Vojvodina Saopštenje

Potvrđeni mandati: odbornici DJB Zrenjanin u novom sazivu Skupštine grada

Danas je održana konstitutivna sednica novog saziva Skupštine grada Zrenjanina na kojoj su verifikovani mandati 67 odbornika, među kojima i odbornicima Pokreta Dosta je bilo – Saša Radulović u Zrenjaninu.

Odbornici u Skupštini grada Zrenjanina su: Aleksandar Korovljev, Igor Ratković, Svetlana Vukobratović, Biljana Doroškov i Velemir Cvetkov.

Oni su ušli u odborničke klupe i već je četiri odbornika govorilo tokom rasprave o ponovnom izboru Čedomira Janjića za gradonačelnika Zrenjanina.

zrenjanin-opstina

Mi se ne slažemo sa takvim ponovnim imenovanjem i smatramo da pod hitno mora da se menja Zakon o lokalnoj samoupravi, kao i procedura izbora gradonačelnika. Smatramo da na toj funkciji treba da bude osoba od integriteta (poželjno nestranačka), prepoznatljiva u svojoj struci, neko ko bi predstavljao sve gradjane, a ne bi koristio mandat za prikupljanje poena svojoj stranci, kako je svo vreme radio gospodin Janjić.

Odlukom da se Čedomir Janjić izabere po drugi put SNS je pokazao ogromnu neodgovornost i pokazao da im nije stalo da rade u interesu građana Zrenjanina.

Isto tako zameramo i na tome što odmah nije imenovan i zamenik Gradonačelnika, kao ni članovi Gradskog veća jer nam to govori da se očigledno opet čeka neki dogovor između SNS-a i SPS-a.

Prilikom glasanja za gradonačelnika svi odbornici koalicije oko SNS-a prilazili su stolu gde je sedeo Čedomir Janjić i pred njim zaokruživali ZA na glasačkim listićima – najoštrije osuđujemo ovaj način glasanja za izbor gradonačelnika jer je očigledno da je imao ritualni karakter zaklinjanja na poslušnost, a to je neprimereno poslu odbornika koje su birali građani i samo njima treba da bude odgovoran. Smatramo da se na ovaj način urušavaju svi sistemi institucija i da Skupština grada postaje jedna obična farsa.

Saopštenje Pokreta Dosta je bilo – Saša Radulović Zrenjanin

Oznake

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar