Војводина Саопштењe

Потврђени мандати: одборници ДЈБ Зрењанин у новом сазиву Скупштине града

Данас је одржана конститутивна седница новог сазива Скупштине града Зрењанина на којој су верификовани мандати 67 одборника, међу којима и одборницима Покрета Доста је било – Саша Радуловић у Зрењанину.

Одборници у Скупштини града Зрењанина су: Александар Коровљев, Игор Ратковић, Светлана Вукобратовић, Биљана Дорошков и Велемир Цветков.

Они су ушли у одборничке клупе и већ је четири одборника говорило током расправе о поновном избору Чедомира Јањића за градоначелника Зрењанина.

zrenjanin-opstina

Ми се не слажемо са таквим поновним именовањем и сматрамо да под хитно мора да се мења Закон о локалној самоуправи, као и процедура избора градоначелника. Сматрамо да на тој функцији треба да буде особа од интегритета (пожељно нестраначка), препознатљива у својој струци, неко ко би представљао све градјане, а не би користио мандат за прикупљање поена својој странци, како је сво време радио господин Јањић.

Одлуком да се Чедомир Јањић изабере по други пут СНС је показао огромну неодговорност и показао да им није стало да раде у интересу грађана Зрењанина.

Исто тако замерамо и на томе што одмах није именован и заменик Градоначелника, као ни чланови Градског већа јер нам то говори да се очигледно опет чека неки договор између СНС-а и СПС-а.

Приликом гласања за градоначелника сви одборници коалиције око СНС-а прилазили су столу где је седео Чедомир Јањић и пред њим заокруживали ЗА на гласачким листићима – најоштрије осуђујемо овај начин гласања за избор градоначелника јер је очигледно да је имао ритуални карактер заклињања на послушност, а то је непримерено послу одборника које су бирали грађани и само њима треба да буде одговоран. Сматрамо да се на овај начин урушавају сви системи институција и да Скупштина града постаје једна обична фарса.

Саопштење Покрета Доста је било – Саша Радуловић Зрењанин

Ознаке

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар