Војводина Саопштењe

Зрењанинска Скупштина: гласачка СНС машина без транспарентности

У петак, 10. јуна одржана је II седница Скупштине града Зрењанина на чијем су дневном реду биле теме избора заменика Градоначелника и чланова Градског већа, предлог одлуке о завршном рачуну буџета града Зрењанина за 2015. годину, плану регулације ЦЕНТАР, овлашћењима комуналне полиције, задуживању града као и отуђењу већег броја парцела неизграђеног градског земљишта.

zrenjanin-opstina

Биљана Дорошков, одборница Покрета Доста је било Зрењанин је упозорила на ненаменско трошење новца грађана Зрењанина и упозорила на огромне износе које град Зрењанин плаћа за дотације невладиним организацијама, казне, пенале и разне отплате, док је затражила објашњење ставке Специјализоване услуге у буџету, на које је град потрошио око 3 милиона ЕУР у протеклој години.

Александар Коровљев испред одборничке групе Доста је било Зрењанин предложио је укидање потребе достављања сагласности свих власника грејних независних целина у згради за искључење са система даљинског грејања по Закону о облигационим односима, као и у случају отказа Уговора о снабдевању топлотном енергијом, укидање обавезе плаћања 100% фиксног дела укупног обрачуна.

Игор Ратковић, одборник Покрета Доста је било Зрењанин на II седници Скупштине града Зрењанина затражио је транспарентност рада јавних предузећа

Светлана Вукобратовић, одборница Покрета Доста је било Зрењанин упозорила је на ненаменско задуживање путем неповољних комерцијалних кредита

Велемир Цветков, одборник Покрета Доста је било Зрењанин говорио је о условима отуђења градског земљишта

Седницу је обележило и убацивање неколико тачака, и то на самој седници како опозициони одборници не би имали времена да се припреме, везаних за рад ЈП ‘’Водовод и канализација’’. Зрењанинска Скупштина разрешила је досадашњег директoра Водовода Горана Тајдића са те функције, и именовала Ивана Девића, досадашњег помоћника градоначелника, за вршиоца дужности. Овим потезом власт у Зрењанину на чијем је челу СНС показује да и даље нема никаквих конкретних решења када је у питању проблем пијаће воде у Зрењанину. Покрет Доста је било Зрењанин залагаће се за решавање проблема пијаће воде у наредном периоду и указаће на бројне пропусте и нелогичности у досадашњем периоду.

Особа за контакт:
Светлана Вукобратовић,
портпарол
Тел. 064 124 5295
E-mail: zrenjanin@dostajebilo.rs, svetlanavukobratovic@me.com,
www.dostajebilo.rs
www.facebook.com/DostaJeBilo.ZR
twitter.com/dostajebilozr
www.instagram.com/dostajebilozr/

ДЈБ Војводина

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Svaka čast. Dobra zapažanja i dobri predlozi odbornika. Ovo oko grejanja je jako dobro iz razloga što javna preduzeća faktički onemogućavaju vlasnike stanova da se isključe sa grejanja, odnosno da raskinu ugovor. Zakon je jasan, ali oni imaju svoje pravilnike koji su jači od zakona. Uslovljavanje saglasnošću svih stanara ili čak svih stanara koji se greju sa iste podstanice je katastrofa. Negde traže da potpisi budu i sudski overeni. Postoje i drugi nerazumni uslovi. Faktički hoće da spreče vlasnike stanova da se isključe.
    Ovako se građanima otvaraju oči, da ima neko ko radi i za njih.
    Pozdrav.