Саопштењe

Оштра осуда напада на грађанске активисте

Качење етикета о “страним плаћеницима” на грађанске активисте, које увек иде руку под руку са наводним покушајима из иностранства да “дестабилизују Србију”, опасан је метод којим Александар Вучић застрашује невладин сектор јер је све снажнија брана његовој аутократији и истовремено таргетира мете за вербалне и физичке нападе.

fantom-iz-savamale

Најоштрије осуђујемо Вучићево појединачно таргетирање угледних грађанских активиста које смо чули током његовог целовечерњег интервјуа на тв Пинк. Недопустиво је да се премијер обрушава на невладине организације и појединце, а посебно да са позиција моћи дискредитује грађанске протесте који нису имали никакав политички предзнак, већ су израз грађанског непристајања на рушење правне државе у Савамали, а у којима је учествовало више од 10.000 људи.

Вучићеве нападе на “стране плаћенике” из редова новинара и невладиних организација слушамо од 2012. године, и у њиховој основи је напад на сваку, па и најмању критику власти. Последица тога је урушавање правне државе и све већа контрола медија, као и повећан број појединаца којима је потребна полицијска заштита. Вучићев метод је да угледне појединце таргетира, означи их као непријатеље, а затим кад његови политички следбеници и пријатељи из редова хулигана, са којима наводно нема снаге да се обрачуна, почну да прете смрћу или линчом, Вучић додељује полицијску пратњу. То је позната игра која увек има исти крај – потпуно урушавање демократије и правне државе.

Покрет Доста је било – Саша Радуловић подржава све грађанске активности и протесте који имају за циљ јачање правне државе и демократије. Посебно снажно подржавамо невладин сектор јер је у свим демократским друштвима он важна контрола власти.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • On moze svakoga da etiketira,bez dokaza dovoljna je samo njegova rec i to je to.Cela masinerija sns botova ce se od tog trenutka obrušiti na te ljude bez obzira ko su oni. Na onoj njihovoj skupstini kaze eto im sve televizije.I sta sada to je to on je rekao i sve televizije vise nece njega da prenose??Vodja na dobar nacin zna da manipulise narodom i to koristi,njegova demagogija nema kraja.Zivimo u bogastvu i sreci kada njega slusas i ako se neko usudi da bilo sta progovori, da se suprostavi da kaze pa nije bas tako odmah dobije etiketu stranog ili cijeg vec placenika,postaje meta sns botova i satelita.

  • Bio je uspesan djak dok se, kao ministar informisanja, ucio zanatu manipulisanja. I tu je stao. Nije stigao da nauci da smo i mi u proteklih 20 godina propadanja, sticali iskustva i vestinu brzeg prepoznavanja jednih istih metoda, i da ono, sto je tada lako prolazilo , sada vise nece moci. Nismo vise ni onako naivni, a jos manje trpeljivi.

  • AV se nijednom nije suočio sa predstavnicima opozicije. Jedino što je oduvek znao je da se prenemaže pred kamerama, lepi etikete objavljuje sveže informacije iz db-a, i da glumata. Zvali smo ga Kalimero.