Најава

Промоција књиге “Машина за расипање пара” Душана Павловића вечерас у Новом Саду

Вечерас ће, са почетком у 20 ч, у књижари “Булевар Букс” у Новом Саду (мапа) бити одржана промоција књиге “Машина за расипање пара” аутора Душана Павловића, потпредседника покрета “Доста је било”. У питању је књига коју је делегација ДЈБ јуче покушала да уручи мандатару, а вечерашњој промоцији присуствоваће и лидер покрета Саша Радуловић.

Књигу „Машина за расипање пара“ Душан Павловић написао је на основу искуства стеченог током пет месеци рада у Министарству привреде. То је инсајдерска прича из кабинета министра привреде Саше Радуловића 2013-2014. године где је аутор био запослен као саветник министра.

corax-rasipanje

Ушавши у систем, аутор је био шокиран функционисањем бројних државних институција које су, уместо да служе својој примарној сврси и допринесу развоју друштва, заправо служиле за расипање новца пореских обвезника. Како аутор истиче, од механизма по коме су Министарство привреде, Фонд за развој, СИЕПА и Агенција за приватизацију трошиле јавни новац, застајао је дах. Милиони евра државног новца незаустављиво су одлазили на субвенције, што је неславна и погубна пракса која готово траје већ петнаест година. Тајне приватизације, скривене далеко од очију јавности, представљале су основу за финансирање страначких предузетника и њима блиских привредника. Ова су само нека од искустава која су навела Павловића да нешто лично преузме и као резултат тога настала је његова књига која нуди јединствен увид у функционисање поменутих државних институција и детаљно објашњава разлоге пропадања земље постављајући питање одговорности.

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар