Saopštenje

Oštra osuda napada na građanske aktiviste

Kačenje etiketa o “stranim plaćenicima” na građanske aktiviste, koje uvek ide ruku pod ruku sa navodnim pokušajima iz inostranstva da “destabilizuju Srbiju”, opasan je metod kojim Aleksandar Vučić zastrašuje nevladin sektor jer je sve snažnija brana njegovoj autokratiji i istovremeno targetira mete za verbalne i fizičke napade.

fantom-iz-savamale

Najoštrije osuđujemo Vučićevo pojedinačno targetiranje uglednih građanskih aktivista koje smo čuli tokom njegovog celovečernjeg intervjua na tv Pink. Nedopustivo je da se premijer obrušava na nevladine organizacije i pojedince, a posebno da sa pozicija moći diskredituje građanske proteste koji nisu imali nikakav politički predznak, već su izraz građanskog nepristajanja na rušenje pravne države u Savamali, a u kojima je učestvovalo više od 10.000 ljudi.

Vučićeve napade na “strane plaćenike” iz redova novinara i nevladinih organizacija slušamo od 2012. godine, i u njihovoj osnovi je napad na svaku, pa i najmanju kritiku vlasti. Posledica toga je urušavanje pravne države i sve veća kontrola medija, kao i povećan broj pojedinaca kojima je potrebna policijska zaštita. Vučićev metod je da ugledne pojedince targetira, označi ih kao neprijatelje, a zatim kad njegovi politički sledbenici i prijatelji iz redova huligana, sa kojima navodno nema snage da se obračuna, počnu da prete smrću ili linčom, Vučić dodeljuje policijsku pratnju. To je poznata igra koja uvek ima isti kraj – potpuno urušavanje demokratije i pravne države.

Pokret Dosta je bilo – Saša Radulović podržava sve građanske aktivnosti i proteste koji imaju za cilj jačanje pravne države i demokratije. Posebno snažno podržavamo nevladin sektor jer je u svim demokratskim društvima on važna kontrola vlasti.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • On moze svakoga da etiketira,bez dokaza dovoljna je samo njegova rec i to je to.Cela masinerija sns botova ce se od tog trenutka obrušiti na te ljude bez obzira ko su oni. Na onoj njihovoj skupstini kaze eto im sve televizije.I sta sada to je to on je rekao i sve televizije vise nece njega da prenose??Vodja na dobar nacin zna da manipulise narodom i to koristi,njegova demagogija nema kraja.Zivimo u bogastvu i sreci kada njega slusas i ako se neko usudi da bilo sta progovori, da se suprostavi da kaze pa nije bas tako odmah dobije etiketu stranog ili cijeg vec placenika,postaje meta sns botova i satelita.

  • Bio je uspesan djak dok se, kao ministar informisanja, ucio zanatu manipulisanja. I tu je stao. Nije stigao da nauci da smo i mi u proteklih 20 godina propadanja, sticali iskustva i vestinu brzeg prepoznavanja jednih istih metoda, i da ono, sto je tada lako prolazilo , sada vise nece moci. Nismo vise ni onako naivni, a jos manje trpeljivi.

  • AV se nijednom nije suočio sa predstavnicima opozicije. Jedino što je oduvek znao je da se prenemaže pred kamerama, lepi etikete objavljuje sveže informacije iz db-a, i da glumata. Zvali smo ga Kalimero.