приватној фирми која је закупила Фиделинку исплати кредит из Фонда за развој, што Радуловић није дозволио. Та Јовановићева фирма је, као што знамо, после завршила у стечају, а њен власник је, у класичној стечајној превари, све послове пребацио на своју нову фирму, и оставио повериоце и запослене, међу којима је и сама Фиделинка, у стечају.

Управо против оваквих неодговорних власника и њихових превара поверилаца Саша Радуловић се борио као стечајни управник. Професија стечајног управника, као и свака друга професија, је часна професија. Саша Радуловић је поносан на све што је радио у стечајевима које је водио, јер је радио у интересу поверилаца и запослених против лупежа “бизмисмена” са политичким везама и кормупираних државних службеника и агенција који су покушавали да разграбе преосталу имовину.

За разлику од Чедомира Јовановића који отворено кокетира и нуди се Вучићу, Саша Радуловић није никада био “Вучићев” министар, већ министар у влади Републике Србије што би требало да буде част сваком грађанину. Бити “нечији” значи радити онако како ти то тај неко тражи. Радуловић је радио по сопственој савести, уводио ред, био у сукобу са Вучићем током целог свог боравка у влади и спречио га да краде и потписује штетне тајне уговоре.

Класичне замене теза и сличне “вештине” које су Вучић, његови послушници и сарадници савладали вишедеценијском праксом манипулисања у блату српске политике помажу им да послушним медијима сервирају макар и очигледне измишљотине, увредљиве за пристојног човека и здрав разум. Паравани попут “стечајног управника” или “Вучићевог министра” које постављају испред себе да се не би видео њихов неморал убрзо ће се истањити. Покрет ће се упорно борити против лажних паравана, медијског блата, Вучићеве корупције, политичких манипулација, уништавања свих институција и знамо да ћемо победити јер се партократија не може још дуго крити иза једних те истих, излизаних неистина.

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Mislim da nije potrebno više uopšte tim njihovim mantrama pridavati značaj. Konačno, na vlasti su već 4 godine, pa neka institucije sistema istražuju i ako treba hapse. Nismo mi naivni i glupi kakvim nas oni predstavljaju.
  Nego, nešto drugo mi je interesantno. Valjalo bi napraviti jednu reportažu o tome kako su nam i šta rade svi ” kameni temeljci” što ih premijer postavi u poslednjia dva meseca. Svaki je u istoj fazi u kojoj je bio i u tom trenutku kada je za potrebe izbora i postavljan. Prošla sam pre dva dana pored kamena temeljca zvanog ” IKEA”, kako tad, tako sad. Čovek stvarno ima visoko mišljenje o svom narodu. Nema šta!

 • Primer Č. jovanovića, nedodeljen kredit, intervencija Vučića, prepucavanje i paravani,….. itd., itd.! Zanima me jedna stvar i to mislim da će nam g. Radulović jasno i glasno, kako samo on ume na trenutnoj političkoj sceni Srbije da kaže sledeće:
  1. dali je bio raspisan bilo kakav konkurs za sredstva koja je potraživao g. Č. Jovanović za svoju firmu,
  2. dali se je g. Jovanović, čitaj njegova firma javila na konkurs za sredstva,
  3. dali je ili nije konkurisao po pravilima konkursa ili prečicom preko g. Vučića
  4. dali je bio jedini koji je tada potraživao ta sredstva
  5. i dali je iko tada dobio novac iz tog fonda
  ili je g. Radulović zaustavio isplatu svih sredstava dokle se ne uspostave jasna pravila korišćenja istih a. Čedomira Jovanovića naveo kao nekoga koji je prepoznatljiv u javnosti kao političar koji stavi na časnost i poštenje?
  Biću zadovoljan ako dobijem odgovor na ova pitanja a mislim i da nisam jedini.
  Odgovori na ova pitanja a i na ona koja nisam postavio daće mi mnoge odgovore, pre svih da sačuvam stečenu sliku o korektnosti g. Radulovića i njegovom poimanju politike koju mnogi, među njima i g. Jovanović osporavaju!

 • @ JADRANKA
  Vezano za Ikeu:
  U poslednjih 7 dana sam svakodnevno prolazio autoputem kroz Bubanj potok, tamo uveliko rade buldozeri i stoji znak IKEA. Vi mozda mislite na neku drugu lokaciju ili sam nesto prespojio?

 • Mamma mia! Sa ovakvom “politicko-poslovnom” elitom i “opozicijom” nije cudo sto nam je ovako lose nego je cudo da se jos ne umire masovno od gladi. Ovi bi i Svajcarsku osiromasili u roku od 2-3 meseca. Veliki opozicionar Ceda i ovo sa “Fidelinkom” sve govori, zivo me zanima zasto je Vucicu bilo u interesu da se daju te pare, odrzavanja privida opozicije i demokratije ili je bio neki konkretan “ja tebi ti meni” sporazum?

  Naravno, za ovo drustvo i za “Fidelinku” bi bilo najbolje da nema nikakve veze sa politicarima nego da lepo posluje kao svi drugi a da se politicari pozabave time da i sudski i pravni i policijski i carinski i regulativno-inspekcijski i svi drugi sistemi budu transparentni i jednaki za sve.

  PS Inace, jos cekam email da se uclanim u DJB, mada cu clanarinu da uplatim hteli me ili ne.

 • Sa kreditima od Fonda za razvoj to funkcioniše ovako: Malim preduzetnicima se daju sitni krediti (tako im se začepe usta) i oni to sve vraćaju jer po zakonima u Srbiji, preduzetnici garantuju svojom ličnom imovinom za obaveze svojih preduzetničkih radnji.
  “Velikim igračima” (DOO i dr.) se daju i do 100 puta veći iznosi kredita, a njihovi vlasnici, opet po zakonima u Srbiji, ne odgovaraju za obaveze svojih firmi svojom ličnom imovinom već samo imovinom njihove firme – koja je dobila povoljan i veliki kredit-, Ta imovina je vrlo često samo osnivački ulog od 500 Eura. Vlasnici takvih firmi prosto pretvaraju imovinu firme koja je dobila kredit u svoju ličnu imovinu (otud im džipovi i jahte) ili prenose imovinu te zadužene firme na svoje novoosnovane firme. Tad firmu koja je dobila povoljan i veliki kredit od Fonda za razvoj (i ne samo takav već i od državnih banaka) dovedu do stečaja i “nemaju” čime da vrate kredite.
  Zaključak je da treba nova zakonska regulativa.
  Kad sam već počeo da dodam još nešto,
  Smešna mi je žalosna takozvana borba protiv sive ekonomije koja se odvija uglavnom na buvljacima, – mislim na “borbu”, ne na ekonomiju.
  Na drugoj strani, daleko veće pare sakriju i iznesu iz zemlje pomenuti “veliki igrači”. Svi koji su se 90-tih godina prošlog veka, i kasnije obogatili na namerno izazvanoj iflaciji putem sive emisije novca, i na švercu nafte, oružja, cigareta, kafe,… imaju svoje firme u inostranstvu. Te firme, bombasti naziva, iz inostranstva fakturišu firmi u Srbiji razne marketinške i konsalting usluge i sličnu maglu pa tako, em ogromne sume novca iznose iz Srbije, em umanju dobit firme u Srbiji i ne plaćaju porez na dobit.
  Eto opet posla za zakonodavca, a i za inspekciju.
  Stvarno, Dosta je bilo !!!

  • Neznam g. Julijan dali pretendujete da na mesto g. Radulovića viodgovorite na moju dilemu izraženu u nekoliko pitanja u vezi konkretnog slučaja kreditiranja firme g. Č. Jovanovića. Ako ste imali tu nameru učinili si medveđu uslugu naslovniku! Takve odgovore daje g. kandidat za premijera A. Vučić. Umesto odgovora nudi nekave nategnute priče koje se dotiču pitanja ko tangenta kruga. Ciljevi kreditiranja i njihovo nakaradno i deljenje i korišćenje i vraćanje sam do sada precizno čuo samo od g. Radulovića, takoreći INSAJDERA, zato mi druga objašnjenja ne trebaju. Meni, rekao bih i nama trebaju odgovori na dileme pobrojane u predhodnom javljanju!
   Ždjom atvet što rekla naša brtija!

  • Nisam očekivao da će moje pisanje bilo koga pogoditi. Pisao sam iz sopstvenog iskusktva, a imam ga dosta. Svoj mali kredit sam vratio, a znam neke veće koji nisu vraćeni i neće ni biti.

 • Cesto od prijatelja i familije cujem da sam ja ustvari srecan sto sam se preselio u Norvesku jer su se oni obogatili od nafte. Nacin na koji to kazu je kao da im je nafta pala sa neba i oni su prosto postali bogati. Niko od njih se nikada nije udubio u tematiku kako je to Norveska od siromasne zemlje postala tako bogata zemlja i kako je u mogucnosti da gradjanima pruzi pristojan zivot. Istina je da nafta jeste motor pokretac svega, ali isto tako istina je da nafra nije sama po sebi bila dovoljna.
  Upravo korupcija i despotizam nisu i nadam se nikada nece biti deo norveskog politickog zivota. Gde ima para ima i korupcije i to vazi za Norvesku, ali se ovde svim silama bore protiv toga. Kada su poceli da se bogate zbog priliva novca od nafte oni nisu poceli da rasipaju pare okolo vec su poceli da ulazu i smanjuju svoju zavisnost od nafte. Danas je zavisnost budzeta ispod 20%, a nekada je bila preko 90%! Osnivali su fondove, ulagali pare, gradili infrastrukturu, podsticu poljoprivredu (zamislite samo 4% obradivih povrsina i tesko zavisnih od vremenskih uslova). Podstakli su malog privrednika, podstakli su usluzne sektore, podsticu i danas firme da zaposljavaju. Strane kompanije ne dobijaju sulude subvencije i pod pojacanim su nadzorom da bi se utvrdilo da li postuju norveske poreske zakone i placaju radnike adekvatno. Imaju propisane najnize plate po radnom mestu i nije moguce raditi za minimalac od cistacice do sefa. Drzavni aparat je veliki i glomazan, ali narod se slabo buni jer stvari funkcionisu. Promena adrese? 25 sekundi ako sporo kucate. Sve se radi preko interneta, nema redova, nema cekanja. Tome valjda i tezimo. Ili ne? Odes u bolnicu i sa sobom imas jedan jedini papir, a ne da nosis kofer dokumenata! Zdravstveni sektor je najbolji primer jer se tu muce na veliko. Kako je zdravstveno besplatno i zagarantovano (postoje participacije u odredjenim slucajevima) onda je i ceo sistem dosta opterecen, ali oni stalno rade na unapredjenju istog i stalno ulazu nova sredstva. Pala je cena nafte drasticno, ali za razliku od drugih koji su morali da uvedu silne promene ovde su se desile tek sporadicne izmene kako bi sistem nastavio da funkcionise. Norvezani vec 20 godina rade kao da ce nafta nestati sutra! Umesto da sednemo i nesto naucimo od njih jer imamo aduta u Srbiji koji se mogu iskoristiti mi nastavljamo sa partokratijom, despotijom, lopovlukom, grabezom i daljim urusavanjem privrede i standarda stanovnistva. To tako ne ide! Zato DJB i izgleda kao svetlo na kraju tunela. Strah me je da na kraju nece utonuti u sivilo, ali mi i bude nadu da ce jednog dana mojim prijateljima i porodici biti bolje jer ima neko ko moze i zeli da poboljsa stvari.
  Toliko ljudi zivi u inostranstvu i mnogi imaju zelju investirati u Srbiji, ali nisu Tenis, Ikea, Etihad i slicni niti im drzava nudi bilo kakvu pomoc! Ovde ne pricam o subvencijama vec o procesu otvaranja firme i startovanja posla. Toliko ima negativnih primera gde neko ko hoce da ulozi bude maltretiran, krivo navodjen i stalno pod pritiskom mita i korupcije. Umesto da se nadje neko i stvori mu zdravu klimu da radi oni ga oteraju. Od DJB se nadam i ocekujem da ce tome makar na lokalu gde bude u vlasti stati na put. Pomoci investitorima na pravi nacin (subvencije nisu resenje) da imaju sve na jednom mestu, da imaju potrebnu pomoc i da im ne treba godinu dana da krenu od nule. Ovo ocekujem u jos vecoj meri za domace ljude jer iako je strani investitor pozeljan nije samo on nepohodan mora se raditi da i domaci ulagaci dobiju mogucnost brzo i efikasno da rade. Neki vid kontrole mora postojati naravno inace ce opet imati price o propalim investicijama i zavucenim radnicima koji na kraju prvi ostanu kratkih rukava. DJB polazem nade u vas, ne zbog mene, vec zbog moje porodice i prijatelja koji nisu ili ne mogu da se odsele iz Srbije.

 • @dusko.
  Da li stvarno ocekujete da Vam Sasa licno ovde odgovori na to pitanje? Ukljucite se u sledecu online tribinu pa ga pitajte. U medjuvremenu mozda Vi znate sta bi Ceda odgovorio na ta Vasa pitanja. Sasa je o tome govorio u jednom Utisku nedelje i lepo je rekao da ga je Vucic pozvao u svoj kabinet i direktno pitao da li postoji mogucnost da se Cedi obezbede sredstva od tog kredita jer bi to Cedi bas znacilo. Slican razgovor su vodili i u vezi sa Politikom i Bogicevicem ako se dobro secam