Najava Politika

Danas u 18 č protest protiv bahatih nasilnika na vlasti

Pre tačno mesec dana neko je naredio da se noću okupira jedan deo centra Beograda – Savamala, da se ljudi vezuju i zastrašuju, da se nezakonito poruši privatna imovina građana, da policija ne odgovori na pozive i ne izvrši uviđaj i da se svi dokazi o kriminalu počiste kao šut.

Žrtva ovog kriminala Slobodan Tanasković (1958 – 2016), čuvar objekata u Hercegovačkoj koji je bio svedok noćnog rušenja i kog su maskirani napadači vezali, oduzeli mu mobilni telefon i lična dokumenta, preminuo je na VMA. Ovo dodatno obavezuje da se javno saopšti ko je naredio i ko je sproveo noćno rušenje u Savamali, ko je zabranio policiji da interveniše. Da li je zaštitnik građana nezakonito prisluškivan dok se bavio kontrolom rada policije?

ne-davimo-beograd

Odgovornost za zataškavanje ovog kriminala nije ništa manja od odgovornosti za njegovo sprovođenje. Aleksandar Vučić je za kriminal optužio građane nad kojima je kriminal sproveden. To je nečuvena drskost, ravna promociji kriminala. Kad sa najmoćnijeg mesta u državi optužiš žrtve za kriminal, kad mesec dana zataškavaš bahato nasilništvo izjavama o “kompletnom idiotu” tad urušavaš pravnu državu. Ovo ne sme proći bez utvrđivanja odgovornosti. Odgovornost je ključna reč na kojoj insistiramo.

Nevladina organizacija “Ne davimo Beograd” po drugi put danas, u 18 sati, organizuje protest ispred Skupštine Beograda i traži utvrđivanje odgovornosti za rušenje u Savamali. Pokret poziva sve svoje članove i simpatizere da se pridruže protestu slobodnih građana protiv bahate vlasti.

Oznake

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Ne moze vodja da otkrije ko je kriv jer svi znamo da je on to naredio,bez njegovog odborenja ne moze nista da se uradi!Bio neko totalni idiot ili ne ako smo normalna drzava,mora da se kaze taj i taj su to uradili ali ocigledno da nismo ni n od normalnog.Veliki vodja se sve vise ukopava jer sve sam radi nema ni jednog tako sposobnog manipulanta i demagoga kao sto je on,pa polako pocinje da se gubi u toj svoj zbrci.

    • Nažalost, gospodine Nikola, surova je istina sve što ste naveli. Pitam se samo gde ćemo biti ako mandat nove vlade potraje četiri godine.

  • Gospodine Slavoljube, ja se nadam da ce na sledecim izborima pobediti razum naroda i nece dopustiti da ovo unistavanje potraje naredne 4 godine.Mislim to jer cemo imati sledece godine izbore za predsednika Srbije i za skupstinu Beograda.Ocekujem da se Pokret aktivira kao nikada do sada i proba da pobedi u Beogradu.Ako sns izgubi izbore u Beogradu to je pocetak njihovog kraja,bar ja tako mislim.Krenemo sa pobedom u Beogradu a vidimo da Pokret ima dobru prolaznost u glavnom gradu,jedino treba krug dvojke malo vise aktivirati,i ocekjem ako ne najbolji rezultat onda rezultat sa kojim nema formiranja vlasti bez Pokreta!