Београд Најава

ПРОТЕСТНA ВОЖЊA БИЦИКЛИСТА У СУБОТУ, 28. МАЈА С ПОЧЕТКОМ У 17 ЧАСОВА

У суботу, 28. маја, бициклистичко удружење „Критична маса” по трећи пут организује протестну вожњу од Трга Републике до Савског насипа како би покушала да одбрани насип којим, и поред забране саобраћаја, свакодневно пролазе аутобомили и камиони. Окупљање је планирано за 16:30, док у 17 часова почиње вожња ка Новом Београду и Блоку 45. Покрет „Доста је било” позива све своје чланове и симпатизере да се придруже сутрашњој протестној вожњи.

bicikl_10_0

Претходно су бахати власници нелегално саграђених викендица, у сада већ за њих опробаном и стандардном осионом маниру, порушили трећи саобраћајни знак и другу рампу од почетка године, а градски челници су истицали како ће ЈП Београд воде издавати дозволе за пролазак возила и “одређивати приоритете“.

Како се наводи у саопштењу удружења „Критична маса”, Саврски насип није високофреквентна саобраћајница, нити било чије приватно власништво, већ објекат намењен заштити од поплава. Такође, према Закону о водама (члан 133) на насипу је забрањен је саобраћај моторним возилима укључујући приватне аутомобиле, доставна и теретна возила, а дозвољен искључиво сервисним служама.

Додатно уноси немир чињеница да је у том делу насипа постављено обезбеђење чија сврха није позната – да ли да се насип и корито реке заштите од саобраћаја и дивље градње, или да се обезбеди својеврсни “забрањени град“ у коме се башкаре локални моћници изузетно блиски, па чак и фамилијарно повезани с  актуелном власти.

Позивамо све чланове и симпатизере да учествују сутрашњој протестној вожњи и тиме јасно поруче бахатој власти да је ово наша земља, а не њихова држава.

 

Прес служба Покрета  “Доста је било”

Доста је било

Доста је било

7
Оставите коментар

avatar
2500
3 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
MikiBoskoBozidarOtac Makarijemarko Recent comment authors
најновији најстарији
Bole
Гост
Bole

A sta je sa 500 miliona neprijavljenih Kineza?

Otac Makarije
Гост
Otac Makarije

Sačekajmo Premijerov ekspoze.
Verujem da će tamo biti reči i o tom problemu.

Miki
Гост
Miki

Nema reci ni o 7 miliona ovaca u Srbiji, zar ne.

Ljubiša Milović
Гост
Ljubiša Milović

Vučić bahato uzurpira za svoj biznis desnu obalu Save, a klan Nikolića levu obalu. Tako je sve prepušteno „Kompaniji SNS“. Šta je naše ? NIŠTA, sem jada i bede, te dovedeni do beznađa. Zaista je BAHATOST MOĆNIKA, KOJI VODE OVU DRŽAVU PREVRŠILO SVAKU MERU. ZAŠTITIMO BAR BEOGRAD !!!

marko
Гост
marko

NIje mi sasvim jasno ovo „odbraniti nasip“ od koga to nasip treba braniti? Ja recimo imam zemlju koja je oivicena nasipom i moram hteo ili ne da predjem traktorom preko nasipa kako bi dosao do svoje parcele. Da li sam ja neki bahati uzurpator? Zasto je vozikanje biciklom prioritet u odnosu na ono sto ja radim.

Bozidar
Гост
Bozidar

@marko, to je kao da kazes da ti je njiva pored autoputa i da bi dosao do nje „moras“ da vozis traktor autoputem?!?? Malo nategnuto zar ne.

Bosko
Гост
Bosko

Jasno ko dan. Vaznija je bezbednost Beograda od poplava od bilo cije njive. Na kraju krajeva ne radi se o tvom prelasku traktorom par puta godisnje vec o svakodnevnim vozikanjima i ugrozavanju nasipa divljom gradnjom.