Војводина Саопштењe

Отказана, па ипак одржана промоција

Заказана, па отказана, промоција књиге Душана Павловића, „Машина за расипање пара“, ипак је одржана синоћ, 8. јуна 2016. године, у Новом Саду. Знали смо да са изношење истине иде тешко. Знали смо да је највећа препрека у проналажењу адекватног простора. Чак и у великом граду као што је Нови Сад, постоји страх људи који подржавају наш програм и вредности. Такав страх је разумљив, оправдан, неувеличан у држави у којој живимо и није за осуду.

Bulevar Books

Упорност који покрет покрет Доста је било показује на делу, без обзира што личи на катакомбијску борбу, синоћ је, у простору књижаре „ Булевар букс“, привукла младе и нешто старије, знатитижељне и истинољубиве Новосађане.

Уводну причу о садржају и мотивима да се напише једна оваква књига, испричао је аутор Душан Павловић . Сведочење преточено у књигу, уз још доста објављених и необјављених детаља, допунио је и председник покрета Доста је било Саша Радуловић.

Душан Павловић је свој шок о закулисним радњама у Министарству привреде, из времена док је он био у саставу тог министарства, успео да пренесе на све који су те вечери дошли да чују истину. Присутнима је изгледало као да слушају оно што већ наслућују, што већ знају, а потребна им је још једна потврда да су у праву када око себе виде пустошење и расипање, не само њиховог новца, већ и њиховог живота.

Питања која су уследила, од стране публике, деловала су као нова сведочења у откривање истине. Углавном су људи постављали питања везана за своја лична негативна искуства, свој посао, систем који не функционише, сугерисали решења која покрет Доста је било већ има у свом програму. Разговор о „Машини за расипање пара“ био је прилика да посетиоци причају о транспарентности, порезима, пензијама, правосуђу, приватизацијама и да схвате, да су решења једноставна, када постоји искрена жеља да се до њих дође.
Књига истине, која полако разара страх да се гласно каже оно што је видљиво и што се осећа, наставља свој пут. Очекујемо да ће на јесен, доживети ново и проширено издање.

Објављивање ове књиге је успешан корак ка уређивању друштва, за које се залаже покрет Доста је било. Она је део напора да вредности цивилизованог друштва уђу у фазу легализма и избегну етатизам.

Зорица Дамјановић
посланица покрета Доста је било
у Скупштини АПВ

ДЈБ Војводина

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

    • Dušan Pavlović je rekao da će biti objavljen PDF onog trenutka kada se rasproda tiraž (verovatno zavisi i od izdavača, a ne samo njega). Doduše, nismo “komunisti”, verujemo u zarađivanje novca. 🙂

  • Ako je knjiga privatni, komercijalni projekat, onda ne bi trebalo koristiti DJB kao kanal promocije. Ako je pak knjiga deo propagandnog materijala DJB ideja, trebalo bi da se delli besplatno a da DJB snosi trosak.
    Misllim da je ovo sada nedefinisano stanje, i da neko ovo moze zloupopotrebiti protiv DJB.