Војводина Саопштењe

Наставак партократије у Руми

На седници Скупштине општине Рума одржаној 10.6.2016. изабрани су Стеван Ковачевић за председника Скупштине Oпштине Рума и Слађан Манчић за председника Oпштине Рума. Оба кандидата су из редова Српске напредне странке. Одборници Покрета “Доста је било” су гласали против избора људи који су водили општину и у претходном периоду. Осим наших одборника једина странка која није гласала за избор актуелне владајуће структуре је Демократска странка, након што су њихови одборници одбили да гласају. Куриозитет је да је одборник ЛСВ-а који је био на изборној листи “Рума може боље – Ненад Боровић” гласао за актуелну власт Српске напредне странке, још једном доказујући да Лига социјалдемократа Војводине, не само да кокетира, него и отворено сарађује са Вучићевом странком. За кандидате СНС-а гласали су и СПС, СРС, Зелена странка и Јединствена руска странка.

Ruma_wikipedia

Сматрамо да ће новоизабрани представници румске власти наставити са истим начином вођења општине, политиком “партијско-паразитског система” која се коси са свим нашим политичким начелима. Ова политика се манифестује партијским запошљавањем, где се партијски кадрови и родбина гурају у јавна предузећа на измишљеним административним радним местима, на шта се баца тешком муком зарађен новац пореских обвезника. Такође, присутна је “буразерска економија” где фирме и појединци блиски владајућој структури добијају послове које финансира држава. Најбољи лек против корупције и партијског запошљавања је увођење принципа потпуне транспарентности.

Субвенције страним инвеститорима су у претходном периоду биле изражене у астрономским цифрама, а најављене су и нове. Овим плаћамо странцима да дођу у Србију и направе конкуренцију нашим привредницима, док наше грађане запошљавају на минималац. Мишљења смо да субвенције странцима треба потпуно укинути, а уштеђени новац преусмерити на смањење намета домаћим привредницима, и тако им помоћи. Што се тиче страних инвеститора, они су добродошли, али да граде за свој новац. У земљи која је привредно јака, са развијеним тржиштем и брзим административним процедурама, не би било потребно “подмићивати” инвеститоре да улажу, они би се сами утркивали да дођу.

Одборници Покрета “Доста је било” ће се у овом сазиву локалне скупштине, а и у свим будућим залагати за примењивање и поштовање принципа потпуне транспарентности. Нисмо заборавили наша обећања грађанима пре избора, и њихови гласови нас обавезују да у овом послу истрајемо. Такође, у скупштини ћемо се понашати коректно и пристојно, нећемо бити опозиција која само критикује, већ ћемо и подносити предлоге који воде ка транспарентном вршењу власти, укидању партијског запошљавања и буразерске економије. Хоће ли ове иницијативе бити усвојене, зависи од тога да ли ће скупштинска већина препознати да је ово једини пут за опоравак наше општине, и друштва у целини. Ако они не могу или не желе то да препознају, сигурни смо да ће грађани на следећим изборима то урадити.

Покрет “Доста је било”, општински одбор Рума

ДЈБ Војводина

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар