Београд Најава

ПРОТЕСТНA ВОЖЊA БИЦИКЛИСТА У СУБОТУ, 28. МАЈА С ПОЧЕТКОМ У 17 ЧАСОВА

У суботу, 28. маја, бициклистичко удружење „Критична маса” по трећи пут организује протестну вожњу од Трга Републике до Савског насипа како би покушала да одбрани насип којим, и поред забране саобраћаја, свакодневно пролазе аутобомили и камиони. Окупљање је планирано за 16:30, док у 17 часова почиње вожња ка Новом Београду и Блоку 45. Покрет „Доста је било” позива све своје чланове и симпатизере да се придруже сутрашњој протестној вожњи.

bicikl_10_0

Претходно су бахати власници нелегално саграђених викендица, у сада већ за њих опробаном и стандардном осионом маниру, порушили трећи саобраћајни знак и другу рампу од почетка године, а градски челници су истицали како ће ЈП Београд воде издавати дозволе за пролазак возила и ”одређивати приоритете”.

Како се наводи у саопштењу удружења „Критична маса”, Саврски насип није високофреквентна саобраћајница, нити било чије приватно власништво, већ објекат намењен заштити од поплава. Такође, према Закону о водама (члан 133) на насипу је забрањен је саобраћај моторним возилима укључујући приватне аутомобиле, доставна и теретна возила, а дозвољен искључиво сервисним служама.

Додатно уноси немир чињеница да је у том делу насипа постављено обезбеђење чија сврха није позната – да ли да се насип и корито реке заштите од саобраћаја и дивље градње, или да се обезбеди својеврсни ”забрањени град” у коме се башкаре локални моћници изузетно блиски, па чак и фамилијарно повезани с  актуелном власти.

Позивамо све чланове и симпатизере да учествују сутрашњој протестној вожњи и тиме јасно поруче бахатој власти да је ово наша земља, а не њихова држава.

 

Прес служба Покрета  “Доста је било”

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Vučić bahato uzurpira za svoj biznis desnu obalu Save, a klan Nikolića levu obalu. Tako je sve prepušteno “Kompaniji SNS”. Šta je naše ? NIŠTA, sem jada i bede, te dovedeni do beznađa. Zaista je BAHATOST MOĆNIKA, KOJI VODE OVU DRŽAVU PREVRŠILO SVAKU MERU. ZAŠTITIMO BAR BEOGRAD !!!

  • NIje mi sasvim jasno ovo “odbraniti nasip” od koga to nasip treba braniti? Ja recimo imam zemlju koja je oivicena nasipom i moram hteo ili ne da predjem traktorom preko nasipa kako bi dosao do svoje parcele. Da li sam ja neki bahati uzurpator? Zasto je vozikanje biciklom prioritet u odnosu na ono sto ja radim.

    • @marko, to je kao da kazes da ti je njiva pored autoputa i da bi dosao do nje “moras” da vozis traktor autoputem?!?? Malo nategnuto zar ne.

    • Jasno ko dan. Vaznija je bezbednost Beograda od poplava od bilo cije njive. Na kraju krajeva ne radi se o tvom prelasku traktorom par puta godisnje vec o svakodnevnim vozikanjima i ugrozavanju nasipa divljom gradnjom.