Vojvodina Saopštenje

Zrenjaninska Skupština: glasačka SNS mašina bez transparentnosti

U petak, 10. juna održana je II sednica Skupštine grada Zrenjanina na čijem su dnevnom redu bile teme izbora zamenika Gradonačelnika i članova Gradskog veća, predlog odluke o završnom računu budžeta grada Zrenjanina za 2015. godinu, planu regulacije CENTAR, ovlašćenjima komunalne policije, zaduživanju grada kao i otuđenju većeg broja parcela neizgrađenog gradskog zemljišta.

zrenjanin-opstina

Biljana Doroškov, odbornica Pokreta Dosta je bilo Zrenjanin je upozorila na nenamensko trošenje novca građana Zrenjanina i upozorila na ogromne iznose koje grad Zrenjanin plaća za dotacije nevladinim organizacijama, kazne, penale i razne otplate, dok je zatražila objašnjenje stavke Specijalizovane usluge u budžetu, na koje je grad potrošio oko 3 miliona EUR u protekloj godini.

Aleksandar Korovljev ispred odborničke grupe Dosta je bilo Zrenjanin predložio je ukidanje potrebe dostavljanja saglasnosti svih vlasnika grejnih nezavisnih celina u zgradi za isključenje sa sistema daljinskog grejanja po Zakonu o obligacionim odnosima, kao i u slučaju otkaza Ugovora o snabdevanju toplotnom energijom, ukidanje obaveze plaćanja 100% fiksnog dela ukupnog obračuna.

Igor Ratković, odbornik Pokreta Dosta je bilo Zrenjanin na II sednici Skupštine grada Zrenjanina zatražio je transparentnost rada javnih preduzeća

Svetlana Vukobratović, odbornica Pokreta Dosta je bilo Zrenjanin upozorila je na nenamensko zaduživanje putem nepovoljnih komercijalnih kredita

Velemir Cvetkov, odbornik Pokreta Dosta je bilo Zrenjanin govorio je o uslovima otuđenja gradskog zemljišta

Sednicu je obeležilo i ubacivanje nekoliko tačaka, i to na samoj sednici kako opozicioni odbornici ne bi imali vremena da se pripreme, vezanih za rad JP ‘’Vodovod i kanalizacija’’. Zrenjaninska Skupština razrešila je dosadašnjeg direktora Vodovoda Gorana Tajdića sa te funkcije, i imenovala Ivana Devića, dosadašnjeg pomoćnika gradonačelnika, za vršioca dužnosti. Ovim potezom vlast u Zrenjaninu na čijem je čelu SNS pokazuje da i dalje nema nikakvih konkretnih rešenja kada je u pitanju problem pijaće vode u Zrenjaninu. Pokret Dosta je bilo Zrenjanin zalagaće se za rešavanje problema pijaće vode u narednom periodu i ukazaće na brojne propuste i nelogičnosti u dosadašnjem periodu.

Osoba za kontakt:
Svetlana Vukobratović,
portparol
Tel. 064 124 5295
E-mail: zrenjanin@dostajebilo.rs, svetlanavukobratovic@me.com,
www.dostajebilo.rs
www.facebook.com/DostaJeBilo.ZR
twitter.com/dostajebilozr
www.instagram.com/dostajebilozr/

DJB Vojvodina

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Svaka čast. Dobra zapažanja i dobri predlozi odbornika. Ovo oko grejanja je jako dobro iz razloga što javna preduzeća faktički onemogućavaju vlasnike stanova da se isključe sa grejanja, odnosno da raskinu ugovor. Zakon je jasan, ali oni imaju svoje pravilnike koji su jači od zakona. Uslovljavanje saglasnošću svih stanara ili čak svih stanara koji se greju sa iste podstanice je katastrofa. Negde traže da potpisi budu i sudski overeni. Postoje i drugi nerazumni uslovi. Faktički hoće da spreče vlasnike stanova da se isključe.
    Ovako se građanima otvaraju oči, da ima neko ko radi i za njih.
    Pozdrav.