Politika Saopštenje

Poziv DS-u da raskine koalicije sa SPS-om na svim nivoima

Socijalistička partija Srbije je javnom podrškom nezakonitom rušenju u Savamali tokom izborne noći, a u pokušaju da se dodvori mandataru, još jednom pokazala da ne veruje u vladavinu prava. Pozivamo Demokratsku stranku da raskine sve koalicije sa SPS-om na svim nivoima jer bilo kakva saradnja više ne bi smela biti moguća. Ne postoji opravdanje.

Corax-karikatura-Dacic-banana

Beskompromisna borba protiv suspenzije zakona, institucija i vladavine prava kao temelja uređenog demokratskog društva, Ustava i pravne države jeste građanska dužnost i obaveza. Nijedno društvo ne može da napreduje ukoliko se kriju izvršioci krivičnih dela u kojima je uništena privatna imovina i građanima ograničavana sloboda. Reagovanje institucija koje treba da štite građane ne bi smelo da izostane jer one tako postaju saučesnici u krivičnom delu.

Pokret “Dosta je bilo” istakao je principe za učešće u lokalnoj vlasti, a pored potpune transparentnosti i departizacije, treći princip je da sa SNS-om, radikalima, ali i svim drugim strankama koje podržavaju politiku mandatara, saradnja nije moguća.

Pozivamo Demokratsku stranku da postupi odgovorno i izađe iz svih lokalnih koalicija sa Socijalističkom partijom Srbije. Ovo posebno važi za opštinu Stari grad na čijoj se teritoriji u najvećoj meri održavaju građanski protesti. Ako mandataru sutra padne na pamet da uđe u bager u sred bela dana i krene da ruši po Starom gradu, kako će na to reagovati odbornici SPS-a i radikala na Starom gradu koji su na vlasti voljom Marka Bastaća iz DS-a? Da li će se ponašati personalno ili stranački?

PRILOG: Principi za učešće u lokalnoj vlasti

Oznake

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Jedino narod na koga se svi pozivaju mora doterati politicare u red.Svi se oni b usaju u narod, a kada dobiju mandate, lako cemo, ko sisa isti narod.More usran u mocugu i po njima!Dosta je bilo!!!Uaaaa Vucic i lazovi!!

  • Naša politika je prljava. Razlog je loš izborni sistem. Partije odlučuju ko će biti odbornik, poslanik, gradonačelnik, itd.

  • Mora da se vodi racuna da se tim potezom ne prepusti opstina naprednjacima. Vidite sta se desilo da Na Vracaru.

  • DS se klacka na granici naše crvene linije, da li će da budu normalni ili ne. Od toga im zavisi da li će se konsolidovati ili idu na đubrište istorije, zajedno sa običnim i naprednim vadikalima i SPS-om.

  • Veoma je žalosno što DS-u uopšte i mora da se upućuje ovakav poziv. Nastavak saradnje sa SPS-om u duhu je Tadićeve beskrupulozne politike u kojoj je žalost za Đinđićem i Miloševićem sramno bila izjednačena. Koja je to i kakva politika DS-a kojom se nastavlja saradnja sa socijalistima?! Posle ovakvih poteza, očekujem da će svi pošteni članovi DS-a tu stranku napustiti i preći u DJB, a samim tim i članstvo DS-a će se svesti na mizeran broj. Ne može se biti u politici bez ikakve politike, a DS je danas nema.

  • Nažalost od DS kao partnera u bliskoj budućnosti neće biti koristi.
    Razdirani su untrašnjim ozbiljnim raspravama koje otežu u nedogled što pokazuje njihovu sposobost i mogućnosti delovanja u ovom trenutku. Posle septembra može se desiti da to razreše međutim dosadašnje iskusto govori da se to neće desiti.
    Od tri uslova za saradnju koje je postavio DJB DS ima jedan jasan odgovor, jedan polujasan i jedan nejasan
    1. Saradnja sa SNS-om ne dolazi u obzir -jasan odgovor
    2. Transparentnost iznuđen odgovor zbog dnevnih potreba – nisu se jasno opredelili.
    3. Odustajanje od partokratije – u jednoj od prehodnih izbornih kampanja su rekli da to neće raditi pa su posle izbora to radili. Još uvek neki jihovi uticajni ljudi bi to da rade kad dođu na vlast pa koče partiju da se jasno izjasni o tome.

  • Iskreno, svi su mi se smucili ali iz nekog razloga ovaj Radulovic je mi tek odbojan nakon sto sam procitao sve papire koje je podelio Isakovic!!!