Najava

Promocija knjige “Mašina za rasipanje para” Dušana Pavlovića večeras u Novom Sadu

Večeras će, sa početkom u 20 č, u knjižari “Bulevar Buks” u Novom Sadu (mapa) biti održana promocija knjige “Mašina za rasipanje para” autora Dušana Pavlovića, potpredsednika pokreta “Dosta je bilo”. U pitanju je knjiga koju je delegacija DJB juče pokušala da uruči mandataru, a večerašnjoj promociji prisustvovaće i lider pokreta Saša Radulović.

Knjigu „Mašina za rasipanje para“ Dušan Pavlović napisao je na osnovu iskustva stečenog tokom pet meseci rada u Ministarstvu privrede. To je insajderska priča iz kabineta ministra privrede Saše Radulovića 2013-2014. godine gde je autor bio zaposlen kao savetnik ministra.

corax-rasipanje

Ušavši u sistem, autor je bio šokiran funkcionisanjem brojnih državnih institucija koje su, umesto da služe svojoj primarnoj svrsi i doprinesu razvoju društva, zapravo služile za rasipanje novca poreskih obveznika. Kako autor ističe, od mehanizma po kome su Ministarstvo privrede, Fond za razvoj, SIEPA i Agencija za privatizaciju trošile javni novac, zastajao je dah. Milioni evra državnog novca nezaustavljivo su odlazili na subvencije, što je neslavna i pogubna praksa koja gotovo traje već petnaest godina. Tajne privatizacije, skrivene daleko od očiju javnosti, predstavljale su osnovu za finansiranje stranačkih preduzetnika i njima bliskih privrednika. Ova su samo neka od iskustava koja su navela Pavlovića da nešto lično preuzme i kao rezultat toga nastala je njegova knjiga koja nudi jedinstven uvid u funkcionisanje pomenutih državnih institucija i detaljno objašnjava razloge propadanja zemlje postavljajući pitanje odgovornosti.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Ne propustite promociju. Prisustvovao sam promociji u Kragujevcu, zaista imate puno toga da čujete i naučite.

  • Saša, predlažem da knjigu dajete zauzvrat za članarinu u PDF formatu, siguran sam da bi se Dušan Pavlović složio sa tim, Vaš debi u skupštini je sjajan a čini mi se da je utemeljen na prvoj knjizi…S poštovanjem Dosta je bilo!

  • Bilo bi najbolje kada bi knjiga bila besplatno dostupna na vasem sajtu. U stvari, najbolje bi bilo kada bi napravili interaktivnu web stranicu koja bi objasnila sadrzaj knjige i omogucila angazovanje citalaca putem socijalnih mreza. Offline promocije su ok za stariju populaciju ali za mladje i nas iz daleka bi digitalni pristup bio mnogo efikasniji.

  • Zasto ne bismo svi kupili knjigu i davali plebsu koji blene u TV da se edukuje?U cemu je problem?Penzionere su opeljesili a ovamo milijarde dolara bacaju u ambis.A Smederevska zelezara, a Air Srbija, a Fond za razvoj??Zasto se ne organizujwe protestni miting ispred Fonda i trazi da se vrate otete pare?Kada ce vratiti pozajmljeno-citaj ukradeno??Ako obican gradjanin mora da plati struju,.zasto ove lopurde ne vrate uzete milijarde dolara?/Zasto svi cutite i blenete??Ajd, ajd, napolje kaze ondak AV AV AV!!!!!

  • A sta ce Sasa Radulovic Bosanski izbeglica u Novom sadu. Neka ide u BiH gde je rodjen a ne da u Vojvodini uzima poslove autohonim Vojvodjanima.
    Ovo su stavovi Katice Benig pokrajinske poslanice DJB a ranije clanice Lige,reformista i ko zna cega a isti su objavljeni na sajtu Autonomija
    Ja se sa tim ne slazem mada sam starosedelac od Arsenija ali da ste vi DJB prevara i navlakaca za razocarane intelektualce sad je jasno kad su vam na listi poslanika Katica Benig i Arsen Kurjacki.Toliko o partokratiji