Beograd

Crno-crvena koalicija na Čukarici

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Čukarica, održana je 26.05.2016, trajala je 6 sati i na njoj je formirana vlast, radi vlasti.

Kako drugačije objasniti koaliciju naprednjaci-socijalisti-radikali? Od levice, do desnice, svi mogu zajedno, a cilj je jasan i nema veze sa načelnim principima za koje se zalažu navedene stranke i kojima obmanjuju svoje glasače.

Prisustvovali smo rađanju, ili bolje reći reinkarnaciji, nove/stare vladajuće garniture iz 90ih. Nekada Šešeljevi radikali, u međuvremenu podeljeni na Vučićeve naprednjake i Šešeljeve radikale, ponovo su zajedno – u vladajućoj koaliciji na Čukarici, a do većine od 29 ruku pomogao im je SPS.
Stari prijatelji i saradnici srdačno su čestitali jedni drugima na ovom uspehu vidno srećni zbog ponovne saradnje.

Takva većina od 29 odbornika je kao tipična glasačka mašina (dizači ruku) izabrala predsednika skupštine opštine iz redova SPS-a, predsednika opštine iz redova SNS-a (naravno, obojicu sa zamenicima iz one druge stranke), kao i devet članova opštinskog veća po principu malo tebi, malo meni.

cukarica

Reč je o istim ljudima koji su i u predhodnom mandatu bili na ovim funkcijama . Dakle, zbogom, promene. Radi se o ljudima koji nisu mnogo pričali o svojim biografijama – što nije poteklo iz srkomnosti. Reč je o ljudima koji su oličenje “upala mi sekira u med” mentaliteta (ah, te divne plate blizu 100.000 din mesečno), a nikako oličenje stručnosti, kvaliteta, brige za interes građana i posvećenosti budućnosti naše opštine.
“Ekspoze“ starog/novog predsednika opštine Čukarica, odnosno obraćanje odbornicima, trajalo svega 5 minuta i nije rečeno ništa novo niti konkretno o planu razvoja opštine.

Zbog toga je naša DJB odbornička grupa zahtevala objavljivanje detaljnijih biografija svih izabranih na navedene funkcije, kao i brojna objašnjenja koja u istim nedostaju, kao što su, recimo, nazivi firmi u kojima su neki većnici bili zaposleni, a što je u njihovim biografijama izostavljeno. Recimo, u biografiji zamenika predsednika opštine, navedeno je da ima završenu samo srednju ekonomsku školu.

Posebno smo istakli, da je DJB sa više od 12% glasova druga politička snaga u SO Čukarica, i da ćemo biti oštra, principijelna, ali i konstruktivna opozicija, te da ćemo mi kao odbornici ispred ĐB, shodno principima i vrednostima našeg Pokreta, raditi isključivo u interesu i na dobrobit građana Čukarice.

Nažalost, naše insisitiranje na potpuno transparentnom radu opštinske vlasti nije naišlo na odobravanje formirane većine.

Naša misija i crvena linija politike je potpuna transparentnost rada opštine i svih njenih organa i institucija pod njenom nadležnošću. Zato objavljujemo sva dokumenta sa konstitutivne sednice održane u četvrtak 26.05.2016. godine, u koja građani Čukarice imaju pravo uvida.

Dokumentacija se nalazi na: https://drive.google.com/folderview?id=0BxScKFSoWlzJOFZSNUpqbGlKVXM&usp=sharing
Građani Čukarice imaju pravo da znaju ko će upravljati njihovom opštinom i njihovim novcem naredne četiri godine.

Oznake

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • To se i ocekivalo,nestrucni ljudi koji stave kravatu i glume predsednike i direktore.Da li moze Pokret da se pozabavi malo i drugim opstinama kao sto je recimo Surcin?Tu tek treba videti kakav je to kadar sns-a.Totalni diletanti,nestrucni svi do jednog direktora sa kupljenim diplomama bez radnog iskustva,obogatili se od kada su na vlasti od 2012. godine a neki i ranije jer su bili u URS-u a sada naravno svi do jednog u SNS-u.Ovakva ekipa korumpiranih,nesposobnih,nestrucnih stvarno je mnogo na jednom mestu.Opstina propada a oni si bogate!Direktori sa osnovnom i 3 razreda srednje skole i naravno sada sa kupljenim diplomama sto se moze proveriti…Molim Pokret iako nije ucestvovao na izborima u Surcinu da pogleda i objavi biografije ovih ljudi.